29. července 2019

ZA VÝLETEM/HRAJEME SI: Venkovní bojovka - Lesní moudrost

Nedávno jsme s holkama stanovali v podsaďácích v blízkém pionýrském táboře. Využili jsme prostředí k tomu, abychom připravili krátkou bojovku.

Venkovní bojovku, aneb cestu za pokladem v lese, máme od Albi a patří do edice Kvído.

Já jako malá různé podobné bojovky milovala, tak jsem se moc těšila, až s podobnými začnu i u svých dětí - no a konečně je to tady :-). Sofinka je na podobné hry ještě malá, ale Klaudinka byla doslova ve svém živlu.




Venkovní bojovka je napínavá cesta za pokladem v přírodě. Pro děti ve věku 5-8 let je připraveno celkem 10 zábavných úkolů, které mohou rodiče dětem v lese schovat a tyto skrýše zakreslit do mapky. Po splnění všech úkolů čeká na deti skrytý poklad.




OBSAH

  • 10 úkolů
  • Slepá mapka
  • Návod

Úkoly jsou různorodé - zaměřené na znalosti, pohyb, tvoření apod. Některé jsou jednoduché ale sem tam se zlehka zaseknou i rodiče.




Pokud Vám něco úplně nevyhovuje nebo nemáte dostatečné podmínky k uskutečnění úkolu, upravte si ho jednoduše podle svého. Například tento úkol jsme vyřešili házením šišek do stromů, protože jsme byli ve srázu a nebylo moc prostoru k uskutečnění některých úkolů. Každopáně tento úkol bavil děti ze všeho nejvíc a to i ty malé dvouleťáky :-).




Mapku jsme nevyužili. Cestu jsme si vyznačili zelenými fáborky z krepáku, hezky po staru :-D. To nám zařídilo rychlou cestu, protože trasu Klaudinka doslova proběhla. Běhala od jednoho ke druhému, takže bylo opravdu rychle hotovo :-D.




Aby byla bojovka zajímavá i pro dvouleté prcky, na které byly úkoly těžké, vymyslela jsem pro ně jednoduchou alternativu, kterou se řídili, když Klaudinka luštila kartičky.




Před odchodem jsme děti seznámili s tím, co je čeká a vydali jsme se na cestu. Trasu jsme vyznačili tak, že od jednoho fáborku bylo vidět na druhý. Celkem krátká trasa, ale účinná. Chtěli jsme jít na jistotu a ne, aby nám to prckové v půlce začali bojkotovat.




CO SE DÍTĚ UČÍ?

  • Poznávání přírody
  • Komunikace
  • Kreativita
  • Spolupráce
  • Logické uvažování




DOPORUČENÝ VĚK

Doporučený věk kolem těch 5 let naprosto odpovídá. Klidně bych bojovku zkusila i s trochu mladšími dětmi, ale Sofinka na to je ještě mrňavá a to jí budou v říjnu 3 roky. Takže spíš děti ve věku 4+. Sice se píše až pro děti ve věku 8 let, ale na ně mi to přijde naopak jednoduché, takže bych to starším zkusila trochu zkomplikovat, aby to neměli tolik jednoduché.




Co se týče pokladu, tak ten jsme měli úplně jednoduchý. Nacházely se v něm omalovánky, sešit s básničkami, silikonové náramky a magnety. Takový poklad alá co dům dá, ale děti byly nadšené - především Klaudinka. Prckům to ještě tolik nedocházelo.




ZÁVĚREM

Krásná jednoduchá bojovka ve smyslu hodně muziky za málo peněz. Když jsem hru ukazovala dospělákům z pionýrského tábora, tak byli sami nadšení. Bojovka je doslova kapesní, takže se snadno schová do kapsy nebo batůžku. Kartičky jsou pevnější, ale nijak zvláš. I tak se je nemusíte bát zapíchnout do hlíny nebo schovat do stromu. Jen do mokra bych je nepokládala.

Pokud Vás bojovka zaujala, zakoupíte ji na eshopu Albi a to přímo ZDE. Můžete k ní rovnou přibalit i druhou verzi bojovky, která je pro změnu ve městě.

O té ale zase někdy příště :-).




Cena: 44Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat