5. prosince 2017

VYRÁBÍME: DIY Perníková chaloupka na sladkosti

Už jsme tu dlouho nemělu žádné DIY tvoření, co?

Poslední týden jsem byla ve velkém ponořena do papírového skládání a to díky jedinečnému testování na webu modrykonik.cz, kde jsem měla tu možnost testovat různé druhy skládaček Canon Creative Park na speciálním papíře Canon Top Colour Zero - ideálním na jakékoliv papírové skládání.

A tak nějak mě to chytlo, až jsem s blížícím se Mikulášem pustila i do jednoduché a rychle složitelné chaloupky na sladkosti. Můžete ji využít nejen pro mikulášskou nadílku, kterou třeba na poslední chvíli nemáte kam zabalit ale také třeba jako dárkovou "krabičku" na cukroví :-)
 



CO BUDETE POTŘEBOVAT


POSTUP

Rozklikněte si odkaz se šablonou a vytiskněte si oba listy. Najdete je tam pojmenované jako Gingerbread House Side 1 a Gingerbread House Side 2. 

Vytiskněte je ideálně na skicák (papír je slabý a čtvrtka naopak moc pevná) a vystřihněte podle rámečku - víc nestříhat! (nebo jí budete dělat 3x jako já :-D ).

Opravdu dodržte stříhání podle rámečku a pak lehce s pomocí pravítka spojte šipky po stranách. Tím Vám vznikne nápověda pro přehnutí. Teď už jen všechno přehněte podle nakreslených čar.

Jakmile vše zohýbáte, slepte boční strany až nahoru, aby Vám vznikl základ chaloupky.

Střechu nelepíte, pouze prohnete tak, aby krátké části byly dovnitř. 




Promáčknete ji jako dárkovou krabičku. No a pak už jen uděláte dírku, kterou provlečete jakoukoliv stužku stužku a vytvoříte ozdobnou mašl.

Naplníte různými druhy sladkostí či cukrovím :-)





Omlouvám se za kvalitu fotek, to brzké stmívání je v tomto pěkně na prd ale doufám, že se Vám i přesto tento DIY výtvor bude líbit :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat