19. září 2018

HRAJEME SI: Dřevěné hračky a pomůcky Matydesign.cz

V dnešním článku bych Vám chtěla představit práci Martina Pavlíka, táty dvouletého Matyáše, který se rozhodl vyrábět originální dřevěné hračky a pomůcky pro děti.

Zlaté české ručičky jsou prostě zlaté české ručičky a o všech, kteří se snaží tímto způsobem něco vyrábět a tvořit, by se mělo co nejvíce vědět.

Martin vše nejdříve prodával přes facebookovou skupinu Montessori od Matyho, jenže jeho výrobky byly tak oblíbené a tak žádané, až nakonec vytvořil i eshop Matydesign.cz.

Když se člověk na eshop podívá, tak pomalu neví, co dřív. Vše vypadá naprosto báječně a je vidět, že si s každou hračkou a pomůckou opravdu vyhraje a doslova ji vymazlí. V tom mu moc fandím, protože je vidět, že vše dělá s láskou a dává si záležet.

Ráda bych Vám dnes v tomto článku představila celkem 3 produkty z Martinovo dílny, které mě zaujaly ze všeho nejvíce, i když jsem byla ve výběru v jednu chvíli dost na vážkách a moc mě lákala i Chytrá skládací lodička, která taky vypadá skvěle!




DŘEVĚNÉ MAXI KOULE


Jako první mi padly do oka dřevěné koule. Už jsem měla jednu podobnou sadu vyhlídnutou před nějakou dobou na Fleru, jenže jsou již nedostupné. Takže jsem byla ráda, že jsem na ně úplnou náhodou opět narazila.

Rozhodovala jsem se, jestli zvolit klasickou velikost a nebo maxi koule (na eshopu určitě narazíte na srovnávací fotku) Nakonec jsem zvolila jsem místo klasických koulí, protože mi přišly lepší pro manipulaci a hru jako takovou.

Maxi koule mají průměr 45mm a klasické koule 35mm.




Skvělé je také to, že pokud máte zvláštní přání, můžete se s Martinem domluvit na individuálních barvách. Na eshopu najdete i jiné barevné varianty. Jelikož ale pokoj ladíme do základních sytých barev (i přes to, že máme dvě cácory), tak tato kombinace byla nejlepší volbou.


SADA OBSAHUJE

15 maxi koulí v pěti barvách:

  • Žlutá
  • Oranžová
  • Červená
  • Modrá
  • Zelená

Součástí balení je také parádní a hlavně praktický látkový pytlík.


ZPŮSOB HRY

  • Výuka barev
  • Párování 
  • Třídění
  • Kutálení




DOPORUČENÝ VĚK

Ideálně od roka pro první ohmatávání, pozorování pohybu a odlišování barev. Později kolem 2 let jsou skvělé na učení barev, třídění a párování stejných koulí.




Zakoupíte je tedy na oficiálním eshopu Matydesign.cz a to přímo ZDE.


Cena: 360Kč


ŠPALÍČKOVÁ HOUPAČKA


Nádherná špalíčková houpačka, která je vhodná pro rozvoj jemné motoriky, fantazie a smyslu pro rovnováhu. Rozměrově je menší, než může působit na fotkách, ale nenechte se zmást. Na velikosti totiž nezáleží (ehm :-D), alespoň tedy v tomto případě. 

Zaujme nejen nejmenší děti, ale i ty starší a rozhodně i dospělé!




SADA OBSAHUJE

  • Houpačku
  • 10ks špalíčků v různých velikostech a barvách
  • Praktický pytlík 

ROZMĚRY HOUPAČKY

  • Délka 30cm
  • Výška 6cm
  • Hloubka 4cm

ROZMĚRY ŠPALÍČKŮ

  •  3,5cm - 7,5cm



ZPŮSOB HRY

  • Výuka barev
  • Stavění špalíčků na sebe
  • Vkládání do houpačky
  • Snaha o správnou rovnováhu houpačky
  • Třídění podle toho co je vysoké, vyšší nejvyšší

DOPORUČENÝ VĚK

Věkově bych tuto houpačku viděla kolem 1,5 - 2 let. Dítě se v té době seznamuje s barvami a pořád ho baví vkládání, takže ideální příležitost. Starší děti následně zaujme správné třídění podle balancu a snaha o to mít houpačku v rovnováze. 


Praktický látkový pytlík je v tomto případě volitelný. Pokud se Vám třeba nelíbí nebo nehodí, tak si můžete houpačku objednat bez něj.



Špalíčkovou houpačku zakoupíte opět na oficiálním eshopu Matydesign.cz a to přímo ZDE.


Cena: 420Kč (včetně pytlíku)



SADA S KULIČKOVÝM VÁLCEM


Tohle je naprosto PERFEKTNÍ dárek k prvním Vánocům. K prvním narozeninám už by ho děti nemusely využít na maximum, ale na první Vánoce je tato sada opravdu výborným dárkem pod stromeček. Nebo třeba pokud nevíte, co pořídit

Je úžasně vymyšlená tak, aby hračka doslova rostla s dítětem a tím pádem ji dítě využije na maximum od prvních pokusů o plazení až po dobu, kdy začne běhat.


KULIČKOVÝ VÁLEC

V případě kuličkového válce máte na výběr ze 3 různých velikostí. Já zvolila velikost střední, protože je zlatá střední cesta vždy nejlepší že? :-D Nechtěla jsem aby byl pak válec následně na stojánek a tyč moc malý nebo zbytečně moc veliký.

Střední kuličkový válec obsahuje 3 dřevěné kuličky a jednu velkou rolničku. Průměr má 12cm a vysoký je 18cm.

Dítě podporuje v prvních pokusech o pohyb, jelikož se kutálí a zároveň vydává zvuk. Tím, že je složen z tyček, tak ho dítě může snadno malými ručkami uchopit.




Kuličkový válec střední (nebo i jiné) velikosti zakoupíte na oficiálním eshopu Matydesign.cz a to přímo ZDE.


Cena (středního): 420Kč


STOJÁNEK PRO KULIČKOVÝ VÁLEC

Jakmile si dítě už samo sedá a sedí stabilně, můžete kuličkový válec nasadit na stojánek, u kterého bude dítě sedět a točit s ním.

V tuto chvíli můžete přidat i seznámení se základními barvami.

Stojánek se skládá ze dvou částí - stojánku jako takového a tyčky se dvěma kolíčky. Kolíčky jednoduše "vymáčknete", na tyčku nasadíte válec a společně je navlíknete na stojánek. Pak už jen stačí zpátky zamáčknout kolíčky a je hotovo.




Stojánek na kuličkový válec zakoupíte na oficiálním eshopu Matydesign.cz přímo ZDE.


Cena: 180Kč


TYČKA PRO KULIČKOVÝ VÁLEC

Tohle je snad nejlepší z celého vylepšení kuličkového válce a baví to určitě každé dítě. Děti rády za sebou nebo před sebou cokoliv tahají a běhají s tím.

V tomto případě je to opět navíc ještě se zvukem rolničky.

Stejně jako stojánek, i tyčku doplňuje malý kolíček, kterým zajistíte válec. Také ho doplňuje malý kroužek, který můžete vidět na fotce hned na okraji válce.




Tyčku na kuličkový válec zakoupíte také na oficiálním eshopu Matydesign.cz přímo ZDE.

Cena: 80Kč


ZÁVĚREM


Veškeré dřevěné hračky a pomůcky jsou dodávány v jednotlivých krabicích, které stačí jen obalit dárkovým papírem a dárek je hotov. Vše je zabaleno tak, aby se to nikterak cestou neponičilo.

Pomůcky a hračky jsou do hladka opracované z krásného kusu dřeva a doporučuji je na maximum!

Jsem opravdu nadšená a doufám, že u nás časem ještě něco od Martina přibyde.

Chystají se zajímavé novinky :-).

Žádné komentáře:

Okomentovat