16. listopadu 2017

POPÍJÍME: "Čokomléko" z kakaových bobů

To mě takhle jednou úplně šíleně honila mlsná a já nevěděla, čím se uspokojit :-D Fakt! Prolezla jsem špajzku, všechny možné skříňky, koutky, schovky a narazila jsem na kakaové boby, které jsem si před pár měsíci pořídila, že s nimi něco vymyslím ale nebyl zatím čas.

Rozbalila jsem je a ochutnala. V první chvíli jsem se zarazila, jak to chutná - přeci jen je to přímo čistý kakaový bob. Ale pak, když jsem se dostala k tomu jádru, tak mňááám! Chutnalo to jak hořká čokoláda a mě hned v hlavě probliklo kakaové mléko nemléko.


SUROVINY



POSTUP

Ten je prakticky stejný jako u jiných druhů těchto domácích rostlinných nápojů.

Kakaové boby si přes noc namočíme do litru vody. Druhý den vodu slijeme, dolijeme novou a v mixéru rozmixujeme do hladka. Já na to využila úžasný Smoothie mixér z Lídlu, jen jsem si mixování rozložila, jelikož má menší nádobky. Postupně jsem přidala skořici tak, aby se rozložila do celého nápoje. Nakonec jsem vše ještě přecedila přes jemné sítko a dosladila datlovým sirupem.


Kakaové boby mají svojí specifickou chuť, která nemusí každému sednout ale z mého pohledu je to spíš tím, že jsme zvyklí na různé náhražky a napodobeniny čokolád a tohle je čistá chuť kakaa. Jakmile se do nápoje přidá skořice, tak je to naprostá delikatesa! :-)





 Dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat