18. května 2018

SNÍDÁME: Banánové lívance

K mému věčnému problému se snídaněmi nám před nedávnem přibyl mnou vysněný a vytoužený lívanečník, který jsem pořídila na eshopu Kitos.cz

Řekla jsem si, že se na něm dají dělat různé druhy snídaní jako jsou vejce, placky, lívance na slano i sladko a hlavně jsme měli zkušenosti se špatným lívanečníkem, tak jsem chtěla konečně něco, co bude fungovat.

No a k němu patří samozřejmě také snadný a rychlý recept na nějaké ty lívance že? Tak jsem si řekla, že bych mohla konečně vyzkoušet ty neustále vychvalované banánové, jenže jsem docela tvrdě narazila :-D.

Prej stačí banán a dvě vejce. Hmmm, tak jsem to zkusila a teda vůbec! Bylo to jako pěna a nešly ani otočit - chuť byla ale ovšem bezkonkurenční! Řekla jsem si, že zkusím jen jeden banán a jedno vejce, jenže při otáčení vznikl úplně stejný problém. 

Nechápu, jak se to někomu může podařit - možná tato verze se dvěmi surovinami je spíše na pánev než lívanečník, netuším. Nakonec jsem se tedy rozhodla přidat ovesné vločky a konečně se lívance povedly!


SUROVINY

  • 1 banán
  • 1 vejce
  • 30g ovesných vloček umixovaných na mouku
  • Kokosový olej na pánev


POSTUP

Banán nakrájíme a rozmixujeme nebo rozmačkáme do hladka.

Do rozmixované/rozmačkané směsi rozklepneme vajíčka a řádně zamícháme.

Pak už si jen stačí rozpálit pánvičku či lívanečník s trochou kokosového oleje a lívance opečeme dozlatova z obouz stran.

Z této porce vytvoříte přibližně 7-8 lívanců.

Před podáním ozdobíme jogurtem, datlovým sirupem nebo tím, co zrovna máte po ruce.




Přeji dobrou chuť!

1 komentář: