6. března 2018

HRAJEME SI: Čoko IQ - strategická hra

Do této hry jsem se zamilovala už před Vánoci, kdy jsme měli ve školce rodičovskou schůzku, při které si děti rozbalovaly u stromečku dárky pro školku. Každé dítě rozbalilo jeden dárek a v tom "našem" byla právě tato hra.

No, co si budeme povídat, zaujala mě na první pohled a hned jsme ji všichni společně začali zkoumat. Zasedli jsme s ní na koberec a pustili se do hry. Okamžitě mě chytla takovým způsobem, že jsem v jednu chvíli vypla hlavu a úplně zapomněla, že jsem ve školce na rodičovské schůzce :-D. Pak mě vyrušil manžel se slovy, že by paní učitelky rády šly domu :-D.

Měla jsem silné nutkání si hru na víkend půjčit, ale byla jsem statečná a nepodlehla :-D. Nemusím Vám ale psát, že jsem jí od té doby nemohla pustit z hlavy :-D.

Když jsem si všimla, že je na Funkids.cz naskladněná, vyjekla jsem radostí! To si nedovedete představit, jakou jsem měla radost. Fakt! Prostě Vánoce v únoru :-D.





Vypadá vážně, jako opravdová bonboniéra. Jen tahle má spoustu výhod - nepřiberete po ní, nikdo Vám ji nebude chtít sníst a navíc dáte mozkovým závitům pěkně zabrat :-D.




BALENÍ OBSAHUJE

  • Destičku k bonbonům
  • 9 bonbonů ve třech různých barvách i tvarech
  • Knížku s návodem, nápovědou i úkoly
  • Látkový sáček






V brožurce se dočete, že je hra vhodná pro všechny věkové kategorie. Děti mohou řešit úkoly a bavit se. Dospělí si procvičí mozek a připomenou si, jak riskovat. Vaše babičky a dědečkové zůstanou díky hrám ThinkFun duševně svěží a zároveň se vrátí do dětství.




V návodu se dozvíte, jakým způsobem postupovat při hře, co znamená různá charakteristika nápovědy a jakým způsobem můžete nápovědy různě kombinovat. No a také Vás čeká 40 úkolů, která Vám nejednou dají slušně zabrat.

Vždy, když obrátíte list, tak na druhé straně konkrétní výzvy najdete výsledek.





ÚROVNĚ OBTÍŽNOSTI

  • Beginner - Začátečník (1-10)
  • Intermediate - Středně pokročilý (11-20)
  • Advanced - Pokročilý (21-30)
  • Expert (31-40)

Pro představu jsem nafotila několik příkladů s vyřešenou úlohou.






Hru jsem si maximálně užívala. Celkově mi trvala asi 5 dní nepravidelného hraní, kdy jsem hrála hlavně v noci, když holky spaly. Je vážně potřeba ticha všude kolem a pořádně se soustředit, protože se zdá být sladká ale přitom je pěkně hořká a zákeřná! Dokáže Vás dostat až na dno Vašich sil a vůbec se s Vámi nepáře! :-D

V 8. kole už začalo pomalu ale jistě přituhovat. Od 20. kola jsem si už musela kreslit náčrt bokem na papír, protože jsem se do toho začala slušně zamotávat. No a od 29. kola jsem si to už na tom papíře musela začít i barevně odlišovat a vybarvovat, protože už to začínal být vážně zmatek :-D


DOPORUČENÝ VĚK

Oficiální doporučení je 8+ ale jak už jsem psala, děti jí mají u nás ve školce a mě zajímalo, jakým způsobem si s ní ti prckové hrají. No a představte si, hrají ji úplně opačně! :-D

Sestavují bonbonky podle výsledných obrázků. Takže je vhodná opravdu i pro ty mladší. Troufám si říct, že na ní není ani brzy a ani pozdě. I když dítě začíná s vkládáním, klidně bych ho nechala vkládat bonbonky na destičku - stejně tak nechávám s hrou pracovat i Sofinku.


Čoko IQ zakoupíte na eshopu Funkids.cz přímo ZDE.

Cena: 269Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat