22. října 2018

MALUJEME: Stabilo pastelky a tužka pro leváky + trojboké voskovky

Kdo už možná víte, tak Klaudinka je levák. Projevovalo se to u ní od malička a drží jí to i nadále, takže počítám s tím, že levákem už i zůstane.

Proto se ve mně docela i přela otázka toho, jak ji naučit držet správně tužku, když to sama levou rukou neumím a pravá by ji mohla zmátnout. 

Na Stabilo jako takové jsem četla samou chválu, proto jsem využila mojí spolupráce s Terezou Válkovou z eshopu Booksforjoy a domluvila se s ní, že by nebylo na škodu otestovat právě pár produktů značky Stabilo.

Vybrala jsem základní sadu stabilo pastelek pro leváky, obyčejnou tužku pro leváky, zaujalo mne také ořezávátko s označením L - tedy pro leváky a aby měla co testovat i Sofinka, vybrala jsem pro ni Trio oil voskovky.




STABILO TUŽKA + OŘEZÁVÁTKO

Je to v podstatě tužka č.2, která je vhodná jak na psaní, tak i na skicování. Doporučeným rozměrem je pro školáky 1. stupně.

Klaudinka tužky používá nejčastěji v různých časopisech, kde s pomocí tužky luští křížovky, bludiště apod. Tak jsem si říkala, že by nebylo na škodu mít tužku, která ji jako levačku v úchopu ještě víc podpoří.



Tužka má prostor na podpis, což rozhodně využijeme při nástupu do školy. Předpokládám, že u Stabila zůstaneme i nadále :-).

Vyrábí se ve třech různých barvách. Kromě této tmavě modré můžete zakoupit také růžovou anebo světle modrou.




K tomu jsem tedy přidala i ořezávátko, aby to měla kompletní.

Žlutým označením se dají jednoduše rozeznat od pomůcek pro praváky - praváci mají označení červené a to včetně ořezávátka.




Na tužku Stabilo EASYgraph pro leváky můžete mrknout ZDE - cena 35Kč.

Stabilo EASY ořezávátko pro leváky najdete ZDE - cena 20Kč.


STABILO PASTELKY


Pastelky se základními barvami byly jasnou volbou. Úplně bych je neoznačovala, jako vhodné pro první dětské malůvky, protože se opravdu dlouho určuje, kterou rukou bude nakonec dítko psát. Pro první malůvky je tedy lepší zvolit neutrální pomůcky, kter neurčují jeden konkrétní úchop.

Pastelky jsou vyrobeny ze dřeva s certifikátem PEFC, který zaručuje, že dřevo pochází z lesů obhospodařovaných trvale udržitelným způsobem.




Tato sada se skládá ze šesti barev

  • Červená
  • Oranžová
  • Žlutá
  • Zelená
  • Modrá
  • Hnědá




Že jsou pro leváky poznáte díky označení L a také žluté horní části pastelek či tužek (praváci mají červené). Každá jednotlivá pastelka má prostor na jméno dítěte, takže můžou být všechny do jedné podepsané.

Jsou v praktickém uzavíratelném balení. Navíc zajištěny ještě plastovou zacvakávací páskou, aby v balení lépe držely. 

Praktické balení z mého pohledu zastane i funkci penálu.




Co se týče barev jako takových, tak jsou krásně syté. Stačí jemné tahy a opravdu skvěle zabarví papír, tím pádem dítě není nuceno na pastelky tlačit, aby docílilo lepšího zabarvení - to by mohlo dělat později problémy při psaní, takže jedině dobře.

Základní sada barev dle mého bohatě stačí. I když se dělá i širší spektrum barev, tak to přeci jen není levná záležitost a dítě si bohatě vystačí jen s těmito barvami.

Tím, že se s nimi kreslí takto jednoduše, tak z mého pohledu vydrží opravdu na dlouho, jelikož se nebudou muset tak často ořezávat.
 



Klaudinka se správným úchopem stále docela bojuje. Psací pomůcky drží po svém, ale abych pravdu řekla, tak se do toho díky Stabilo pastelkám mnohem lépe dostává.

Když jsem se jí totiž snažila úchop opravit, tak se jí to nelíbilo a cítila se pod tlakem. Takhle to jde v podstatě samo, díky výřezům na pastelkách. Má ještě na čem pracovat ale troufám si říct, že je to mnohem lepší cesta, než abych ji opravovala a frustrovala.




Na Stabilo EASYcolors pro leváky můžete mrknout ZDE - cena 180Kč


TRIO OIL PASTEL

Jedná se o trojhranné olejové voskovky, které mimochodem úžasně voní - voskem, ale tak krásně, přírodně.




V balení je celkem12 různých barev, které jsou jednotlivě na voskovkách i napsané a z další strany také očíslované.




Při psaní na papír mi přijde že působí jako křída. Není to takové to klasické voskové kreslení, kdy voskovka mastně jezdí po papíře. Je to opravdu spíše jako křída. A barvy jsou teda neskutečné!

Opět, stejně jako u pastelek, stačí jemné tahy a barvy jsou nádherně syté!

Následně se dají po papíře jednoduše rozmazat , stejně jako křída. Takže při malování či kreslení můžete přidat další efekty a své veledílo zvednout ještě o level výše.




A dokonce! Dokonce s nimi můžete malovat i na tělo! Děti to vědět nemusí to by dopadlo ale Vám se to třeba bude hodit :-D.




Z nich jsem opravdu neskutečně nadšená, že bych je nejradši holkám zabavila pro svoji výtvarnou potřebu a odreagování .. hahaha. K nim se určitě budeme pravidelně vracet. Cena je krásná na to, co umí a dokonce nadchly i mamku :-).

Na Stabilo Trio Oil Pastel se můžete podívat přímo ZDE - cena 50Kč


ZÁVĚREM

Jsem moc ráda za tuto zkušenost, díky které jsme mohly s holkama několik produktů značky Stabilo otestovat a určitě jisto jistě píšu, že u nich zůstaneme.

Nejvíc ze všeho jsem nadšena z trojhranných voskovek, které jsou opravdu úžasné. Řekla bych, že až bezkonkurenční. Pastelky mě také hodně překvapily. Nečekala jsem totiž, že budou kreslit až takhle moc sytě.

Navíc se mi líbí, že je použité dřevo z udržitelného lesního hospodářství.

Doporučuji tedy úplně všem a to bez ohledu na to, jestli máte dítko praváka či leváka.Troufám si říct, že nemůžete být zklamaní.

Nezapomeňte se podívat i na další psací, výtvarné či kreativní pomůcky, které nabízí eshop Booksforjoy.cz :-).

Žádné komentáře:

Okomentovat