4. května 2018

MLSÁME: Domácí "pribiňák" na 3 způsoby

Recept na domácí "pribiňák" na internetu aktivně koluje již několik let, ale troufám si říct, že původní recept sahá ještě mnohem více do minulosti. I přes to všechno ale stále dost lidí vůbec neví, že se dá snadno a rychle vyrobit doma. Tak jsem se ho rozhodla přidat i na svůj blog.




Nejen, že za cenu kupovaného uděláte minimálně trojnásobné množství, ale také přesně víte, jaké suroviny použijete a nemusíte ho prakticky vůbec sladit. Navíc je hotový doslova během několika minut.


SUROVINY


POSTUP

Připravíme si větší, ale zároveň hlubší misku. Nalijeme do ní smetanu a řádně vyšleháme tak, aby držela jakmile misku překlopíte vzhůru nohama. 

K vyšlehané smetaně přidáme tvaroh a řádně ho do ní zašleháme.

Teď záleží na Vás, jestli použijete nějaké sladidlo, které do něj zamícháte anebo jestli jen na dno mističek dáte přesnídávku, marmeládu nebo ovoce.

Já zvolila první variantu s medem, druhou variantu s datlovým sirupem a třetí variantu s karobem.

Pak už ho jen stačí rozdělit do mističek a nechat pár hodin v lednici odpočinout.








DALŠÍ VYUŽITÍ

  • Krém do dortů mezi korpus
  • Krém na dorty jako zdobení či potření
  • S korpusem do formiček na tvarování pokrmů
  • Zamrazit jako nanuk či zmrzlinu
  • Jako náplň do palačinek apod.

Přeji dobrou chuť!

1 komentář:

  1. Už pár měsíců pribinák nekupuju, jedině domácí :) Akorát s čerstvým ovocem mám zkušenost, že urychluje kazivost.

    OdpovědětVymazat