10. ledna 2018

PEČUJEME: Penaten baby - Ultra Sensitive

S nástupem nového roku jsem se s Vámi radila o tématech, o kterých byste si rádi něco přečetli, která by byla připravena pro Vás, na Vaše přání.

Jedním z témat byl tip na přírodní kosmetiku a kosmetiku, kterou doma používáme a kterou máme osvědčenou. Docela mě ale štve, že mě toto téma nenapadlo dřív, protože se jedná o věc, kterou využíváme téměř denně již rok, a proto měla být na blogu už dávno :-)

Kdo nás sleduje delší dobu, tak ví, že jsme hodně bojovali s ekzémem. Bylo to opravdu dost nepříjemné období, ve kterém jsme si sáhli až na dno a na které nerada vzpomínám.

O ekzému, jako takovém, bych později napsala samostatný článek s našimi zkušenostmi. Tentokrát bych se chtěla zaměřit pouze na tento krém, protože dotazy na to, jak jsme ekzém léčily jsou pořád dost časté.

Jakýkoliv ekzém jde ruku v ruce s kvasinkou, takže je potřeba zároveň dodržovat protikvasinkovou dietu a pít silný neochucený roiboos.




Značku Penaten si mnozí z Vás určitě pamatují z dětství. Dost se dříve na miminka používala taková plechová krabička s hutným krémem.

Tento Ultra Sensitive mi sehnala mamka v době, kdy se Sofince ekzém hodně zhoršil a zároveň jí také mokval. Tím, jak mokval, tak na něm ten klasický hutný penaten nedržel.

Pediatra po nás samozřejmě chtěla zkoušet každý týden jinou mastičku, ale Sofinka na dost věcí reagovala a já už odmítala zkoušet cokoliv nového - i přes vražedné pohledy pediatry (naštěstí jsme před několika měsíci přešli jinam a nemůžeme si stěžovat). 

Problémem je ale bohužel dostupnost - buď ho musíte objednat na internetu, nebo zakoupit přímo v Německu. Nevím, jestli by se nedalo domluvit přímo s lékárnou, že by ho objednali tam.


SLOŽENÍ

  • Zinc Oxide
  • Talc
  • Glycerin
  • Aqua
  • Butylene Glycol
  • Sorbitol
  • Panthenol
  • Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolimer
  • Citric Acid

Není úplně non toxic, ale neni to ani žádná šílená chemie. Jako kompromis s tím, jak krásně a rychle zabírá, mi přijde parádní.

Kožní mi ho taky schvalovala. Sama nerada vidí, když se z dětí dělají pokusní králíci ve stylu zkoušet každou chvíli jinou mast a sama navíc nerada předepisuje kortikoidy malým dětem. Ty dává až jako poslední možnost - pořídili jsme pro stav nouze, ale naštěstí nikdy nevyužili.


VHODNÝ NA

  • Zarudnutá místa
  • Seboreu
  • Opruzeniny
  • Zapařeniny
  • Ekzém

Tento krém má velkou výhodu v tom, že je dost podobný tekutému pudru. Takže jakmile jím místo namažete, tak po chvilce zaschne a drží. Drží, drží, drží dokud místo nevysuší. Udělá se takový stroupek, který se pak sloupne a pod ním je místo již zahojené. Stačí dále mazat a vysušovat, než se zahojí úplně.

Za ten rok jsme využily asi 4 tubičky, z toho dvě máme v oběhu - věčně se někam ztrácí :-D

Využívala jsem opravdu na vše možné - ať už na plenková místa, podpaží, krk, za koleny, na hlavičce, za ušima.


OCHRANA PROTI SLUNCI

Dokonce jsem ho na stanování využívala na tváře a na místa pod očima. Pod stanem se nedalo moc vyhnout slunci a i ve stínu se člověk rychle opálil, takže jsem jí tímto způsobem chránila kůži na obličeji právě i proti slunci.


DOPLŇUJÍCÍ INFORMACE

Pokud je ekzém opravdu hodně mokvavý a červený, tak je lepší nejdříve použít gencianovou violeť, která postižené místo do druhého dne zklidní. Následně pak stačí opět využívat tento Penaten. Víc jsem nepoužívala.

Koupel doporučuji dělat jednou týdně z ovesných vloček nebo černého čaje - oba případy také krásně vysuší a pomohou. A celkově také méně koupat, spíše jen sprchovat.

Pokud jsou ale konkrétní místa jen suchá ale nejsou červená, tak na promazávání stačí čisté bambucké máslo nebo měsíčková mast - vytvoří ochranný film a vstřebají se.


Cena: 75ml cca 130Kč

1 komentář:

  1. Děkuji za doporučení. My jsme se doma chtěli trochu odlišit a nekupovat klasické chemicky uravené krémy a masti a chtěli jsme jít spíše tou přírodní cestou. Konkrétně produktům z konopí s obsahem CBD. Nejlépe nám z recenzí a všeobecného čtění názorů na internetu vyšel obchod cibdol .

    OdpovědětVymazat