9. října 2017

UČÍME SE: Kvído - Moje 1. kvízy (Zvířata)

Když mi přišel balíček Kvída, tak se přiznám, že jsem skákala radostí do vzduchu. Chytré vějíře byly jen začátek toho všeho. Jsem z celého konceptu opravdu nadšená a nejvíc mě těší, že mnohé produkty nejsou nijak finančně náročné - i když je pravda, že člověk v tomto případě potřebuje všechno a to se pak krapet prodraží :-D

Kvído je tedy nový vzdělávací koncept od Albi pro děti ve věku 3 - 8 let. Doprovází ho chytrá a vynalézavá chobotnice s názvem Kvído, která v sobě ukrývá kvízy, vědění, inspiraci, dovednosti a objevování. Soubor vzdělávacích her vytvořených ve spolupráci s psychology, logopedy a speciálními pedagogy pomáhá zábavnou formou rozvíjet základní dovednosti jako je komunikace, koncentrace, grafomotorika či emoční inteligence.

V jednom z předchozích článků jsem psala o Chytrých vějířích, které se nám skvěle osvědčily. No a tentokrát se zaměříme na druhý produkt a tím jsou Moje 1. kvízy - Zvířata.




Na první pohled se mi hned zalíbil vzhled balení, které má praktické magnetické otevírání a celkově je pevné, že musí vydržet jakýkoliv nápor dětských náletů :-D




OBSAHUJE

  • 6 puzzlí (po 6 dílcích)
  • Samolepky na kostku
  • Kostku
  • 50 kartiček
  • Pravidla



Puzzliky jsou opravdu krásné. I když mám radši reálnější obrázky, než ty malované, tak jsou opravdu moc povedené a krásně barevné. Jsou velikosti A5 odhadem mých očí, takže velikostně ideální do malých dětských ruček :-)




Kostku mohou připravit samotné děti. Polepí jí ze všech stran samolepkami dle libosti :-) Líbí se mi, že taky neni nikterak mrňavá ale pěkně do ruky :-)




Kartiček je tedy celkem 50 s různými druhy zvířat. Například surikata, lenochod, chobotnice, tygr, žirafa, sup, antilopa, krokodýl, rejnok, lemur, kobra, žralok, bizon, netopýr, koala, pelikán, hyena, ptakopysk, chameleon, sob, tukan, leguán, anakonda, losos, tuleň apod.




Otázky jsou rozděleny na 2 úrovně
  • Horní část - pro děti od 3 let
  • Spodní část - pro děti od 6 let

Správná odpověď je vždy vyznačena tučně, abyste jí snadno poznali. Nebo také může být pouze jedna odpověď, která je navíc rozepsaná v závorce.

U starších dětí můžete hrát také způsobem, kdy nebudete číst možnosti odpovědí, ale zeptáte se  jen otázkou.









ZPŮSOB HRY

V první řadě si nalepíte samolepky na kostku. Kostka Vám určí výběr otázky. Někam do středu položíte balíček karet, z kterého se bude snímat. 

Pak si připravíte puzzle. Vyberete si kolik obrázků použijete, dílky zamícháte a rozložíte obrázkem dolu. No a pokaždé, co padne správná odpověď, tak si vezmete dle libosti jeden dílek puzzle a budete se snažit sestavit celý obrázek jako první.

Takže. Hráč, který je na řadě sejme kartičku ale nesmí se podívat na otázky dřív, než hodí kostkou. Jakmile hodí kostkou a ví, kterou otázku bude zodpovídat, tak kartu předá hráči po své levici a ten mu otázku přečte.

Použitá karta se odkládá bokem nebo zespod do snímacího balíčku.

Vítěz je ten, který jako první složí celý puzzle obrázek.

Samozřejmě, že se dá hrát také bez toho, aniž by se skládaly puzzle. To už je na každém, jaká si určí pravidla a jak moc si bude chtít zasoutěžit :-)




DOPORUČENÝ VĚK

Hned na obalu se píše 3+, což znamená, že je to s přehledem i pro starší děti. Já bych to viděla klidně i pro starší 6 let. Určitě se nové informace dozví i dospěláci a nebo si naopak opráší to, co se kdysi naučili :-)


Tyto kvízy jsou naprostou peckou. Já, teda nejen já ale celá rodina jsme maximálně nadšení, že víc nadšení snad ani být nemůžeme. Určitě budeme potřebovat i další verze těchto kvízů. Vše je navíc děláno poměrně bytelně, takže se to jen tak nezničí. Nebála bych se to proto využívat i u dětí, které vládnou ničivou silou :-D Opravdu maximálně doporučujeme všemi deseti !!!

Veškeré informace najdete na webu http://www.kvido.cz/

Další verze kvízů:


Cena: 349Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat