30. září 2020

PEČUJEME: Kosmetika WELEDA - Krása z přírody

Kosmetiku weleda zná snad každý, ale stále se najdou tací, kteří se stále odhodlávají v tom, jestli tuto kosmetiku vyzkouší a jestli za to stojí. I já mám ve svém okruhu několik kamarádek, které třeba zkouší jen některé produkty a u těch dalších si nejsou jisté, aby třeba zbytečně neutratili peníze za něco s čím nebudou spokojené apod.

Já osobně znám kosmetiku Weleda roky, ale více jsem se o ní začala zajímat přibližně z doby, kdy jsem se začala zajímat o první pasty na zuby pro děti. No a například měsíčkové řadě jsem propadla díky MAMAblogu roku 2018, kde jsem vyhrála několik produktů, které jsem si zamilovala a ke kterým se vracím.

Koncem července mi přišla nabídka ke spolupráci s lékárnou Benu, která mě zaujala především proto, jakým způsobem mi napsali. A protože jsem stejně měla v plánu napsat článek o kosmetice Weleda, právě o té měsíčkové řadě, domluvily jsme se, že ten článek bude jako velká recenze produktů jak pro miminka, tak i pro dospělé.

 

29. září 2020

UČÍME SE: Časopis Ahoj Divočino - Podzim 2020

Časopis Ahoj divočino je stále poměrně novinkou na trhu, i když se o něm dozvídá už víc a víc lidí.

U mě jste mohli před nedávnem, díky spolupráci s autorkou, číst recenzi letního čísla, kterou zpětně najdete ZDE. Časopis Ahoj divočino je čtvrtletník, který poprvý vyšel s jarním číslem - to jsem bohužel nezaznamenala. Vždy je zaměřený na konkrétní roční období a já si troufám říct, že se jedná o jediný časopis takového druhu.

V dnešní fotorecenzi vás provedu tím, co nás nejvíce zaujalo v podzimním čísle. Čeká vás například rozcvička v podobě přiřazení lebky ke zvířeti. Dále se dozvíte, co se děje na podzim a vyrobíte si svůj vlastní atlas stromů. Také zkusíte zapátrat, která přírodnina na obrázcích chybí. Dozvíte se velmi zajímavé informace o netopýrech, jejich ročním cyklu a jaké u nás můžete potkat druhy. Zapátráte si v netopýří hledačce a vyrobíte si netopýří girlandu. Stejně tak se dozvíte zajímavé informace o ježcích a porovnáte ježka západního s ježkem východním. Vyrobíte si ježka z přírodnin a tak dááále.

 

28. září 2020

MÁMY SOBĚ: Randebox - Za hranou zákona

Po delší době jsme se s manželem dostali k dalšímu Randeboxu. Tentokrát skvělé téma s názvem Za hranou zákona, na které jsem se moc těšila a měla jsem na něj docela velké očekávání.

S firmou Randebox spolupracuji už pěkně dlouho a pokaždé si Randebox užíváme. Každý je tak jedinečný, že se ani nedají srovnávat. Každý má své kouzlo, své téma a své možnosti.

Miluju detektivky, napínáky, Sherlocka Holmese, Agathu Christie, hru Cluedo i třeba seriál Myšlenky zločince. No a samozřejmě jsem v pubertě (i později) milovala hru Mafie, kterou si vždy ráda znovu zahraji - manžel stejně tak. Takže jsem se těšila, co nás čeká v tomto mafiánsky zaměřeném Randeboxu.

Když koukám na předchozí recenzi, kdy jsme zkoušeli Randebox s názvem Noc v Las Vegas, tak jsem tam psala, že jsem se u žádného z Randeboxů ještě tolik nenasmála.

To se ovšem změnilo s tímto Randeboxem a laťka smíchu se zase o kus výš, protože mě tvář a břišní svaly budou smíchy bolet ještě pěkně dlouho :-D.

 


25. září 2020

ZDRAVÉ NÁKUPY: Klíčící miska a semínka z Goorganic.cz

Klíčení semínek zná každý, ale ne každý se do toho vrhá, protože si myslí, že to nebude umět, že mu to nepůjde, že něco zkazí a tak. Alespoň tedy u mě byl ten zádrhel v tom, že jsem si mysla, že to nepůjde, že to zkazim. Mně totiž nezvládají růst ani bylinky v bytě.

Už jsem se ale lámala, že to prostě risknu. Že nemůžu být sto let za opicemi a neklíčit, když to v dnešní době dělá snad každý druhý a já jsem úplně mimo. No a jak už to tak bývá, stačí si jen přát. V srpnu se mi naskytla příležitost vyzkoušet si klíčení.

Ve spolupráci s goorganic.cz jsem dostala klíčíci misku a semínka dle vlastního výběru. Snažila jsem se vybírat pestře a barevně a byla jsem zvědavá, jak to všechno půjde. S klíčením totiž nemám absolutní zkušenosti. A v dnešním článku se dozvíte jak nám to tedy šlo, nebo spíš nešlo .. a jak to taky celé nakonec dopadlo.

 


16. září 2020

CO NA SEBE: Merino oblečení ze Zkusmerino.cz

Merino .. slovo, které zná většina těch, co se rozhodli pro nošení dětí. Tak jsem to vždy měla i já osobně. Věděla jsem, že existuje, že se doporučuje především na nošení, ale necítila jsem potřebu ho mít a tak jsem se o něj více nezajímala - což jsem ale možná měla. Zvlášť v období Sofinčina silného ekzému. Tak si říkám kolik bych musela mít dětí, abych došla do bodu, kdy vím všechno a kdy si neřeknu "Proč jsem to nezjistila dřív?" nebo "Proč mě nenapadlo se o to zajímat?".

V této recenzi bych vás ráda seznámila s merino oblečením ve spolupráci se zkusmerino.cz, která vznikla po půlročních zkušenostech. Ráda píšu zkušenosti takto z odstupem, protože čím déle se testuje tím více objevujete další možnosti.

Tak se na to pojďme podívat :-).




15. září 2020

UČÍME SE: Šimonovy pracovní listy č.26 - Už se těším do školy

Tyto Šimonovy pracovní listy, které jsme dostali ve spolupráci s nakladatelstvím Portál, obsahují soubor zábavných úkolů pro děti ve věku 5 až 7 let. Nabízená cvičení jsou zaměřena především na rozvíjení grafomotorických dovedností dítěte, pravolevé orientace, časových a prostorových představ, zrakového i sluchového vnímání.

Rozvíjeny jsou ale také základní matematické představy, paměť a slovní zásoba dítěte. Součástí je metodický návod, který především rodičům ozřejmí problematiku související s rozvojem jemné motoriky a grafomotoriky.

Já jsem si Šimonovy pracovní listy zamilovala. Vždycky si říkám, jak jsou skvělé a pak se mi dostanou do ruky ještě lepší. Tyto můžete využívat jako takový sešit plný luštění. Tak se na ně pojďme blíže podívat :-).




14. září 2020

ZA VÝLETEM: Výletní kronika - #cestujemedoma

Nejen kvůli omezení, které se nás týká od jara, ale i kvůli tomu být mimo civilizaci, mimo to všechno a třeba i mimo signál mě lákalo začít něco nového. Na výkety jezdíme každoročně a docela i často si myslím, ale jediné co, tak sbíráme vizitky do turistického deníčku. 

Fotky si nijak jinak, než v počítači, neukládáme. Takže když přišla nabídka od firmy Perkman, abych vzykoušela jejich novinku. Tak jsem neváhala ani chvíli a s vidinou graficky krásné kroniky plné výletů a fotek jsem nabídku přijala.

Kroužkovou vazbu já na všech různých sešitech i knihách miluju a navíc si sami můžete určit, jakým způsobem do ni budete zapisovat a vkládat fotky. Tak se na ni pojďme detailně podívat.




11. září 2020

VAŘÍME: Extra hustá kulajda

Vůbec nevím, jak je to možné, ale už víc jak 4 roky si vychutnáváme jeden konkrétní recept na kulajdu a když jsem si ho chtěla připomenout, protože nás poslední dny soused úžasně zásobuje houbami, tak recept na blogu neni.

Tak to hezky napravíme, protože jak tak koukám, tak na to, jaký jsem milovník polévek, tak je na blog snad vůbec neukládám Asi by to chtělo zamakat, protože polévky se u nás doma jí ve velkém a když už nějakou uvařím, tak nahradí i hlavní jídlo.

Tato kulajda je podle receptu z Apetitonline.cz jen jsem si ji upravila podle sebe. Já osobně nemám ráda takové ty klasické vývary a vodové polévky. V mých polévkách musí ideálně stát lžíce. Taky proto nejíme polévky a následně hlavní jídlo, ale máme buď hustou polévku anebo hlavní jídlo. A když už vařím polévku, její pěkný hrnec. To platí i o této extra husté kulajdě. 



9. září 2020

ZA VÝLETEM: Cesta za pokladem - Stříbrná studánka u Karlových Varů

Kvído a jeho Zážitkové deníky nebo Cesty za pokladem mi přijdou úplně geniální v tom, že dokáží zpestřit i to, co máme prošlé už natisíckrát. Ve spolupráci s Albi jsme dostali možnost vyzkoušet Cestu za pokladem, která se nachází kousek od nás - ve Varech. Na našem oblíbeném místě, které se nazývá Svatý Linhart.

Principem Cesty za pokladem je najít celkem 10 schovaných schránek, splnit všechny úkoly a najít ukrytý poklad. Vždy po splnění úkolu si dítko ze schránky půjčí razítko a otiskne si ho na zadní stranu Cesty za pokladem.

Kvído letos otevřel již 29 zážitkových cest za pokladem, které jsou udržovány v období od 1.5 do 31.10 tedy do konce října. Tak se na tu naší Cestu za pokladem pojďme podívat a doufám, že se inspirujete a také na nějakou vyrazíte, než skončí :-).




8. září 2020

UČÍME SE: Šimonovy pracovní listy č.25 - Hravá grafomotorika

Už jste si museli všimnout, že Šimonovy pracovní listy miluju. Máme jich doma už pěknou sbírku a stejně objevuju ještě další, na které mám spadeno. Jen tak nějaké pracovní listy nedoporučuju, protože je toho plno různě ke stažení, ale tyto nikdy nezklamou a já jsem zase nadšená!

Ve spolupráci s nakladatelstvím Portál vám tentokrát představím Šimonovy pracovní listy číslo 25, které jsou nazvány jako Hravá grafomotorika a níže vidíte zmínku, že jsou pro praváky i leváky.

Předškolní děti, jimiž jsou pracovní listy určeny, se stávají spoluautory hravých a veselých obrázků. Smyslem není napodobení přesných tvarů, ale uvolnění ruky, fixace správného držení tužky, správného sezení a dále vedení nepřerušované linie.




7. září 2020

HRAJEME SI: Horký brambor Family

Rodinná hra Horký brambor zaujme už svým názvem. Principem mi připomíná hru Tik Tak Bum, jen tady je hrací deska, figurky, káča a místo bomby brambora. My ji mohli díky spolupráci s Pexi vyzkoušet a musím říct, že to je opravdu vtipné, ale taky o nervy.

"Kdo z Vás dokáže rychle přemýšlet pod časovým tlakem? V této hře hledají všichni hráči odpověď na stejnou otázku. Každý z nich má jen pár okamžiků na nalezení správné odpovědi a přehození horkého bramboru dalšímu hráči. Dokud se točí káča (nebo běží čas v aplikaci na mobilu) stále musíte odpovídat. Zbavte se brambory, než vám uplyne čas a spálíte se! Odpovídejte rychle, házejte přesně, chytejte pečlivě a sami nespadněte na okraj grilu na hrací desce."

Tak se na ni pojďme detailně podívat.




4. září 2020

ZDRAVÉ NÁKUPY: Kuchtící krabice - srpen 2020

Srpnové kuchtící krabici od kuchynebezhranic.cz vládne přirozeně bezlepková a lehce stravitelná pohanka - konkrétně pohanka lámanka.

Já osobně pohanku lámanku používám mnohem více, než kroupy. A to především jako zahuštění polévek, ve kterých u nás doma doslova stojí lžíce. A vlastně, abych pravdu řekla, tak bych netušila kam jinam ji použít a to i přes to, jak moc ji mám ráda.

Do sladkého pečení používáme pohankovou mouku a na kaše pohankovou krupici, tak jsem byla tentokrát opravdu moc zvědavá, co s ní nového a zajímavého ochutnámě a moc jsem se těšila.




2. září 2020

HRAJEME SI: Flustrubka aneb dřevěná foukačka se šipkami


Kdo by neznal firmu Pikle a jejich krásné dřevěné originální hračky a malé radosti. My od nich máme již krásné skleněné korále v sadě Moje první zoubky, na které jsem psala recenzi téměř před rokem a najdete ji ZDE.

Flustrubka mě zaujala nejen svým vzhledem, ale také tím, že nehraje vůbec roli kolik vám je let, a vyřádíte se s ní i vy dospělí. Pár let zpátky jsme podobnou flustrubku zkoušeli na stanování, jenže to bylo s ostrými hroty a když jsem viděla, jakým způsobem to chytlo děti i dospělé, byla jsem nadšená a jsem ráda, že jsme mohli zkusit Flustrubku přímo od Pikle.

Je krásná sama o sobě, precizně zpracovaná a má své kouzlo a hlavně vůni. Ta vůně dřeva je naprosto dokonalá. Tak se na ni pojďme podívat hezky zblízka :-).