7. září 2018

VAŘÍME: Polévka z pečené červené řepy se špetkou štěstí

Polévky z pečené zeleniny mně osobně chutnají mnohem víc, než klasické a hlavně, hlavně jejich příprava je naprosto bezpracná a takové recepty mám ze všeho nejradši.

Moc rádi se vracíme k polévce z pečené mrkve, která chutná celé rodině a hlavně dětem. Takže když jsem dostala pár kousků domácí červené řepy, nenapadlo mě nic lepšího, než zkusit další "pečenou" polévku, která by tentokrát mohla zaujmout holky především barvou.

Pečená zelenina má mnohem intenzivnější chuť.


SUROVINY



POSTUP

V první řadě si rozpálíme troubu na 180°C.

Červenou řepu očistíme, oškrabeme, nakrájíme na čtvrtky a naskládáme na plech, který vypodložíme pečícím papírem.

Cibuli oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a přidáme na plech k řepě. To samé uděláme i s česnekem, který ale nekrájíme. Celý ho dáme k ostatním surovinám na plech.

Co nejvíce zeleninu poklademe tenkými plátky másla a posypeme Štěstím :-).

Koření od Sonnentoru s názvem Štěstí obsahuje kousky cibule, bazalku, dobromysl, červenou řepu, růžový pepř, pomerančovou kůru, měsíček květ, lékořici a ajurvédskou kouzelnou sůl. Pro tuto polévku mi proto přišlo více než vhodné.

Pečeme na 180°C přibližně 50-60 minut, dokud řepa hezky nezměkne. Pravidelně hlídáme, aby nám se nám cibule nespálila do černa.

Po upečení přemístíme veškerý obsah pekáče do stolního mixéru. Osolíme. Postupně přiléváme vodu/vývar a zároveň opatrně mixujeme až do konzistence, se kterou budeme spokojení.

Já mám ráda hodně hutné polévky, takže jsem ji nechala hustější.

Při podávání dozdobíme lžící zakysané smetany a ještě posypeme špetkou Štěstí :-).




Přeji dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat