24. října 2019

POPÍJÍME: Skleněné lahve na vodu Meduško

Svět je malej, to já říkám pořád a to mě na tom všem baví asi ze všeho nejvíc. Určitě všichni znáte spánkovou antropoložku Lenku z webu Prosím Spinkej - kdo ji neznáte, tak to koukejte napravit, protože to je naprostý základ znalostí mámy na mateřské! :-D

No a Lenka má ségru, kterou můžete na Instagramu najít jako @zerowaste_mum a ta začala vytvářet svačinové sady včetně šití obalů na skleněné lahve, které můžete sledovat také na Instagramu jako @medusko_vrecusko a kdo nemáte Instagram, tak určitě pořádně prozkoumejte její eshop www.medusko.sk

S Lenkou se znám už pár let. Jsem vděčná za to, co dělá a jakým způsobem šíří spánkovou osvětu a proto, když jsem jimi byla jsem jimi oslovena, jestli bych lahve nechtěla s holkama otestovat, ani trochu jsem neváhala a tak máme doma tři takové krásky.

Přeci jen je ale rozdíl mezi sklem a tritanem (který používáme) docela veliký a tak jsem s pořádným testováním čekala spíš na podzimní období, kdy jsme začaly pít víc čaje a chtěla jsem, aby čaj zůstal delší dobu teplý - což je díky obalu lahve umožněno. 

Mimochodem lahev pro holky je šroubovací a moje lahev má korkovou zátku, takovou tu "puf" jako na víno. Což je docela sranda, když jsem ji takhle v parku několikrát otevírala, protože já osobně piju docela dost, a ona udělala to "puf". Lidi si museli myslet, že v tom mám zamaskovaný alkohol :-D.




LAHEV PRO DOSPĚLÉ

Čím jsem starší, tím jsem měkčí nebo já nevim, ale určitě všichni znáte můj odpor k růžové barvě a koukněte se, jaký obal na lahev jsem si vybrala :-D. Karol měkoň, ach jo :-D. Svádím to na tu mrňavou v bříšku, která se snaží, abych vyměkla ale to se jí nepodaří! NIKDY! :-D.




Lahev je z obalu jednoduše výjimatelná. Stačí jen povolit šňůrku a lahev vytáhnout. 

Ale samozřejmě pokud Vám obal navlhne (jako třeba mě, když mi cukla ruka u kohoutku a natekla mi voda přímo do obalu), bude držet víc, než byste chtěli a budete muset vynaložit větší sílu, abyste lahev vyndali.

Každopádně kromě praní jednou za uherák, protože není potřeba obal prát tak často - pokud ho zrovna neválíte po zemi kvůli focení, tak není nutné lahev z obalu vyndavat.  




Dospělácká lahev má tedy dřevěný špunt typu "puf". Mohlo by se zdát, že bude protékat nebo že se bude povolovat ale nosila jsem ji v kabelce i batohu a dobrý. Sice má člověk nutkání to pořád hlídat a raději ji nosí "na stojáka", ale když lehne, nic se nestane. 





Dospělácká lahev má 0,5l což je na mě osobně docela málo, ale na procházku nebo do kabelky mi docela stačí.




LAHEV PRO DĚTI

Dětské lahve jsem vybírala samozřejmě tak, aby měly obě stejné a nehádaly se a taky jsem šla na jistotu do koníků nebo spíš jednorožců.




Lahev je užší, oproti dospělácké a přijde mi, že se i do obalu lépe nasazuje a naopak se z něj i lépe vytahuje - může to být jen můj pocit ale působí to tak na mě. Opět stačí jen povolit šňůrku a obal stáhnout.




Dětské lahve mají víčko šroubovací. Tady bych chtěla zdůraznit, abyste po menších dětech závit zkontrolovali nejen proto, že by lahev mohla téct, ale také proto, aby víčko neprasklo u příliš silného dotažení. To samé platí i u dospělých, kteří mají tendence víčka zavírat stylem "nikdo kromě mě lahev neotevře".





Dětská lahev má objem 0,35l, což například Klaudince stačí ale Sofinka pije o kus víc, tak to má kolikrát jen tak tak. To ale už záleží na každém dítěti, jestli pije víc nebo méně. My s sebou bereme vždycky lahví několik, takže netrpíme žízní :-D. A ve školce si na výletech taky vždycky případně poradí.




OBAL NA LAHVE

Obal na lahve je složen ze 3 různých vrstev. 

Z dekorační bavlněné látky, z výplně a vnitřní podšívky. Výstuž tlumí náraz při pádu, takže částečně chrání lahev před rozbitím.

Obal je pratelný na 40° a můžete ho i vyžehlit jako běžné oblečení. Jen se nedoporučuje sušit v sušičce! 




PÁR FOTEK V AKCI

Já se za celý život pořádně nenaučila pít ze skleněné lahve, takže si vodu do krku doslova nalejvám, hahaha :-D. Ale holky se přizpůsobily rychle, protože jsou na dost podobné hrdlo zvyklé už z naší tritanové lahve, ze které Sofinka pije od roka a půl.

Každá si našla svůj způsob a nedělá jim to sebemenší problém. To hrdlo je podobné jako u různých minerálních vod ve skle apod. 

A stejně je nejvíc baví vysát z lahve vzduch a udělat si červené kolečko kolem rtu :-D.





ZÁVĚREM

V první řadě je dobré si uvědomit, že ten váhový rozdíl tam je .. i když se ke mně dostala informace, že Lucka chystá i nějaké odlehčené skleněné lahve. Na druhou stranu to neni zas taková zátěž, pokud si každý nesete v batohu jednu lahev. My měli teď naposled v jednom batohu lahve tři a to už bylo docela znát.

Nejen skleněné lahve, ale také třeba svačinové sady, doplňky nebo zerowaste produkty najdete na eshopu www.medusko.sk, který je sice slovenský ale ceny si můžete přepnout do českých korun a není vůbec žádný problém zasílat po ČR.

Na lahve také máte ZÁRUKU NA ROZBITÍ, vrámci které si můžete objednat novou lahev za minimální poplatek - i to této možnosti se dozvíte více na eshopu.

Co se týče HORKÝCH nápojů, tak bych osobně neriskovala dát do lahví přímo horký čaj - ten opravdu spíš do termosek, ale takové ty teplejší nápoje by neměly být problém. Takovou tu teplotu, která stále příjemně zahřeje by lahev měla zvládnout a zároveň ji obal udrží mnohem déle. 

Přeji krásný den :-).

Žádné komentáře:

Okomentovat