30. října 2017

LUŠTÍME: Časopis Puntík - listopad 2017

Měsíc utekl jako voda a máme tu další číslo časopisu Puntík :-)

Toto číslo je bez dárku navíc a aktivitami je zaměřeno převážně na lidské tělo a halloween. Laťka z mého pohledu mírně poklesla, ale i tak je to moc povedené číslo s originálními aktivitami :-)




A CO NÁS NEJVÍCE ZAUJALO TENTOKRÁT?


 1. MYLIŠÁCI

Úplně poprvé Klaudinku více zaujali Mylišáci, jak dlabou dýni. Dříve si Mylišáky jednou se mnou pročetla a dále se k nim nevracela ale v tomto čísle si je užívá maximálně. Stále zkoumá, co tam dělají a vypráví mi její vlastní pokusy o příběh :-) Má ráda dýně a vše kolem toho, takže tento díl má opravdu velký úspěch!




2. ROZSVIŤ DÝNI

Zase dýně, takže zase velký úspěch u Klaudinky. Pravidelně dýni otáčí a hlásí, která dýně je "happy" a která je "sad" :-D Je to aktivita, kterou si vystřihnete a rukama taháte za proužek papíru s obličejem dýně. Obličej se střídá ve středu té dýně a tím jí rozsvicujete a zhasínáte :-)





3. LEPÍME NÁPLASTI

Tak tohle je z Klaudinky pohledu naprostá pecka! Už jak jsme od Venduly Hegerové dostaly lepíky, tak si je náramně užívala a tahle aktivita jí udělala velkou radost. Pupíkovi se přelepují odřeniny náplastmi. To je přesně něco pro Klaudinku, která má spotřebu náplastí větší jak kdejaká nemocnice :-D




4. OPAKY

Opaky nám jsou taky zrovna do rány, protože o ně poslední dobou Klaudinka jeví zájem - dokonce i v angličtině. A jelikož to, co máme doma už zná, tak se nám moc hodí něco nového :-)





5. POSTÝLKY

Mám pocit, že toto číslo lehce provokuje válením se v posteli :-D Každopádně toho je moc hezká oboustranná aktivita, která se nastříhá a postýlky se zase skládají k sobě. Je tam malá nápověda v tom, že peřina z předchozího obrázku přesahuje do toho druhého.

Z druhé strany je dlooouhý krokodýl, který se skládá pomocí čísel na každém z obrázků a u něj je navíc malý chytáček :-)




6. PRŮSVIT

Průsvitů není nikdy dost. Nejlepší by bylo, kdyby Puntík udělal jedno speciální číslo zaměřené na průsvity :-D Ty máme opravdu ze všech nejradši a vždy se těšíme, na co si zase posvítíme :-) V tomto čísle nahlédneme pod kůži průzkumníkovi Žárovkovi.




7. SKLÁDAČKA LIDSKÉ TĚLO

Velmi povedená vystřihovánka/skládačka s lidským tělem, kterou si připravíte na špejli a různě prostřídáváte strany. Průzkumník Žárovka může být oblečený, nahý nebo se můžete podívat na jeho kostru. Tohle u nás taky zaručeně pofrčí ve velkém :-)




Celé listopadové číslo si můžete prohlédnout v tomto videu :-)




A kde Puntíka seženete? Je k dostání v trafikách Lagardere – Relay a Inmedio, Peal, Finex, Valmont, Presmedia, GECO a v obchodech Albert, Tesco, Globus nebo na Česká poště. Sama za sebe ovšem doporučuji předplatné, ke kterému si navíc můžete vybrat dárek :-)

Tentokrát je k předplatnému nádherná knížka, jejíž autorkou je Andrea Popprová a jmenuje se Čekání na Vánoce. Takže kdo ještě nemáte předplaceno, tak teď je ta chvíle! :-)




Více informací na oficiálním webu časopisu

Cena: 29Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat