2. prosince 2017

POPÍJÍME: Domácí Baileys

Domácí Baileys děláme každoročně koncem listopadu, aby se do Vánoc stihlo pěkně odležet a těšíme se na něj snad mnohem víc, jak na vosí hnízda :-D Pravidelně děláme klasiku a pak likér z ledových kaštanů. Letos jsme ale přidali ještě jednu příchuť - napadlo mě totiž zkusit puding s příchutí čokoláda/máta.




ZÁKLADNÍ VANILKOVÉ BAILEYS

SUROVINY

  • 500ml plnotučného mléka
  • 2 Salka
  • 1 vanilkový pudink
  • 150ml rumu

POSTUP 

Salko můžete udělat domácí podle receptu, který jsem zde psala nedávno a použijete dvojitou dávku.

Nemusí být zkaramelizované, jako se píše v originálních receptech.

Uvaříme si pudink z mléka a pudinkového prášku a necháme ho vychladnout. Pudink sladit nemusíme, přeci jen je salko sladké dost.

Pak už jen do mixéru přidáme Salko, pudink, rum a mixujeme do hladka.

Hotové Baileys přelijeme do uzavíratelných sklenic a dáme odpočívat do lednice :-)




LIKÉR Z LEDOVÝCH KAŠTANŮ

SUROVINY

  • 250ml smetany ke šlehání (33%)
  • 150ml rumu
  • 1 Salko 
  • 3 tyčinky ledových kaštanů
  • Pár kostiček čokolády na vaření

POSTUP

Tyčinky ledových kaštanů a kostičky čokolády rozpustíme ve smetaně ke šlehání a krátce je na mírném plameni za stálého míchání povaříme.

Směs necháme vychladnout, přilijeme Salko a rum.

Vše společně řádně promícháme (my mixujeme ve stolním mixéru) a slijeme do uzavíratelných ideálně skleněných lahví.

Uložíme do lednice :-)




BAILEYS S PŘÍCHUTÍ ČOKO/MÁTA 

SUROVINY

  • 500ml plnotučného mléka
  • 150ml rumu
  • 2 Salka
  • 1 pudink s příchutí čoko/máta

POSTUP 

Stejně jako u základního receptu si uvaříme pudink z mléka a pudinkového prášku a necháme ho vychladnout.

Pak už jen do stolního mixéru přidáme Salko, pudink, rum a mixujeme do hladka.

Následně likét slijeme do uzavíratelných sklenic a dáme odpočinout do lednice.

Tato příchuť mě napadla úplnou náhodou - zároveň osvěží ale také zahřeje :-)




Zdroj receptů docela vtipně z webu http://www.nasevyziva.cz :-)))

Přeji dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat