26. října 2018

SVAČÍME: Nejlepší mrkvová pomazánka

Na této pomazánce doslova ujíždíme už dobré 4 roky! Je opravdu jednou z nejoblíbenějších. Nesmí chybět na žádné oslavě nebo jakékoliv akci s pohoštěním. 

Vlastně už ani nevím, kde jsem na ni přišla. Je už totiž hodně rozšířená a těžko si vzpomínám na původní zdroj. Mám ale podezření, že to mohl být web varilamysicka.cz, který byl v té době mou velkou inspirací.

Na blogu by byla bývala už dávno, jen se vždycky snědla dřív, než jsem ji stihla vyfotit. Tak mám radost, že se mi to konečně povedlo.


SUROVINY

  • 5 velkých mrkví
  • 1 kelímek pomazánkového másla (lučiny)
  • 3 lžíce másla (klidně i více)
  • 3 stroužky česneku 
  • Himalájská růžová sůl

POSTUP

Mrkev si očistíme, oškrabeme a nastrouháme na hrubo.

V hrnci si rozpustíme máslo, přidáme nastrouhanou mrkev a restujeme několik minut do měkka. 

Chvilku před koncem do mrkve prolisujeme stroužky česneku.

Mrkev necháme vychladnout a zamícháme do ní kelímek pomazánkového másla.

Co se týče pomazánkového másla, tak to chce číst složení. Nedá se říct, že by existovalo složením vyloženě vhodné pomazánkové máslo. Vždycky tam bude něco, co není úplně echt, ale dá se jednoduše nahradit Lučinou. Chuť se krapet změní ale nic, co by bylo znatelně poznat. Každopádně my to různé střídáme, jak nám přijde pod ruku a jak se nám chce.

Nakonec jemně osolíme a máme hotovo.




Přeji dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat