Taky máte rády, když se vaření ujme chlap? 
U nás je to poměrně pravidelné. Manžel vaří i peče. Často jsme v kuchyni společně, rádi spolupracujeme. Každou jeho vařící akci si naprosto užívám, protože kolikrát dokáže z vody vytvořit naprosto luxusní chod :-D A nápady má také docela zajímavé.
Jednou měl takhle už dlouho chuť na špízy, já ty klasické ale moc nemusím. Napadlo ho, že by mohly být z mletého masa a to jsem už mlsně kývala. Tak se do toho pustil, a večeře byla brzy na stole :-)
SUROVINY
Na špízy
  
- 250g mletého masa
 - 4 rajčata
 - 2 cibule
 - 1/2 cukety
 
Na bramborovou kaši
- 1kg brambor
 - 1 jarní cibulka
 - Kousek másla
 - Špetka himalájské růžové soli
 
POSTUP
Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme a vložíme je do parního  hrnce, který zapneme na 35 minut. Samozřejmě, že je můžete uvařit i klasicky ve vodě. Já ale preferuji vaření na páře :-)
Nakrájíme cibuli, cuketu a rajčata na kolečka, z mletého masa uděláme kuličky nebo válečky a postupně vše napichujeme na jehlici.
Mleté maso nijak zvlášť neupravujeme. Pokud chcete, stačí ho pouze osolit - případně opepřit.
Nakrájíme cibuli, cuketu a rajčata na kolečka, z mletého masa uděláme kuličky nebo válečky a postupně vše napichujeme na jehlici.
Mleté maso nijak zvlášť neupravujeme. Pokud chcete, stačí ho pouze osolit - případně opepřit.
Počet vyjde přibližně na 5 jehlic. Jehlice 
naskládáme přes menší  pekáč, do kterého nalijeme decilitr vody a pečeme na 200°C přibližně 30 minut.
Nakonec jen rozšťoucháme brambory s jarní cibulkou, máslem a solí na kaši a můžeme podávat.
Dobrou chuť!
Nakonec jen rozšťoucháme brambory s jarní cibulkou, máslem a solí na kaši a můžeme podávat.
Dobrou chuť!

Žádné komentáře:
Okomentovat