12. listopadu 2018

PEČUJEME: Dětská řada Urtekram

Koncem srpna mi, nebo spíš holkám, dorazily z eshopu Pilulka.cz na testování 3 produkty dětské řady značky Urtekram.

Co se týče kosmetiky jako takové, tak už jsem v jednom z předešlých článků psala, že se ji snažím otestovat dlouhodobě. Což znamená, že nemám recenzi hotovou během pár týdnů nebo měsíce.

Navíc v případě malých dětí se přeci jen kosmetika (byť přírodní) používá nepravidelně, tak je lepší si dát s finální recenzí opravdu víc na čas - aspoň z mého pohledu. Myslím si, že na tom záleží víc a že recenze na dlouhodobé používání je mnohem lepší, než kdybych ji napsala po pár týdnech.

Na první pohled mě zaujala krásná grafika a hodně mě překvapilo, že sprchový gel a kondicionér jsou jen zlehka malinko nenápadně voňavé.

Tak se na ně pojďme podívat víc zblízka :-).




ZUBNÍ PASTA TUTTI FRUTTI

Jako první začnu se zubní pastou, kterou jsem zvolila s příchutí Tutti Frutti.

I když má takovou sladkou žvýkačkovou příchuť, tak to není ten typ pasty, kterou byste chodili vyloženě ujídat. Je dobrá, chutná dobře ale pořád chutná jako pasta a ne něco, čeho byste chtěli mít pořád plnou pusu :-D.

Což ale vidím jako velký plus, protože vím, že když ji nechám v koupelně po ruce, tak nemizí - jiné pasty musím dávat do výšin, protože slušně ubývaly.




Zubní pasta má 75ml a její hlavní složkou je prášková křída tedy uhličitan vápenatý. To vidíte i na vzhledu, že je jako takové světlé křídové blátíčko.

Dalšími složkami této pasty jsou voda, glycerin, extrakt z listů aloe vera, extrakt z květů heřmánku, xanthanová guma, aroma, myrhový esenciální olej, extrakt z kůry magnolie.




Pokud Vás pasta natolik zaujala, že byste ji svým dětem chtěli pořídit, tak ji můžete zakoupit na eshopu Pilulka.cz a to přímo ZDE.



SPRCHOVÝ GEL

Sprchový gel testovala hlavně Klaudinka. Sofinku se stále snažím, kvůli předešlému ekzému, držet mimo kosmetiku a to i když se jedná o přírodní. Kosmetikou ji spíš jen umyji a hned z vody. Pokud se chce cachtat a koupat, tak ji nechávám jen ve vodě se solí či ovesnou koupelí.

Klaudinka už je ve věku, kdy se o kosmetiku a různé přípravky zajímá víc a víc. Moc ráda všechno očmuchává a má už takové to správné holčičí období.

Abych se přiznala, tak to je její úplně první pořádný sprcháč. Dříve měla značku Penaten a nebo (bohužel) běžnou dětskou drogerii.

Vůně je opravdu jemná. Jemná tak, že ji ucítite až když se toho opravdu hodně načmucháte.

To mi ale vůbec nevadí, ba naopak. U těch dětí je krásná jejich přirozená vůně, než aby byla přebíjena nějakými parfémy v přípravcích.



Sprchový gel má 250ml, takže v případě dětí vydrží opravdu hodně dlouho.

Složení obsahuje vodu, extrakt z listů aloe vera, sodium coco sulfate, lauryl glucoside, glycerin, coco glucoside, sodium chloride, extrakt z květu měsíčku lékařského, parfum, glyceryl oleate, sodium cocoyl glutamate, polyglyceryl-4 caprate, tocopherol, beta-sitosterol, squalene.




Stačí opravdu jen malá kapka a vytvoří je krásná pěna :-).




Pokud se Vám pro Vaše děti zalíbil i tento sprchový gel, tak i ten můžete zakoupit na eshopu Pilulka.cz a to přímo ZDE.


KONDICIONÉR

Kondicionér je čistě Klaudinčin. Ten jsem chtěla hlavně z důvodu, že má opravdu dlouhé vlasy, až na zadek a navíc je má kudrnaté. Dost špatně se rozčesávají i přes použití tangle teezeru, tak jsem vymýšlela jak ještě pomoci a napadl mě právě tento kondicionér.

Přijde mi, že se s ním opravdu vlasy mnohem lépe rozčesávají, takže co se o něm píše, je pravdivé a mohu to na 100% potvrdit. Vlasy mi přijdou celkově i takové více ustálené, nejsou hned rozlítané po všech čertech a sedí si spokojeně na místě :-D.

Nechávám bez oplachu na mokrých vlasech a někdy použiju i při rozčesávání ráno na suché vlasy, ale na suché vlasy to berte opravdu jen jako nouzovku anebo nejdříve nastříkejte vlasy vodou a až pak použijte tento kondicionér. Když použijete čistě kondicionér na suché vlasy, jsou po něm pak oblemcané, olepené




Složení kondicionéru je: Aqua, aloe barbadensis leaf extract*, glycerin**, glyceryl caprylate, calendula officinalis flower extract*, magnolia officinalis bark extract, distearoylethyl dimonium chlorid, cetearyl alcohol, polyglyceryl-4 caprate.

Rozprašovač je skvělý! Stříká do široka jemné kapičky, které se na vlasech rozprostřou. Stačí opravdu jen pár stříknutí - v našem případě stříknu tak 5x celkem.




No a tady je už naše včerejší nedělní učesaná neučesaná Klaudinka, které jsem pak před spaním zapletla copánek. Ranní rozčesávání je vážně dost náročné a ty zapletené vlasy jsou pak mnohem lépe rozčesatelné. A díky Urtekramu je vše jednodušší :-)




Pokud máte podobné dlouhovlásky, tak opravdu neváhejte a vyzkoušejte tento koncidionér. I ten najdete na eshopu Pilulka.cz přímo ZDE. Věřím, že i pro Vás bude velkým pomocníkem, tak jako pomáhá nám :-).


ZÁVĚREM

Musím říct, že jsem se (z mého pohledu) drahé kosmetice vždy vyhýbala, protože to na mě bylo cenově opravdu moc. Ale v tomto případě stačí opravdu oříšek sprcháče, pár stříkanců na vlasy a pasta je obecně jen pro efekt, tak docela i měním názor a mám hodně, fakt hodně spadeno na kokosovou řadu čistě jen pro sebe :-D.

Děkuji eshopu Pilulka.cz, že jsem díky tomuto testování dostala příležitost změnit názor :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat