29. září 2017

SVAČÍME: Pribiňákový pohár s ovocem a karobovými kousky

Opět sahám do archívu dobrot cílených pro děti :-) Tento jednoduchý dezert jsem Klaudince vymýšlela loňský rok k svátku. Dostala ještě dvě knížky ale vrtěla hlavou, že nechce. Chtěla jen tohle, což mě samozřejmě moc potěšilo :-D

Je zároveň také skvělou a sytou svačinou. Bez pochyb zachutná jak malým, tak i velkým :-) Je připravený snadno a rychle, i přes svůj odpočinek v lednici, a je naprosto výborný. Dá se vytvořit na nespočet způsobů a manžel by ho mohl jíst pořád :-)


SUROVINY

  • Plnotučný tvaroh
  • Smetana ke šlehání 33%
  • Borůvky
  • Banán
  • Karob
  • Karobové kousky


POSTUP

Nejdříve si vyšleháme 33% smetanu. Následně si tvaroh rozdělíme na dvě poloviny, které dáme do dvou misek a rozdělíme k nim půl na půl vyšlehanou smetanu. Do jedné z misek přidáme karob podle chuti a obě verze postupně zašleháme.

Připravíme si skleničku - já zvolila skleničku od přesnídávky, ale můžete zvolit i něco většího. A začneme vrstvit :-)

Nejdřív přidáme borůvky, následně karobovou část pribiňáku, pak přijde na řadu banán nakrájený na plátky, světlý pribiňák a na vrch vyskládáme karobové kousky. Ty jsem pořídila na countrylife.cz ale momentálně je tam nemohu najít. Určitě si ale dezert můžete ozdobit dle vlastní chuti :-)

Není potřeba ničím doslazovat. Necháme ho minimálně pár hodin odpočinout v lednici, aby se hezky odležel a pak můžeme podávat :-)




Tak ať nejen dětem, ale také Vám moc chutná! :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat