31. října 2019

LUŠTÍME: Časopis Puntík - listopad 2019

Listopadové číslo časopisu Puntík je zaměřené na Halloween, jak jinak že?

Takže natěšení ze strany holek, ale i z mé strany, bylo opravdu veliké. Já bych byla nejraději za hallooweenský speciál, ale to už bych si asi moc vymýšlela :-D.

Každopádně Vás v tomto čísle čeká vybarvování dýní, úklid kostek, příběh o ubytování netopýra, další dobrodružství s Kamauády z druhé strany, noční můra pandy Švandy, počítání s Dinem a Saurou, stavění z kostek, dýňový domeček, chystání dříví medvídka Vildy a samozřejmě nesmí chybět ani puntíkovy nápady.




Zároveň také všechny předplatitele čekala samolepka medvídka Vildy.




A CO NÁS ZAUJALO NEJVÍCE TENTOKRÁT?


1. UKLÍZÍME KOSTKY

Moc hezká hra - na jednu stranu obyčejná, nenápadná ale na druhou stranu zaujme a na první pohled Vás donutí si ji zahrát. Já ji musela vyzkoušet okamžitě. Dítě u ní musí přemýšlet kam dál může jít podle přesných pokynů, takže trochu i zahřeje mozkové závity :-).




2. TEMNÝ LES

Hledání zvířátek v temném lese bylo zajímavé pro obě holky. Klaudinka byla samozřejmě rychlejší, ale překvapila i Sofinka, že bez váhání všechna zvířátka objevila. A přiřazování částí obrázků bylo už náročnější, ale ten, který tam nepatří našly opět rychle :-).




3. STAVÍME Z KOSTEK

Krásná oboustranná aktivita, která by snad i byla hodna laminace pro dlouhodobou životnost. 




Z jedné strany jsou kostičky takové veselé, barevné a s obrázky a z druhé strany vypadají více jako domeček s cihlami a okénky.
 




4. DÝŇOVÝ DOMEČEK

Dýňový domeček ukrývající myšku a zároveň krásná halloweenský dekorace. Doufám, že nám vydrží i na příští rok, protože je opravdu parádní!




Práci Andrey Popprové určitě poznáte na první dobrou. To je prostě kouzelné :-).





5. PUNTÍKOVY NÁPADY

Puntíkovy nápady jsou vždy skvělou inspirací. Někdy tam narazím na něco co už znám, jindy tam narazím na něco, co sice znám ale zapomněla jsem na to ale víc tam narazím na inspiraci, kterou neznám a moc ráda ji vyzkouším.


Tentokrát jsme se s holkama vrhly na otiskávání. V Puntíku je tip na otiskávání jablek, my si ale zvolily jiný způsob a to otiskávání houbičky na nádobí, kterou jsem lehce sestřihla.

Tohle je práce Klaudinky, kdy otiskávala a společně jsme pak domalovaly obličeje, aby se každá dýně tvářila jinak a zároveň aby měla jiný tvar "obličeje".




To je vše z listopadového čísla a doufám, že už všichni máte předplaceno a těšíte se na další :-).

Puntík je k dostání v trafikách Lagardere – Relay a Inmedio, Peal, Finex, Valmont, Presmedia, GECO a v obchodech Albert, Tesco, Globus nebo na Česká poště. Sama za sebe ovšem doporučuji předplatné, ke kterému si navíc můžete vybrat dárek :-) 

Více informací na oficiálním WEBU časopisu.

Cena: 39Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat