13. listopadu 2018

HRAJEME SI: Trénujeme nervy s 3D bludištěm

Tak na tento labyrint jsem měla spadeno už několik měsíců, ale chvíli mi trvalo, než jsem se rozhodla, který nakonec zvolit a jestli teda vůbec nějaký vzít.

Manžel miluje různé hlavolamy a u holek jsem si říkala, že by to mohla být další z věcí, u které by třeba vydržely delší dobu v klidu.

Nečekala jsem ale, že nás to chytne až takovým způsobem a že budeme všichni nadšení :-).




ÚVODNÍ INFORMACE

Vybrala jsem tedy labyrint střední velikosti, který má celkem 158 kroků. Řekla jsem si, že zlatá střední cesta bude asi tou nejlepší volbou - jako to tak už bývá, že.




Labyrint se nachází ve velké plastové kouli, která je ale měkká tak, že ji snadno zmáčknete. Chtělo by to tedy dávat trochu větší pozor, aby nepraskla, ale troufám si říct, že snese opravdu hodně.



Co jsem si tak zjišťovala informace, tak jakmile se trochu promáčkne, stačí ho rozšroubovat, promáčklinu narovnat a opět zašroubovat - to je docela praktické a zajímavé info, které je třeba zmínit. 




Já jsem poměrně dlouhoprstý člověk ( :-D ), takže to stejně bude trochu zkreslovat, ale pro představu velikosti se mi vejde do dlaně, když roztáhnu prsty. Chytnu ho jako středně velký míč. 

Je rozdělen na dvě polokoule kdy se z jedné musíte dostat na tu druhou.




HRA MŮŽE ZAČÍT 

Musím podotknout, že je těžké hned ze začátku dostat kouli na písmeno A, což je start. To mě stálo taky pěknou hromádku nervů, než jsem mohla vůbec vlastně začít.

Vůbec nezkoušejte takové to házení a cukání kuličkou, při čem budete doufat, že Vám tam jednoduše sama naskočí. Ne, to nefunguje a ničemu tím nepomůžete :-D.

Chce se to jemně dostat kuličkou přímo nad tak, že budete mít star v podstatě směrem dolů, a pak už jen stačí kuličku opatrně překlopit. Tím pádem Vám tam spadne sama a hra může začít.




Během hry se budete potýkat s nervy na uzdě, vyplazeným zkrouceným jazykem a vyzkoušíte Vaši trpělivost. Čekají na Vás zákeřnosti, na které Vás zkusím těmito fotkami připravit.




Labyrint tedy není pro výbušné povahy, i když je pro ně možná i stavěný a proto je ta koule tak pružná, že by mohla vydržet i výbušnější hráče :-D.  




Koule obsahuje také několik záchytných bodů, kam se můžete vracet, abyste nemuseli frčet hned od začátku. To by bylo dost demotivující a labyrint by asi hodně rychle lítal z oken, balkonů nebo byl ničemně zlikvidovám tajně za zdmi Vašich domovů.




Takže Vás na dobrodružné cestě čeká záchytný bod B, C, D a E. Což je docela pěkný počet a hned je sebevědomí zase na své výši :-D.




Párkrát si cestu projedete s pomocí záchytných bodů, což Vás stále bude motivovat zkoušet to víc a víc. I přes to, že budete muset zvládnout zákeřné schody, propadlinu kdy koule zmizí takovým způsobem až ji najdete teprve, když Vám spadne a začnete znovu. 




Této části říkám vejcovody a ty taky nejsou nikterak přátelské :-D.




No a nesmí chybět ani "tobogán". Tam to frčí, až se Vám sevřou hýždě, že je kulička zase v čoudu ale nebojte se, tohle je naštěstí docela brnkačka - ale taky jsem měla už párkrát infarkt :-D. 




Závěrečná část je náročnější a nevyplatí se u ní pospíchat, takže hezky v klídku, pomaličku ..




a hurááá .. jste v cíli! GRATULUJI! 

Teď se budete pravděpodobně cítit jako ten největší Bůh světa nebo dokonce i celého vesmíru a budete si gratulovat ještě za týden :-D.




ZÁVĚREM

Labyrint se doporučuje dětem ve věku 6+, ale i mladší děti si v tom najdou svoje. Stejně tak jako starší děti. Záměrně píšu děti, protože si s touto věcičkou v ruce každý přijde jako dítě a užije si každý krok, každý úspěch a také sladké vítězství :-).

Já jsem docela dost soutěživá a umím slušně vyhecovat samu sebe. Jakmile jsem vzala labyrint do ruky, muselo být všude hrobové ticho a nikdo se ke mně nesměl přiblížit na 3 metry :-D.

Poprvé jsem "spadla" při 53. kroku. Se záchytnými body jsem to dohrála během několika pokusů a s čistým štítem jsem labyrint pokořila hned druhý den.


Pokud Vás labyrint zaujal natolik, že byste ho chtěli zkusit. Najdete ho na eshopu Funkids.cz, kde mají několik různých druhů a velikostí. Tento konkrétní je přímo ZDE


Cena: 275Kč


!!! DNY DOPRAVY ZDARMA S HEURÉKOU STARTUJÍ DNES 13.11 (12:00) A KONČÍ 15.11 (23:59) !!! 
!!! DOPRAVA ZDARMA NA FUNKIDS.CZ JE PRO NÁKUP NAD 300KČ !!!

Žádné komentáře:

Okomentovat