17. listopadu 2018

ZAPÉKÁME: Zapečený bulgur s uzeným a kapustou

Když nám ve farmářské bedýnce přišla kapusta, okamžitě jsem začala vyhledávat, co bychom z ní mohli uvařit. Kapustu totiž téměř nejíme - když už, tak jen růžičkovou. Tak jsem toho chtěla využít a po objevení tohoto skvělého receptu bylo jasno.




SUROVINY

  • 1/2 hlávky kapusty
  • 250g uzeného masa
  • Velká hrst bulguru
  • 1 velká cibule
  • 3 vejce
  • 3 velké stroužky česneku
  • Majoránka
  • Himalájská růžová sůl
  • Trocha mléka
  • Sádlo



POSTUP

Nejdříve si uvaříme bulgur, v osolené vodě (či uzeném vývaru) na skus a slijeme

Kapustu nakrájíme podle libosti na proužky a dáme vařit do osolené vody na cca 5 minut. Slijeme a hned propláchneme studenou vodou.

Na troše sádla orestujeme na drobno nasekanou cibuli, přidáme nakrájené maso, posekaný česnek a ještě chvíli restujeme.

Přidáme majoránku, bulgur a kapustu. Vše řádně promícháme a dosolíme podle chuti.

Zapékací misku vymažeme sádlem a přemístíme do ní směs, kterou následně zalijeme rozšlehanými vejci s trochou mléka.

Vložíme do trouby, kterou rozpálíme na 200°C a zapečeme dozlatova.




Tento výborný recept jsem objevila na webu Toprecepty.cz přímo ZDE. Jeho tvůrkyní je Andrea Motlíková z blogu V kuchyni vždy otevřeno a my ho rozhodně zařadíme pravidelně do naší kuchyně :-).

Přeji dobrou chuť!

1 komentář: