11. prosince 2017

VYRÁBÍME: DIY mini kulíšci

Roztomilá vánoční dekorace, kterou můžete využít také jako dárek vytvořený společně s dítětem pro rodinu či kamarády. Dají se také zavěsit na stromeček či vánoční větvičku.

Já si je vyhlídla na internetu už před pár lety, ale neměla jsem příležitost je vyrobit. Tak jsem se do nich konečně pustila a jsem z nich vážně nadšená - vypadají moc hezky a jsou rozkošní :-)




CO BUDETE POTŘEBOVAT

  • Nůžky
  • Vatu/výplň
  • Metr/Pravítko
  • Barevné bavlnky
  • Ruličku od toaletního papíru

POSTUP

Ruličku od toaletního papíru zmáčkneme na placku a odstřihneme z ní zhruba 2cm široký pruh. Z jedné ruličky můžete vytvořit přibližně 6 kulíšků :-)

Připravíme si zvolené klubíčko bavlnky, kterou si odměříme na cca 27cm dlouhé proužky. Proužků si zatím udělejte jen několik, postupně budete přidělávat podle potřeby.

Vezmeme si jeden kousek bavlnky a přepulíme ho. Vznikne očko, které provlečeme skrz ruličku. Očkem provlečeme konce a utáhneme. Stejným způsobem pokračujeme s ostatními kousky bavlnky, až pokryjeme celou ruličku.

Pak už jen chytíme všechny bavlnky a prostrčíme je spodem ruličky. Poslední bavlnou je stáhneme a uděláme pevný uzel. Přebývající bavlnky ušmikneme, čímž vznikne "bambule" mini kulíšku.

Já do konečného uzlíku přivázala ještě jednu bavlnku, aby byla možnost kulíšky zavěsit.

No a pak už je jen stačí vyplnit vatou, aby lépe držely tvar a máme hotovo :-)




Manžel si myslel, že vyrábím čapky pro panenky a když jsem řekla, že néé, tak to překvapivě pochopil po svém :-D  Někdy se nestačím divit, co ty chlapy nenapadne :-D




Tak ať se kulíšci líbí a hodně zdaru při výrobě :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat