16. února 2018

PEČEME: Pohanková bábovka

Bábovky jsou takovým základem ke kávě nebo k víkendové snídani. Když jsem přemýšlela, co si upečeme, tak jsem si vzpomněla na naši oblíbenou, kterou máme ze všech nejradši a tou je pohanková podle Kitchenette, kterou jsme si upravili podle toho, co jsme zrovna doma měli :-)




SUROVINY

  • 250g pohankové mouky
  • 200ml plnotučného mléka
  • 100g třtinového moučkového cukru
  • 140ml rozpuštěného másla
  • 125g celozrnné mouky
  • 50g datlového sirupu
  • 2 vejce
  • 2 lžíce karobu/kakaa
  • 1 prášek do pečiva
  • kůra z citronu
  • špetka soli




POSTUP

Předehřejem si troubu na 190°C.

Veškeré suroviny (kromě karobu/kakaa) vymícháme v hladké těsto, které si rozdělíme na dvě části (menší a větší díl).

Větší díl odložíme stranou a do menšího zamícháme karob/kakao.

Pak už je jen střídavě nalíváme do menší formy.

My zvolili silikonovou formu.

Pečeme 30-40 minut a zkoušíme špejlí.




Inspirovala jsem se tedy tímto receptem z webu známé kuchařky a blogerky Markéty Pavleje aneb Kitchenette :-).

Přeji dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat