28. března 2019

HRAJEME SI: Kde jsou všichni?

Tuto hru jsem měla vyhlídnutou už několik měsíců, než jsem se pro ni finálně rozhodla. Dřív jsem si nebyla jistá, protože jsem o ní nemohla najít žádné bližší informace, detailnější fotky či video. 

I když mám možnost spolupráce (zde konkrétně s Funkids.cz), tak se snažím vybírat pečlivě tak, abych nemusela kritizovat a jdu většinou na jistotu. Jenže v tomto případě jsem dlouho váhala a nevěděla jsem si rady.

Na jednu stranu mě hra zaujala na první pohled a to hlavně ilustracemi, vzhledem a nápadem ale na druhou stranu jsem nechtěla brát zajíce v pytli, abych nebyla zklamaná nebo aby recenze nebyla negativní - což jste si určitě všimli, že já téměř vůbec nepíšu negativní recenze.

Nakonec mi to už nedalo, tak jsem zatnula zuby a hru objednala.

No a co na ní říkám? To se už dozvíte v této detailní recenzi :-).




26. března 2019

UČÍME SE: Šimonovy pracovní listy zaměřené na logopedii

Šimonovy pracovní listy jsem si zamilovala v loňském roce, kdy jsem psala recenzi na pracovní listy č.23 a pracovní listy č.24.

Jsou zaměřené na mateřské školy a první ročníky základních škol a jsou to v podstatě předlohy ke kopírování se kterými můžete pracovat nejen doma s dětmi, ale také v kolektivu.

Přijdou mi naprosto geniální a za nízkou cenu a proto bych Vám ve spolupráci s nakladatelstvím Portál chtěla představit další z nich - tentokrát zaměřené na logopedii, která je u nás aktuální.




25. března 2019

MÁMY SOBĚ: Randebox - Hvězdy a přání

Minulý měsíc jsem Vám představila kouzlo domácího randění s Randeboxy a mohli jste si přečíst první recenzi, ve které jsme s manželem testovali Randebox s názvem Indická noc.

V dnešním článku se podíváme na další ze série Randeboxů, tentokrát se jedná o Randebox s názvem Hvězdy a přání, který mám (stejně jako ten první) vrámci spolupráce.

My jsme s manželem přesně na taková zpestření a letošní rok, který je náš už desátý, si chceme pořádně užít od začátku až do konce - takže se chceme zaměřit na více podobných aktivit a zážitků.



22. března 2019

ZDRAVÉ NÁKUPY: Bio Rarášci - Poznávací sada pro děti

Na tuto sadu čajů se mě poměrně často, tak jsem se rozhodla, že o ní napíšu samostatný článek.

Již jsem ji zmínila v článku s názvem Sonnentor: S čím vlastně začít? Ale to bylo jen okrajově. V tomto článku bych se chtěla víc rozepsat a zařadit také informace, které byste museli dohledávat anebo by Vás je ani dohledávat nenapadlo.

Tak se na ně pojďme mrknout hezky zblízka :-).




20. března 2019

HRAJEME SI: Malý architekt - dřevěná mini stavebnice

Nedávno jsem na facebookové stránce blogu psala příspěvek o tom, proč jsou mé recenze detailní a čeho se tím snažím dosáhnout. Před výběrem konkrétních produktů k recenzi se o nich sama snažím najít více informací, ale kolikrát nenarazím vůbec na nic a taky se sem tam i spálím a jsem překvapena tím, co mi to vlastně dorazilo.

Tato stavebnice je jedním z těch případů, kdy jsem docela koukala, co mi to vlastně přišlo. Byla jsem překvapena, jak maličké dílky i základní desku krabice obsahuje. Čekala jsem všechno aspoň 2x tak veliké, prostě tak nějak podobně, jako je krabice a ne, že to budu schopna pomalu strčit do kapsy.

Původně jsem si řikala paráda! Konečně stavebnice, kterou si Klaudinka bude v klidu stavět a díky špalíkům, které drží stavbu pohromadě ji Sofinka nebude moct zbourat.

Jenže všechno je nakonec jinak. I když si Klaudinka na stavebnici k mému překvapení udělala úplně jiný názor.

Tak se pojďme společně vrhnout na detailní recenzi :-).




19. března 2019

MALUJEME: Kouzlo symetrie + tip na první štětec

Jednoduchá zábavná aktivita s obrázky, barvami a zkoumáním symetrie.

V článku, kterým jsem se inspirovala, se píše, že se dá symetrie vysvětlit mnoha způsoby, ale dítě jí pochopí především tehdy, kdy si ji bude moct samo vyzkoušet a vše uvidí na vlastní oči.

Při tvoření si o symetrii můžete nadále povídat a říkat si, že na světě existuje jen málo věcí, které jsou dokonale symetrické. Pokud se nám něco zdá být symetrické na první pohled, stačí se víc zadívat a zjistíme, že ta symetrie není tak úplně dokonalá.




18. března 2019

HRAJEME SI: Prosévání mouky s kamínky

Počasí si stále jede svoje a v jeden den je schopno vystřídat všechna roční období. Většinou převládá déšť se silným větrem. Také stále převládá marodící období u spousty dětí a proto mě napadlo připravit další nenáročnou, jednoduchou a hlavně zajímavou aktivitu pro děti ve věku 2+, kterou jsem před dávnými časy ( :-D ) objevila na Pinterestu.




13. března 2019

MÁMY SOBĚ: Ptáte se mě - 3. část

V lednu jsem se rozhodla pro nový typ pravidelného článku s názvem Ptáte se mě.

První dvě části již máme za sebou - pro přehled toho, co už padlo a na co jsem už odpovídala se můžete podívat zpětně na první část i druhou část

Ať se případně další otázky neopakují :-).



12. března 2019

ČTEME: Nelinka a země věčného ledu

Začínám psát tuto recenzi, koukám zpětně na předchozí díly a musím se smát, jak to krásně vyšlo.

Je to totiž přesně rok, od první recenze nelinčina dobrodružství. Přesně před rokem jsem Vám v recenzi představila první díl této úžasné série a to díl Nelinka a Strom zázraků. A pár dní na to, jsem Vám představila druhý díl s názvem Nelinka a Jezero nádherných ploutví.

Ani nevíte jak moc jsem se těšila, až vyjde další díl. Nebylo na něj dostatek prostředků a proto si dal docela na čas. Netrpělivě jsem čekala, jak bude příběh pokračovat, protože Nelinka zažívá v podstatě vše, co jsem si jako malá přála zažívat já.

No a teď je tady. Po roce bych Vám celá šťastná ráda představila třetí díl, který má trochu jiný kabátek a který nás zavede do Země věčného ledu.

Tak se na něj pojďme vrhnout :-).



11. března 2019

UČÍME SE: Počítání s dřívky DIY

Sofinka má počítací období už snad půl roku. Počítá všechno co jí přijde do ruky nebo co zrovna vidí (lidi v autobuse, projíždějící auta, značky, stromy) a počítá jak česky, tak i anglicky. 

Když jsem si říkala, jak to počítání posunout u takového prcka zase trochu dál, došlo mi, že nemá vlastně žádné takové ty nasazovací kroužky podle počtu.

A tak jsem si vzpomněla na typickou Montessori matematickou pomůcku - vřeténka, a zkusila je vyrobit doma z toho co dům i příroda dala :-D.



7. března 2019

HRAJEME SI: Animační sada - Flipbook

Začátkem února jsem narazila v jedné facebookové skupině na příspěvek s dotazem jak uvést rychle a efektivně neznámý produkt na trh a že se jedná o dětskou hru.

Na dětské hry a neznámé novinky já slyším :-D. Tak jsem napsala zprávu s nabídkou, že bych se pokusila hru zrecenzovat a pomoci tak s propagací.

Stále jsem nevěděla o co vlastně jde. Bylo mi odepsáno, že se jedná o animační sady pro děti, které jsou teprve v začátku. Což mě tedy nadchlo ještě víc a těšila jsem se, co z toho nakonec tedy bude.

A jelikož mi autorka psala, že je pro ni důležitá zpětná vazba zákazníka a také ujištění, že je sada připravena srozumitelně. Proto mi nepoví podrobnosti o tom, co mi bude zasláno. 

Já mám překvapení moc ráda, ale v tomto smyslu mě to trochu děsilo :-D. Nevědět do poslední chvíle o čem vlastně budu psát, co na mě nakonec vyskočí za zajíce v pytli, ale řekla jsem si že to zní dost zajímavě a že do toho půjdu.

Nikdy jsem nic pod pojmem "animační sada" neměla v ruce, tak jsem byla napjatá.

Ráda bych Vám tedy představila první animační sadu z dílny Streamkids.cz.




6. března 2019

MÁMY SOBĚ: 5 skvělých komedií pro lepší dny

I když se jaro zase vrací, tak mám stejně pocit, že i tím pochmurným počasím jsou lidé protivní, náladoví, unavení, depresivní apod. Tak mě napadlo, že bych Vám dala tipy na komedie, u kterých se pobavíte a zlepšíte si den.

Podobný článek jsem psala už před Vánoci - Mých TOP 5 vánočních filmů, který měl u Vás nad mé očekávání opravdu veliký úspěch.

Doufám, že se Vám bude líbit i tento článek a že Vám nejen zlepší náladu, ale také smíchem prodlouží život o desítky let :-).



5. března 2019

ČTEME: O moudré tmě

Na autorku této knihy jsem narazila úplnou náhodou a řekla bych, že to byl jednoznačně osud.

Kolikrát se mi takto díky blogu povede narazit na zajímavé lidi a já jsem pak jen v úžasu a fascinována koho mi to život přináší do cesty.

Dnes Vám budu psát o zvláštní knize, která mě zaujala na první pohled a to nejen zvláštním titulním obrázkem, který je zlehka až strašidelný a jsem moc zvědavá, co na ni řeknete.



4. března 2019

ZKOUMÁME: Zajímavé experimenty se zlatokopy

Nedávno jsme se pustili do různých vykopávekať už dinosaurů či kamenů. Bavilo ji to tak moc, že chtěla ještě něco dalšího. Tak jsem si říkala, co bychom mohly ještě v tomto smyslu vyzkoušet.

Pátrala jsem po něčem originálním a zajímavém. Po něčem, co si člověk jen tak zase třeba ani nevyrobí doma a co by mohlo být i parádním dárkem pro starší děti.

A když jsem na eshopu Funkids.cz narazila na experimentální sadu, kdy se z nás stanou zlatokopové, tak mě zaujala na první pohled a řekla jsem si, že by mohla zajímat i Vás.




1. března 2019

ZAPÉKÁME: Zelofleky (LOWCARB) s uzeným, slaninou a sýrem

Lowcarb recepty a obecně recepty, které jsou rychlé a jednoduché, jsou u Vás velice žádané.

Máme za sebou už v tomto směru sýrové chipsy, čokoládový dortík, termix a já si říkala, že by to tentokrát chtělo zase něco slaného a taky spíš hlavní jídlo.

Takže jsem vlezla kamarádce na facebooku do alba, ve kterém má spoustu podobně zaměřených receptů a což pro mě bylo rychlejší, než pátrat přímo v Lowcarb skupině, a když jsem narazila na zelofleky, bylo jasno :-D.