25. března 2018

PEČEME: Extra kávová roláda bez mouky

Nad roládami jsem se vždycky rozplývala, snažila jsem se vyhecovat, že ji vyzkouším, ale nikdy jsem na to nenasbírala dostatek odvahy.

Nedávno manžel upekl výbornou piškotovou s krémem a ovocem, tak jsem si řekla, že společnými silami určitě zvládneme ještě nejakou.

No a jelikož miluji vše s kávovou příchutí, tak vznikla tato extra kávová :-).



SUROVINY

Na těsto:
  • 200g tvarohu
  • 3 celá vejce
  • 1 vrchovatá lžíce mleté kávy
  • špetka soli

 Na krém:
  • 200g másla
  • 80g třtinového moučkového cukru
  • 1 zralý banán
  • 2 lžíce uvařené kávy

Na zdobení:
  • 1 lžíce mleté kávy




POSTUP

Nejprve si rozpálíme troubu na 180°C.

Připravíme si vejce a oddělíme žloutky od bílků.

Z bílků si ušleháme sníh.

Do žloutků přidáme tvaroh a mletou kávu - ideálně čerstvě namletou v kávomlýnku těsně před použitím.

My zvolili kávu Keňa z pražírny Green Plantation

Směs přidáme ke sněhu a zlehka ještě promícháme.

Přelijeme na pečící papír a pečeme přibližně 15-20 minut.

Uvaříme si kávu :-D a začneme připravovat krém

Změklé máslo vyšleháme s cukrem a postupně přidáme lžíce kávy.

Rozmixujeme banán a přidáme ho do krému.

Krém vyšleháme do hladka.

Upečený korpus necháme řádně vychladnout a namažeme ho krémem.

Následně srolujeme ho srolujeme do tvaru rolády.

Zbylým krémem roládu potřeme a přes jemné sítko posypeme mletou kávou.

Přeji dobrou chuť!




Inspiraci na korpus jsme našli na webu čarujeme.cz :-)

Eshop kofio.cz spojuje ty nejlepší české a zahraniční pražírny na jednom místě a navíc si můžete kávy předplatit, abyste je měli pravidelně po ruce.

Tak určitě mrkněte :-).

2 komentáře:

  1. Rolada vypada krasne, laka k vyzkouseni :-) Kavovou prichut milujeme. Jen mam problem s tim bananem, sel by necim nahradit? A slo by pouzit kokosovy cukr?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Noo, jelikož ten banán dělá i konzistenci, tak nevím jestli by náhrada cukrem stačila. Kdyžtak zkuste čistě máslový krém podle jiných poměrů, radši.

      Vymazat