27. února 2018

LUŠTÍME: Časopis Puntík - březen 2018

Venku sice stále mrzne, ale za okny už vidím i cítím jaro :-). Březnový časopis Puntík je jarem nabitý takovým způsobem, že člověk úplně zapomene na zimu - do doby, než vleze na balkon a je zpátky v mrazivé realitě :-D

Březnové číslo je opět plné zábavných aktivit! Budete si zapisovat, jaké je dnes počasí. Lesník Ondra Vám tentokrát povypráví o lesní školce. S Dinem a Saurou prozkoumáte počasí pomocí teploměru, který si budete moct vystřihnout. Čekají Vás parádní dinopuzzle. Spočítáte si zvířecí mláďátka. Opět budete hledat nesmysly. Vyrobíte huse peří. Naučíte se názvy ptáků. Sestavíte si kukaň na vajíčka se slepičí rodinkou. Vyberete k zvířecí mamince správné mláďátko. Procvičíte jemnou motoriku při barvení vajíčka a mnoho dalšího :-).




A CO NÁS ZAUJALO NEJVÍCE TENTOKRÁT?


1. JAKÉ JE DNES POČASÍ?

Moc hezká aktivita, kdy dítě zaškrtává jaké je počasí. Jestli svítí slunce nebo je zataženo, jestli je teplo či zima a jestli fouká vítr nebo je bezvětří. V aktivitě můžete pokračovat i následující dny a můžete si třeba i doplnit další kolonky, jako například déšť, sníh apod.



2. JAKÉ JE POČASÍ?

V této aktivitě děti dokreslí dešťové kapky, sluneční paprsky a dovybarví Dinovi a Sauře deštník podle barev duhy. Na pravé straně si mohou vystřihnout teploměr, kterým provléknou nitku s korálkem a posouvají korálek nahoru či dolu podle toho, jaká je venku zima.



3. DINOPUZZLE

Dinosauři u nás stále vedou, takže je to aktivita pro Klaudinku jako dělaná :-). Zde si vystřihnete celé vejce, které rozstříháte podle vyznačených čar a vzniknou Vám tak oboustranné dinosauří puzzle.





4. BAVÍ TĚ POZOROVAT PTÁČKY?

Tato ilustrace je z knihy Celý svět v obrázcích, kterou můžete zakoupit na eshopu kniha.cz přímo ZDE :-). Jsou na ni zobrazeni ptáci, které nejčastěji potkáváme. Třeba sýkorky máme každý den na balkoně. Lítají na krmítko z kokosového ořechu, které jsme vyráběli před pár měsíci.


 

5. PRŮZKUMNÍK ŽÁROVKA

Zase ten můj milovaný průzkumník Žárovka. Ani si nedovedete představi, jak moc bych si ho přála mít doma jako panáčka :-D. Bych ho pořád ňuňala, jak je úžasný :-D.

Tentokrát s ním budete hledat vajíčka a budete zkoumat, co vajíčka ukrývají.




6. KUKAŇ NA VAJÍČKA

Úžasná! Vážně úžasná kukaň na vajíčka se slepičí rodinkou, kterou připravila Andrea Popprová, jejíž ilustrace mě dostávají čím dál tím víc! :-) To je prostě nádhera až mi dochází slova.




 

7. MEZI MLÁĎATY

Tímto si u mě Puntík hodně šplhnul! To je prostě paráda! Reálné fotky zvířat a celkově reálné fotky všeho preferuju nebo se snažím preferovat od narození :-). V tomto případě se pátrá po mláděti zvířete, které je vyobrazeno na velkém obrázku.




Klobouk dolu Puntíku! S každým číslem parádní zlepšení! A tentokrát vážně velký palec hore za reálné fotky zvířat! Jen tak dál, jen tak dál!

Sofinka na časopise doslova ujíždí víc a víc. Není den, co by si časopis neprohlížela, tak ho asi budu muset začít kupovat dvakrát :-D Aspoň by byl jeden na roztříhání a druhý na prohlížení.

A kde Puntíka seženete? Je k dostání v trafikách Lagardere – Relay a Inmedio, Peal, Finex, Valmont, Presmedia, GECO a v obchodech Albert, Tesco, Globus nebo na Česká poště. Sama za sebe ovšem doporučuji předplatné, ke kterému si navíc můžete vybrat dárek :-) 

Více informací na oficiálním WEBU časopisu.
Cena: 29Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat