16. října 2019

MÁMY SOBĚ: Pikle - Moje první zoubky

Když se narodí dítě, tak nás dojímají různé věci - první otočení, první stoupnutí, sednutí, lezení, chození, první slůvko, první bobek v nočníku apod. Přejde to v první školkový den a .. první vypadnutý zoubek.

Většinou se všechno snažím řešit dvakrát tak, že jedna dostane nějakou věc a druhá drobnost anebo to samé jen v menším provedení. 

Klaudinka si takhle vybrala srdíčkový polštář s těmi flitrami, že se přeměňuje z růžové na stříbrnou no a Sofinka dostala ten stejný, jen menší, aby nedošlo k neshodám. 

Ale pořád to nebylo ono, takhle se nemůže řešit všechno. Ten zoubek přeci vypadl Klaudince a já cítila, že je potřeba aby dostala něco ona a bylo to opravdu jenom její. 

No a takhle po jedné moc příjemné diskuzi vznikla spolupráce s Piklemi a Klaudinka dostala jejich sadu Moje zoubky.




O SADĚ

Sada slouží k uchování vzpomínky na první zoubky. Postupně se označuje kdy který zoubek vypadl a za každý zoubek se navléká ručně broušený skleněný korálek.

Já si vzpomínám, že jsem si jako malá schovávala vypadnuté zoubky do hrací skřínky. Byl to můj poklad, moje památka a měla jsem k té skřínce silný vztah. 

I proto jsem chtěla pro Klaudinku něco speciálního. Něco, co bude jenom její. Její poklad a něco, na co bude ráda v dospělosti vzpomínat tak jako já na tu hrací skřínku.




SADA OBSAHUJE

  • Kartičku s nakreslenými zoubky a řádky
  • Samolepky pro označení vypadlých zoubků
  • Lněný pytlíček s výšivkou Moje mléčné zoubky
  • Lněný pytlíček s výšivkou Dárečky od zoubkové víly
  • 20x ručně broušené korálky
  • Kůže na navlékání



KARTIČKY

Do středu kartičky napíšete jméno dítěte a pak vždy ke konkrétnímu zoubku datum, kdy vypadnul a dítko může nalepit samolepku.




PYTLÍČKY

Když Klaudince vytrhla zub paní zubařka, dostala na něj takový přívěšek ve tvaru velikého zubu, kde ho měla schovaný. Jenže kam s těmi, které vypadnou samy?

V sadě najdete pytlíček s nápisem Moje mléčné zoubky, kam si dítko své zoubky může ukládat a druhý s nápisem Dárečky od zoubkové víly, kde jsou schované korálky.

Sama jsem vypozorovala, že Klaudinka na ty vypadlé zoubky dbá a kdyby je "odnesla" zoubková víla, mohlo by jí to být líto, protože se na ně sama chodí koukat a prohlíží si, jak vypadají. Má je takhle schované na památku a nemusí je nikomu dávat - ani víle, ani skřítkům ani nikomu jinému.




Zajímavostí je, že tyto pytlíčky pro Pikle šije a vyšívá chráněná dílna :-).




KORÁLKY

Skleněné korálky - ty jsou úplným pokladem především pro holky, princezny.




V sadě se nachází 20 broušených korálků z české továrny v Jablonci. Mimochodem Klaudinka poslední dobou propadla kreslení a malování, takže není chvilka, kdy by neměla zabarvené ruce :-D.





Já osobně mám obrovskou slabost pro modrou barvu a tenhle korálek mě naprosto dostal. To je můj favorit mezi všemi, které jsme v sadě měly a asi ho Klaudince budu nucena zabavit hahaha :-D.





Korálky mají široký průvlek, aby se dětem jednoduše navlékaly.




A jelikož je Klaudinka nechce nosit na krku, tak vymyslela doporučení mít je na ruce jako náramek, kdyby prý bylo ještě nějaké dítko, co by je nechtělo nosit na krku :-D. No a samozřejmě její výběr je jasně holčičí :-D.

 



ZÁVĚREM 

Sada mě zaujala především proto, že je jedinečná a co kus, tak originál. Nikdy se Vám nestane, že si objednáte úplně stejnou sadu. Tím, že to je ruční práce a také tím, že se korálky vkládají náhodně, tak i každé z Vašich dětí bude mít originál.

Také se mi líbí, že je sada v podstatě neutrální a pokud byste chtěli sadu pro kluka, tak si myslím, že by nemusel být vůbec problém vyřadit růžové korálky úplně.

A úplně nejlepší na tom je, že to je něco, co je čistě toho konkrétního dítěte a vydrží Vám po celé "vypadávací" období. Nemusíte za každý zub pořizovat jednu hračku/věc a nemusíte ani řešit mladšího sourozence. 

Nějak nevím, jak bych to řešila, kdybych neobjevila tuto sadu. Mince holky dostávají každou chvilku do kasičky, tak to není nic speciálního a dávat za každý zoubek hračku, to taky není úplně ono. Takže mi sada přijde naprosto geniální - jednoduchá a přitom takový poklad :-).

Sadu Moje zoubky zakoupíte na eshopu www.pikle.cz a to buď ve variantě s korálky nebo bez korálků.


Cena: 390Kč (sada s korálky)

Žádné komentáře:

Okomentovat