24. července 2018

HRAJEME SI: Únikovka - Zkáza Londýna

Únikovky v poslední době vládnou světem ať už mobilním, počítačovým nebo reálným. Nově vzniklo i několik karetních her.

Jelikož je Velká Británie mojí srdcovkou a miluju hraní různých adventur, neodolala jsem únikovce s názvem Zkáza Londýna.

Dlouho jsem se rozhodovala, jestli po ní sáhnout. Je to totiž hra, kterou si zahrajete (bohužel) jen jednou a pak je na řadě několik možností:

  • Cvaknete si před očima záhadnou propiskou z filmu Men in black, kterou si vymažete paměť
  • Praštíte se do hlavy dostatečně tak, abyste měli poslední 2 hodiny okno
  • Budete hrát v podnapilém stavu, abyste si druhý den nic nepamatovali
  • Hru zahrabete do časové schránky a vyhrabete ji alespoň za 5 let

Ale! Pokud jste zapomětliví, není co řešit a máte štěstí. A pokud jste děti, tak je to úplně nejlepší a vůbec to neřešte, protože si nepamatujete ani co jste měli ve škole k obědu :-P




Hra Vás zavede do Londýna, kam jste byli pozváni tajným agentem, který Vás zvolil jako ty nejlepší detektivy ze Scotland Yardu pro nebezpečnou misi nejvyšší priority. Londýn je v ohrožení a záleží pouze na Vás, jestli se dočká zítřejšího dne.

Vašim cílem je najít a zneškodnit 4 ukryté bomby a zachránit tak Londýn před zkázou.




Musím říct, že varování mají vážně vymakané :-D. Jako by věděli, že balíček bude hned každý otáčet na druhou stranu .. hahaha :-D.


 


Balíček karet je opravdu obsáhlý. Karet je celkem 60 a jsou rozděleny podle barev, které (až bude ten správný čas) roztřídíte do několika balíčků.




My jsme hru hráli s manželem a spalo nám jen jedno z dětí, takže atmoška nebyla úplně klidná, což krapet hře uškodilo, ale nemohli jsme se dočkat hry :-D.

Hráli jsme celkem 2 hodiny - uff. No jo no, jsme se s tim crcali :-D. Každopádně hra tedy nemusí trvat jen hodinu, určitě se dá hrát déle, ale kratší dobu spíš ne.




V průběhu hry narazíte na kartičky s nápovědou. Nápověda je na nich z druhé strany napsána zrcadlově, takže se nemusíte bát, že když kartu nechtěně (nikdy nic v této hře neni nechtěně! :-D), tak hned uvidíte výsledky. 

My tuto nápovědu využili jen jednou. Není tolik potřeba ale je fajn, že je i taková možnost.




V každé hře je potřeba nějaký ten inventář. Ten si nasbíráte i tady. Skládá se z několika předmětů, vyfotila jsem jen pár ať máte taky nějaké překvapení i v tomto směru :-P. 




Podvádět se nevyplácí. Vždycky Vás někdo načape :-D :-D :-D. 




DOPORUČENÝ VĚK 

Oficiálně se hra doporučuje pro věk 12+, ale určitě bych si ji zkusila zahrát i s trochu mladšími dětmi.

Co se týče dospěláků, tak horní hranice 99+ :-D. Je to taky skvělý dárek pro kamaráda, přítele, manžela, kamarádku - prostě pro kohokoliv, kdo má rád takové hry ať mu je kolik chce.




ZÁVĚREM

S manželem jsme hru odehráli téměř na jeden nádech a i přes některé záludnosti, u který jsme se dohadovali, jsme si hru maximálně užili.

Konců může být i přes jednorázovou hru několik a jsou rozděleny na konec A, B , C a D. My hru zakončili písmenem B a co se času týče, tak jsme bohužel královnu nepotěšili ale hlavně, že jsme zachránili Londýn :-D.

Hru moc doporučujeme, jen škoda toho jednoho hraní ale s tím do toho člověk už jde. Mohlo se to vytvořit podobně jako v gamebooku, kdy se dá hrát vícekrát. Každopádně je to skvělý zážitek z domácího prostředí. Vypnete, zrelaxujete a chvíli řešíte taky něco jiného než běžně každodenní strasti :-).


Zkázu Londýna zakoupíte na oficiálním eshopu Albi přímo ZDE.


Cena: 269Kč


Další karetní únikovky ze série:

Žádné komentáře:

Okomentovat