13. března 2018

TVOŘÍME: Jarní kuličkové obrázky + šablony ke stažení

Jako malá jsem nejvíc ze všeho, co se týkalo tvoření, milovala dělat kuličky z krepového papíru a vyplňovat s nimi obrázky.

Mimochodem je to skvělá aktivita na jemnou motoriku, kterou jsme praktikovali například také při praxi v domově pro seniory.

Když jsem pátrala, jakou jarní aktivitu bych mohla připravit, tak jsem ani neváhala a jakmile jsem narazila na šablony s vyznačenými "puntíky", bylo jasno :-).




CO BUDETE POTŘEBOVAT

  • Vytištěné šablony obrázků
  • Barevné krepáky (Pepco)
  • Pastelky
  • Lepidlo
  • Nůžky


POSTUP

Stačí jen kliknout na tento ODKAZ, a sjet myší níže po stránce až narazíte na slovo "download". Vedle něj je tučným růžovým písmem napsáno "Spring Dot Activity Worksheets". Na to kliknete a zobrazí se Vám soubor, který můžete buď jednorázově využít k vytištění nebo si ho trvale uložit do počítače

Vytištěné obrázky mohou děti nejdříve vybarvit podle své fantazie pastelkami. My na tuto aktivitu využili oboustranné pastelky Koh i noor Hardtmuth, které jsme pořídili v běžném papírnictví.

No a pak už jen stačí z krepáku tvořit kuličky a lepit na vyznačené "puntíky".

V souboru je 8 různých obrázků, ze kterých můžete vybírat. My si zvolili jarní tvoření, takže květinu, tulipán a motýla :-).






Aktivita je vhodná pro děti kolem 2 let. Vyřádí se ale také školkáčci a určitě i žáci prvních tříd :-).

Nadšeně tvořila i Sofinka, ale měla tendence kuličky krepáku strkat do pusy nebo je nalepné trhat a opět mačkat zpátky na svá místa :-D.

Aktivitu můžete využít také při učení a přiřazování stejných barev.

Krepáky jsem pořídila v Pepcu za 29Kč. V sadě je celkem 10 rolek, které odpovídají přibližně čtvrtině klasické role krepáku.




Tak ať se Vám i Vašim dětem tvořící aktivita líbí! A hlavně ať nám konečně přivede to jaro, kterého se už nemůžeme dočkat :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat