17. dubna 2018

HRAJEME SI: Na výletě - sestav příběh a vyprávěj

Klaudinka má poslední měsíce období různých výletů. 

Kreslí výlet na papír i na okna :-D, vypráví o výletech a pořád je prostě samý výlet. Taky jsem už ráda, že je konečně počasí, kdy se dá výletit každý víkend a pořádně si výlety vychutnáme.

Když jsem narazila na tuto hru, tak bylo okamžitě jasno, protože zároveň rozvíjí fantazii, komunikaci, slovní zásobu a celkové mluvení.




HRA OBSAHUJE

  • Návod s jednoduchými pravidly a třemi příběhy pro inspiraci
  • Dřevěný vláček jako figurku
  • 9 větších puzzlí



V brožurce se tedy kromě toho, jak začít, můžete také inspirovat třemi různými příběhy s názvem Vláček Vojta a nespokojený pasažér, Vláček Vojta a hádanková jízda nebo Vláček vojta a zvířátka v přírodě. 




Figurka s vláčkem je svou velikostí dětem akorát do ruky a celkově příběh umocňuje a zpestřuje. S ním hra děti baví ještě víc, než čistě samotné vyprávění.




9 větších puzzle kartiček má výhodu v tom, že na sebe vzájemně navazují, takže příběh může mít nespočet možností a nikdy nebudou vyčerpány všechny možnosti :-). Navíc jsou krásně ilustrované a i když se snažím dávat přednost reálným obrázkům, tak tyto ilustrace mi vůbec nevadí a moc se mi líbí.




Je jen na Vás jak dlouhý příběh budete vyprávět. Klidně to můžete vzít rovnou hezky začátek a konec, hahaha :-D. Ale náhodou! I takto se dvěmi koncovými puzzlíky se dá krásně povídat a vyprávět. Stále je tam toho vyobrazeno mnoho. 

Takže pokud se zrovna Vaše dítko nevydrží delší dobu soustředit, můžete začít tímto způsobem a postupně časem příběh rozšiřovat podle libosti.

Můžete se také čistě jen ptát, co dítko na obrázku vidí nebo aby ukázalo tu a tu věc. Hrát se dá opravdu mnoha způsoby a meze se v tomto případě nekladou :-).






Příběhů k vyprávění je tam vážně neuvěřitelné množství. Můžete si povídat o jednotlivých dílcích nebo můžete spojit všech devět puzzlí a mít tak příběh kompletně se vším všudy, ale to se mi na fotku už bohužel nevešlo :-D






DOPORUČENÝ VĚK

Udává se sice věk 3-5 let, ale já si ráda ukazuji už s 1,5 letou Sofinkou, kterou moc baví dřevěná figurka a popisování toho, co je zrovna na obrázku. Takže určitě nešlápnete vedle, když hru pořídíte už mladším dětem.

Tyto tipy her mám v oblibě ze všeho nejvíce. Nikdy totiž neomrzí a stále se dají vymýšlet nové a nové příběhy a situace :-).

CO SE DÍTĚ UČÍ

  • Rozvíjí svoji fantazii vyprávěním příběhů
  • Popisuje různé druhy situací
  • Zlepšuje komunikaci a mluvení
  • Rozšiřuje slovní zásobu
  • Procvičuje posloupnost

Hru Na výletě zakoupíte na oficiálním eshopu Funkids.cz přímo ZDE.

Cena: 229Kč

Další verze hry:

Žádné komentáře:

Okomentovat