12. dubna 2018

ZKOUMÁME: Ultra plastelína

Ultra plastelína se za poslední týdny, co jí máme doma, stala TOP věcí, kterou musím mít neustále v kabelce, a která s námi cestuje kdykoliv a kamkoliv :-D.

Je velmi oblíbená jak u starší Klaudinky (4,5 roku), tak u mladší Sofinky (1,5 roku).

Kdybych tuto situaci předvídala, vzala bych dvě různé, protože vážně nevydrží ani chvilku ležet ladem. To pouze v případě, že je zahřátá - tudíž modrá a Klaudinka jí chce zpátky fialovou :-D.

Je to tedy speciální plastelína, která reaguje na teplotní změny. Když je chlad, je zbarvena do fialova, ale jakmile se zahřeje, tak se zbarví do nádherné modré barvy.

Pro pobavení Vám napíšu, jak jsem se s ní rozčilovala, když mi dorazila domů. V první chvíli jsem si vážně myslela, že je nějaká rozbitá a rozčilovala jsem se, že nefunguje. Snažila jsem se jí různě horem dolem propracovávat a ona byla pořád fialová! 

Řikám si, co to je, ty bláho! Pak ale přišel manžel s Klaudinkou ze školky, vzali ji do ruky a okamžitě zmodrala! Tak si ze mě nakonec ještě dělali srandu, že jsem upír :-D




Základní barva při pokojové teplotě je fialová. Na stránkách se sice uvádí, že to je tmavě modrá, ale mé oči vidí prostě fialovou :-D




Jakmile ji zahřejete - ať už fénem, teplýma rukama, sklenicí horkého čaje apod. tak se změní v krásnou světle modrou. Když je zahřátá, tak je tvárnější a máte pocit, že se Vám na rukách doslova roztéká.




Následně ji můžete měnit zpátky do fialové studenou rukou nebo čímkoliv jiným. Třeba i kovovým příborem.




Klaudinka s ní nejraději běhá po bytě a plácá s ní kamkoliv jí napadne - na dveře od balkonu, hrnek s čajem, na prosklené dveře v bytě, fénuje ji apod.

Takže plastelína dostává opravdu zabrat ve velkém a já už skončila se všemi pokusy o to, abych ji udržela čistou. To se vážně nedá ať dělám co dělám, vždycky se v ní objeví nějaký drobek, prach či vlas apod. ale jsem vážně nadšená z toho, jaký má úspěch!


VLASTNOSTI

  • Mění barvu podle teploty
  • Natahuje se jako žvýkačka
  • Skáče jako hopsakoule
  • Dá se trhat i roztříštit (ale to my nezkoušeli :-D )
  • Je pružná, ohebná, přizpůsobivá, měkká




Pro srovnání ještě jednou, jak vypadá základní barva a barva, když se plastelína zahřeje.




Ultra plastelínu zakoupíte na oficiálním eshopu funkids.cz přímo ZDE, a můžete si vybrat z různých druhů barev :-).

Cena: 69Kč
Pokud byste chtěli jiný druh, tak mrkněte také na další:

Žádné komentáře:

Okomentovat