30. srpna 2018

HRAJEME SI: Ledová aktivita s polárními zvířaty

Nedávno jsem si na facebookové stránce Tvoříme pro děti vyhlídla krásnou osvěžující aktivitu pro děti, která zahrnovala led a polární medvědy. Následně jsem na ni ještě několikrát narazila na Pinterestu a to už jsem se rozhodla, že ji taky vyzkouším.

Počasí si s námi poslední dny docela zahrává, až jsem se chvíli obávala, jestli mi tato ledová aktivita vůbec vyjde, ale nakonec se sluníčko probojovalo do tepl, tak jsme se do ní pustili a Klaudinka byla nadšená!

Dnes počasí vypadá teda příšerně, ale určitě se na tuto aktivitu najde ještě vhodný den. Aspoň budete mít čas připravit si vhodné pomůcky :-).




CO BUDETE POTŘEBOVAT

  • Mísu, nádobu či bazének
  • Dle libosti množství ledu z různých druhů formiček
  • Polární zvířata (postačí i čistě lední medvědi)




POSTUP

Je docela vtipné psát postup, když je vše jasné už od prvního pohledu ale tak ať je to tu hezky přehledné :-D.

Den předem si připravíme různé druhy i velikosti silikonových formiček, které naplníme vodou a dáme je zmrazit.

Můžete zvolit formičky na muffiny, klasické ledové kostky anebo větší formy třeba na srnčí hřbet apod. Ono se to pak vždy nějak hezky poskládá.

Zároveň si také vybereme vhodnou mísu, nádobu či menší bazének, ve kterém to zvířecí ledové království budeme vytvářet.

Jelikož jsem chtěla přidat i přímo vodu, tak jsem pátrala po něčem hlubším. Nakonec jsem zvolila spodní část takového toho tácu na přenos upečené bublaniny, koláče apod.

Zvířata jsem zvolila tučňáka, tuleně, mrože, kosatku a ledního medvěda.

Tučňák s mláďátkem je od značky Bullyland. Oproti Schleich jsou gumovější, ohebnější a stojí na ledu, takže mají jakoby podstavec.





Do tuleně jsem se zamilovala na první pohled. Je úžasně roztomilý a ten pohled až vábí k pomazlení :-D. Je značky Schleich a je opravdu nádherný.



Mrož opět značky Schleich. Mohutný, pořádný a veliký. Kly má gumovější ale nebála bych se, že se můžou ulomit. dle mého by to musela být vyloženě cílená síla.




Kosatku jsem zvolila značky Bullyland, protože se mi líbilo, jak kouká a že má otevřenou pusu, takže se jí dají zkoumat i zuby. Zpětně si ale říkám, jestli by nebyla lepší od Schleich. Tím, jak je gumová mi přijde, že se dá snadno odřít a nám dokonce přišla s trošku sedřenou ploutví. Vzhledem je opravdu krásná a veliká jako dlaň ale víc mi sedí svým materiálem Schleich.




Ledního medvěda značky Schleich je taky pěkný kousek. Na fotce ho zkresluje to, že je postavený ve vodě, ale je pěkně veliký. Na tlapách má znatelné výběžky, kterými můžete dělat například stopy do modelíny.




ZÁVĚREM

Vždycky jsem byla ke značce Schleich skeptická a kroutila jsem hlavou nad všemi, kteří za ní utráceli šílený peníze.

Znala jsem ji ale jen z fotek nebo z vitríny v hračkárně. Nikdy jsem neměla konkrétní zvíře v ruce a nikdy jsem se na něj nekoukla blíž. Což byla chyba.

Jsou to nádherné figurky. Velké, těžší do ruky, bytelné, pevné. Detailně propracované a hlavně s duší a životem. Nemůžu se dočkat až nasbíráme další kousky.

Měním tedy názor na Schleich a doporučuji do ní investovat, než mít krabici plnou zvířat u kterých člověk ani kolikrát neví, o které zvíře se jedná.

Některá zvířata se mi víc líbí značky Bullyland ale materiálem vede určitě Schleich. 

Co se týče aktivity jako takové, tak má obrovský úspěch. V létě krásně osvěží, ale bude se dát využít i v zimě s reálným sněhem a pořádnými kusy ledu, takže taková celoroční aktivita :-).


Zvířata uvedená v aktivitě zakoupíte na oficiálním eshopu Funkids.cz.

Žádné komentáře:

Okomentovat