7. května 2018

LUŠTÍME: Samolepkové knížky Traktory + Bagry a nakladače

Samolepky miluje snad každé dítě a v kombinaci s dopravními prostředky, v tomto případě zemědělskými stroji - traktory, bagry a nakladači, je to prostě paráda! 

Krásné reálné obrázky, spousta naučného textu a více než 60 samolepek v každé knížce.




U Klaudinky dopravní prostředky, hlavně auta, vedou odjakživa a Sofinka jde v jejích stopách - to mají nejspíš po mně :-D. A hned po autech jako takových, u ní jsou nejoblíbenější právě traktory a bagry.  Mohla by je pozorovat celé dny.




ROZDĚLENÍ KAPITOL

  • Práce na poli
  • Sklizeň a senoseč
  • Nakládání a přeprava
  • Dříve než byl traktor

Dočtete se, co se během roku děje na poli (obdělávání půdy, zasévání semínek), jak probíhá sklizeň, jakým způsobem se sklizeň nakládá a přepravuje ale také to, co předcházelo traktorům.

Objevíte spoustu typů traktorů včetně jejich příslušenství jako například moderní pluh, rozmetadlo hnoje, secí stroj nebo také sklízeč brambor, grejdr, přepravník na koně či finišér.




K tomu všemu celé dvě dvoustrany plné barevných samolepek s názvy konkrétních strojů.





U jednotlivých strojů se dozvíte, co bylo jejich úkolem, jakým způsobem pracovaly a zajímavé informace o tom kolik uzvednou najednou třeba balíků nebo do jaké výše vyzvednou náklad.




V případě bagrů a nakladačů měla Klaudinka výhodu v tom, že nám na podzim silničáři rozkopali celé sídliště, takže nadšeně pozorovala co se tam děje - nebo spíš neděje, když ta oprava trvala takovou dobu .. hahaha :-D





ROZDĚLENÍ KAPITOL

  • Ohromní pomocníci
  • Na staveništi
  • Naložit a vyložit
  • Práce na silnicích

Zde se dozvíte co všechno tyto silné stroje zvládnou (například kopání země, nakládání šrotu či vyvážení sutin) a také jaké mají příslušenství. Zjistíte, které stroje potkáte na staveništích (vibrační pěchy, drapáky, těžké zvedáky, míchačky či uhlazovače). Přečtete si co dovedou všestranné nakladače i masivní sklápěče a jak probíhá práce na silnicích.




Opět nesmí chybět dvě celé dvoustrany krásných barevných samolepek s názvy jednotlivých strojů.





U jednotlivých strojů se dozvíte co všechno umí a k čemu jsou potřeba. Třeba že překládka kovového šrotu dovede rychle sešrotovat stará auta či vytřídit železo. Zjistíte, co je drapák či skejpr a k čemu je potřeba. Že buldozery dělají jednu z nejšpinavějších prací na světě nebo, že multikára může tahat a převážet náklad i po těch nejhrbolatějších cestách. A mnoho dalšího :-).




DOPORUČENÝ VĚK

Zde bych to viděla kolem 4.-5. roku. Přeci jen je to už náročnější na informace a tříleťák by z toho asi moc neměl. Takže ideálně v době, kdy už dětem nestačí znát jen názvy konkrétních věcí, ale dítě se už zajímá více do hloubky o detaily.

Tyto knížky jsou výbornými společníky na cestách do auta či vlaku.

Samolepky jsou opakovatelně použitelné, ale kroutí se. Je to obyčejný papír. Jsou tedy jiné než ty, které můžete opakovaně lepit nespočetněkrát. V tomto případě se musíte opravdu snažit v odlepení i přilepení. Nepřimačkávat je moc, když se lepí a opatrně odlepovat.


Pořídíte je na eshopu Funkids.cz


Cena: 79Kč/kus

Žádné komentáře:

Okomentovat