Pohanka je přirozeně bezlepková pseudoobilovina, která se dle tradiční čínské medicíny řadí mezi zahřívací potraviny - z pohledu makrobiotiky také vysušuje a stahuje proto je vhodná ke konzumaci v chladném podzimním i zimním období.
OBSAHUJE
- Měď
 - Rutin
 - Zinek
 - Selen
 - Cholin
 - Mangan
 - Vlákninu
 - Škrob (55-70%)
 - 18 různých aminokyselin
 - Vitamíny B1, B2, C, E
 
Nejdůležitější látkou, kterou pohanka obsahuje, je Rutin. 
Když jsem v těhotenství, v prvním trimestru, se Sofinkou krvácela a byla jsem hospitalizovaná, tak jsem brala přímo tabletky Rutinu. Po propuštění z nemocnice mě mamka informovala o obsahu rutinu v pohance a pohankou mě následně krmila horem dolem :-D 
Rutin udržuje pružnost cév, přispívá k prevenci aterosklérozy a má protizánětlivé a antikarcinogenní účinky. Zpomaluje také stárnutí organismu.
POZITIVA
- Detoxikace organismu
 - Celkové posílení organismu
 - Podporuje prokrvování
 - Rychlejší léčení modřin a podlitin
 - Prevence cévní mozkové příhody
 - Prevence srdečních chorob
 - Prevence a léčení zvýšené hladiny cholesterolu
 - Prevence a léčení vysokého krevního tlaku
 
VHODNÁ PRO
- Ženy s bolestivou menstruací
 - Lidi se sklonem k praskání žil
 - Lidi se sklonem ke zvýšené krvácivosti
 
POUŽITÍ
- Do polévek
 - Do sekané
 - Jako příloha
 - Kaše (slané i sladké)
 
V JAKÉ FORMĚ LZE POHANKU KOUPIT
- Lámanka
 - Kroupy (loupaná/neloupaná)
 - Krupice
 - Mouka
 - Vločky
 - Pukance
 - Těstoviny
 - Křupky
 
My pohanku milujeme celá rodina v jakékoliv formě a na jakýkoliv způsob. V zimním chladném období se u nás stává součástí každé zeleninové polévky.
Já osobně mám nejradši pohankovou mouku, která v naší kuchyni nesmí chybět podobně jako pohanka kroupy.
DALŠÍ INFORMACE:
Žádné komentáře:
Okomentovat