14. listopadu 2019

MÁMY SOBĚ: Zážitkový adventní kalendář

Před pár týdny jsem Vám na facebookové stránce blogu sdílela úžasný Atelier v lese, který nabízí mnoho nádherných a originálních ručně malovaných aktivit.

Jedním z produktů, které na eshopu najdete je také Zážitkový adventní kalendář, který mi jeho autorka Pavlína poslala k recenzi.

Každoročně už snad od poloviny října (ne-li dříve) všichni řeší, co letos dětem do adventních kalendářů, jaké připravit, jaké vybrat a hledají různé způsoby.

Někteří to vyřeší klasicky kupovaným s čokoládou, jiní koupí se zdravými sladkostmi, další koupí s hračkami, jiní je pro změnu vyrábějí od základu apod. Možností je opravdu nespočet, ale rok s rokem se výběr krátí, tak se určitě hodí další inspirace.

Tento Zážitkový adventní kalendář je zajímavý v tom, že ho využijete nejen k plnění každodenních zážitků, ale také k odpočítávání dnů do Štědrého dne. A ty ilustrace, to je slast pro oko :-).





SADA OBSAHUJE

  • Návod + seznam aktivit
  • Plán adventních aktivit
  • Odpočtové kartičky s čísly 1-24
  • 40 kartiček se zážitky (obrázek + básnička)
  • 24 dřevěných kolíčků
  • 5m dlouhou šňůru
  • Organzový pytlíček
  • Obálku



NÁVOD A SEZNAM AKTIVIT

Návod Vám pomůže s celým průběhem příprav a dočtete se v něm i pár dalších tipů pro inspiraci.

Seznam aktivit Vás inspiruje v rozdělení aktivit na předvánoční a aktivity na Štědrý den, které si pak do plánu rozložíte podle svého. 

Z jedné strany najdete návod a z druhé seznam aktivit.




PLÁN ADVENTNÍCH AKTIVIT

Abyste měli přehled v jednotlivých aktivitách, můžete si je pomocí seznamu aktivit všechny den po dni naplánovat.




ODPOČTOVÉ KARTIČKY

Odpočtové kartičky slouží k odpočítávání dnů do Štědrého dne. Z druhé strany mají vždy konkrétní datum. Jsou krásně ilustrované a jsou základem celého adventního kalendáře plného zážitků.




Vše v balení je jako polotovar, který si Vy sami vystřihnete a připravíte. 




Takto už vypadají nastříhané - polovinu jsem nechala otočenou s odpočtem a druhou polovinu jako konkrétní prosincová data.


 

ZÁŽITKOVÉ KARTIČKY

Obdivuji všechny, kteří umí malovat. Sama jsem se snažila jednu dobu o to, abych se naučila a objevila případně hodně skrytý talent ale prdlajs. Jsem bohužel z těch, co jsou rádi, že nakreslí sluníčko. Ale nemůžu se vynadívat, když někdo umí takto kouzlit.

Nádherné originální ručně malované obrázky, které zase trochu jinak podnítí celou vánoční atmosféru a dodají takové to kouzlo českých Vánoc.

Kartiček je celkem 40 a můžete si je rozdělit podle vlastní libosti.




Z druhé strany jsou tématické zážitky v podobě básniček nebo rýmovaček.





Každý den dítěti připravíte obálku s naplánovanou aktivitou, kterou připnete ke konkrétnímu odpočtu do Štědrého dne. Dítko ráno nebo po návratu ze školky/školy číslo sundá, otevře obálku a zjistí, co ten den budete dělat. Jakmile aktivitu splníte, nahradíte číslo odpočtu právě touto kartičkou.




PŘÍSLUŠENSTVÍ

Jako příslušenství Vám v sadě dorazí kolíčky, šňůrka i obálka. 

Takže nemusíte už nic dalšího řešit a shánět - stačí se jen naladit na vánoční vlnu a vše si v klidu a pohodě se sklenkou svařeného vína či horkého čaje připravit. 

Vše můžete následně po Vánocích uklidit do organzového sáčku a nechat třeba na příští rok.



 
UŽ JEN ZAVĚSIT

Jelikož mám dva měsíce do termínu porodu a bůh ví, jak to tady u nás bude vypadat za měsíc - co všechno přemístíme a přestěhujeme, tak jsme zatím pro fotku vybrali zeď ložnice. Jinak bude určitě později viset v obýváku - to Vám dám následně čerstvou fotku na Facebook :-).

Kalendář můžete pověsit buď do jedné řady anebo do dvou řad hned pod sebe. Záleží, jak Vám to vyjde a jaké umístění si na něj najdete.

Dá se připevnit v podstatě kamkoliv, což je skvělá výhoda.


 

ZÁVĚREM

Tak co na něj říkáte? Je přenádherný, že? Taková krásný předvánočně vánoční dekorace na zeď :-).

Pokud máte po ruce řezačku nebo něco podobného, doporučuji tomu dát přednost. Nůžkami je to docela sebevražda (určitě střihejte velkými!) a já byla ráda, že jsme na stříhání byli dva. 

Jedná se o kvalitní a silnou laminaci, která je na ruční stříhání náročnější, ale určitě to zvládnete i nůžkami - jako my. Nejsme přece žádní béčka :-D.

Kartičky jsou tedy opravdu pevné - nemusíte se bát, že se Vám po rozstříhání rozpadnou nebo nějak od folie oddělí. Tohle je opravdu kvalitní práce.

Pokud Vás tento parádní Zážitkový adventní kalendář zaujal a chtěli byste ho pro své děti pořídit, najdete ho na eshopu ateliervlese.cz přímo ZDE.

Určitě se po eshopu nezapomeňte pořádně rozhlédnout, třeba ke kalendáři ještě něco přihodíte. Najdete tam totiž mnoho dalších krásných aktivit pro malé i větší.

Objednávejte co nejdříve, ať Vám stihne včas dorazit! :-)


Cena: 360Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat