28. února 2018

ČTEME: Z knihovny si půjčujeme - Únor 2018

Po dvou měsících jsme se začátkem února ukázali opět v knihovně. V prosinci jsme knihy neřešili, protože se všechno točilo kolem Vánoc a nebyl čas a v lednu jsme byli snad každý víkend někde pryč, tak by na knihy nebyl vůbec čas.




Tentokrát to v knihovně s holkama byla docela "prča" a s manželem jsme usoudili, že tam budeme chodit prostě bez nich :-D. Sofinka tam všechno vymetala po kolenou, protože samozřejmě, že nevydržela jen v hracím koutku s kobercem. No a Klaudinka tam lítala z jednoho sedacího pytle na druhý a knihy vůbec neřešila :-D.

Sofinka tam nakonec ještě strhla scénu, protože ze všeho nejvíc miluje knihu Čekání na Vánoce, které si (ani nevim jak) všimla v knihovně a samozřejmě ji hned chtěla :-D. Dostala ji teda jen na chvilku s tím, že ještě něco dovyberu. Jenže ji samozřejmě odmítala vrátit a já nechtěla z knihovny tahat knihu, kterou máme doma :-D. Tak jsme nakonec odcházeli trochu s vyrválem :-D.


CO JSME SI PŮJČILI



JAK CÍLEK LÍDU NAŠEL

Tuto knihu si vybrala sama Klaudinka. Prostě mi ji přinesla s tím, že jí fakt moc potřebuje a že ji budu číst před spaním. Hahaha. U nás číst před spaním není moc možný, protože holky lehnou a spí. Maximálně si tak vyprávíme, co se ten den událo, ale nějaký čtení fakt ne.

Takže jsem byla ráda, když jsme se k ní dostaly aspoň přes den, protože přesně jak jsem předpokládala - před spaním to vážně nešlo :-D.




Příběh vypráví o malém panďuláčkovi Cílkovi, který byl vypuzen ze straré nory a hledal v lese svůj nový domov. Povypráví Vám, jak svůj nový domov našel, jak si ho vybudoval, jak poznal hodnou tetu Lídu a další nové přátelé :-)





PRVNÍ SLOVA - NA VENKOVĚ

Tato kniha byla jasnou volbou pro obě cácorky. Klaudinka má ráda hledací knihy, kde hledá buď určitý počet něčeho konkrétního nebo jen čistě tu věc. A pro Sofinku mi přišla fajn na ukazování a pojmenovávání věcí, zvířat, lidí a tak.




Kromě různých míst, jako například u rybníka, na venkově, v lese, ve stáji či v okolí vesnice se také dítě může učit jednotlivá povolání nebo živočišné a rostlinné výrobky.





NÁPADY A BÁSNIČKY PRO MALÉ DĚTSKÉ RUČIČKY

V tomto případě jsem ani trochu neváhala. Ilustrace Venduly Hegerové jsou prostě úžasné a tyto knížky s aktivitami jsou krásně sestavené pro malé děti kolem 1 roku, ale také pro starší děti ve školkovém věku.




Klaudinka vše napodobovala podle obrázků a Sofinka si ji prohlížela s malými náznaky napodobování obrázků.

Tato kniha byla hodně oblíbená a denně si v ní obě holky listovaly. Určitě bych ji ráda pořídila trvale, měla opravdu velký úspěch :-).





JEDEN ROK ODPOČINKOVÝCH AKTIVIT S DĚTMI

Na tuto knihu jsem byla hodně zvědavá. Pokukovala jsem po ní už dlouho na internetu a měla jsem velkou radost, že jsem na ní narazila v knihovně. No a nakonec si ji budu prodlužovat ještě o měsíc, protože je opravdu hodně obsáhlá a já jí nevěnovala tolik času, kolik si zaslouží :-D.




Kniha má 5 hlavních rozdělení, které se celou knihou pravidelně střídají:

  • Tvořivé aktivity
  • Jóga
  • Meditace
  • Relaxační příběhy
  • Montessori




Je opravdu hodně obsáhlá, zajímavá a inspirativní. Pro každý týden si tam najdete to svoje. Můžete přeskakovat, můžete dávat vybírat dětem nebo se můžete pouze inspirovat a nápady si pozměnit dle svého.




MAPY - ATLAS SVĚTA JAKÝ SVĚT JEŠTĚ NEVIDĚL

Tohle je prostě skvost! Skvost nad všechny skvosty a potřebuju je mít doma trvale, protože oku lahodí i jediný pohled na tuto knihu.




I když se snažím preferovat reálné obrázky, atlasy apod. Tak v tomto případě je to výjimka, která za to ale stojí! Vše je v ní vyobrazeno kresbami a malůvkami. Má takový zvláštní nádech a je vážně úžasná :-).




Pro školáky naprosto ideální kniha. Klaudinka se tímto směrem ještě moc neubírá, spíš jí zajímá vesmír, ale jakmile se začne zajímat i o náš svět, tak ji dostane. Určitě bych ji ráda měla zařazenou v dětské knihovně :-).





Tentokrát jsme si půjčili jen 5 knih a to mi přijde úplně akorát. Vždycky první půl hodinu mám v té knihovně pocit, že si snad nic nepůjčím a pak to dopadne tak, že ještě knihy musím vracet, protože jich je nějak moc :-D.

Doufám, že se Vám mé tipy líbí a že se třeba budete inspirovat :-).

Žádné komentáře:

Okomentovat