19. března 2018

ČTEME: Nelinka a Jezero nádherných ploutví + audiokniha

O prvním díle (Nelinka a strom zázraků) jste si mohli přečíst recenzi minulý týden. Druhý díl plynule navazuje na předchozí a zavede Vás k Jezeru nádherných ploutví. 

Velkou výhodou je to, že pokud jste nečetli první díl, tak to vůbec nevadí. Ze začátku Vás Zajda s předchozím dobrodružstvím a tím, jak vše začalo seznámí, takže budete hned v obraze. Ale i tak doporučuji přečtení i prvního dílu, který je plný objevování nového v zemi Stříbrných křídel, také je plný létání, víl, skřítků, mlsání sladkých mraků a ochutnávání čokoládových hor.




Nelinka se zajdou dostali v prvním díle za úkol najít posvátné symboly Kouzelnálie, aby zemi mohli zachránit od Trhlounů už jednou pro vždy. Také dostali oba dva od víl parádní dárek, který Nelinka nazvala nejlepším ze všech. Copak to je asi za dárek? :-)

Druhá strana obalu knihy je opět jednou velkou omalovánkou, kterou si děti mohou podle své fantazie vybarvit.




Opět, ani v tomto díle, nesmí chybět mapa celé Kouzelnálie, kterou najdete nejen hned po otevření knihy ale také na jejím konci. Vlevo uvidíte chaloupku, kde bydlí babička s dědou, u kterých je Nelinka na týden. Kousek od chaloupky je vyobrazený strom zázraků, kterým Nelinka se Zajdou prošli do Kouzelnálie. Dále pokračujeme směrem do stříbrné zahrady, k Trhlounům, přes čokoládové hory, k jezerů nádherných ploutví a tak dále :-).




ROZDĚLENÍ KAPITOL

  • Úvod
  • Zajda je fuj
  • Pupík
  • Uč se od nejlepších
  • Omyl
  • Jezero nádherných ploutví
  • Dýchání pod vodou
  • Jezerní víly
  • Dlouhý vous
  • Bahenní lázně
  • Nenasytná jeskyně
  • Pohřebiště sumců
  • Sumec obrovský
  • Nelinko, večeře!

Nelinka se vydá se Zajdou opět do lesa, aby mohli pokračovat v záchraně Kouzelnálie. Po chvilce za nimi přiletěly víly, aby jim pomohli potrénovat létání a pak hurá k Jezeru nádherných ploutví.

V tomto dobrodružství se vydávají pro druhý posvátný symbol. Který to ale bude? A Najdou ho? Kdo jim bude pomáhat? A co Trhlouni? Nepřekazí jim cestu?




Na své cestě se seznámí s několika novými kamarády. Jednou z nich je také Nejbarevnější housenka na světě, která jim pomůže najít Jezero nádherných ploutví. Dále se seznámí s krásnou jezerní vílou Perlou, která je dovede za starým moudrým skřítkem Gloriem. 

Glorius pomáhá léčit jakékoliv neduhy a řešit všemožné i nemožné problémy, také by mohl určitě vědět, kde hledat další posvátný symbol a navést Nelinku se Zajdou na správnou cestu. Povyprávěl jim, že už o nich ví a že na ně čeká. 

Dá jim na cestu bojovné Melarosy, ale je potřeba, aby se Nelinka se Zajdou proměnili, jinak je velcí sumci poznají a nastane problém. Ale v co se budou muset proměnit? A povede se jim projít skrz velké sumce? Zkamarádí se s nimi?




Opět napínavé dobrodružství, i když trochu poklidnější oproti prvnímu dílu, protože čtenář už zná způsob psaní a ví, že ho čekají ještě další díly. A já se už teď nemohu dočkat dílu třetího a jsem moc zvědavá, co Nelinku se Zajdou ještě všechno čeká a jak to vůbec celé dopadne :-).




Jako bonus v knize je parádní rybí záložka, kterou jsem moc ráda využívala :-).




AUDIOKNIHA

I tento díl knihy je namluvený známou herečkou Terezou Bebarovou, kterou můžete znát například ze seriálu Ulice a Radkem Pokorným.

Poslouchá se krásně, hlasy jsou příjemné. Člověk se snadno do příběhu ponoří a zasní se tak, že začne pomalu usínat :-D. Připomnělo mi to děství. Už dlouho jsem takto neposlouchala žádné pohádky.

CD je opět doplněno několika autorskými písničkami hudební školy La škola.

Audioukázku (13 minut) si můžete poslechnout ZDE





Knihu Nelinka a Jezero nádherných ploutví zakoupíte na oficiálním eshopu přímo ZDE.

Audioknihu na CD zakoupíte na stejném eshopu přímo ZDE.

Cena: 259Kč (doprava zdarma)

Žádné komentáře:

Okomentovat