10. října 2019

LUŠTÍME: Malování a mazání pro chlapce a dívky od Pexi

Nedávno jsem Vám psala, že mě oslovila firma Pexi s tím, jestli bych nechtěla otestovat jeden z jejich produktů. Ten se mi ale tématicky nehodil, tak jsme se domluvili na testování jiných produktů.

První dva jsem Vám psala v nedávné recenzi Psaní a mazání - čísla a písmenka od Pexi. A dnes se podíváme na další dva produkty, které mi přišly jako dárek, ale zalíbily se nám, že jsem si pro Vás připravila recenzi i na ně.

Klaudinka si přivlastnila čísla a písmenka a Sofinka, aby nebyla pozadu, zabavila tohle malování a mazání pro chlapce i dívky. 





MALOVÁNÍ A MAZÁNÍ PRO DÍVKY

Rozdělení pro chlapce a pro dívky je čistě v tom, že holčičí je holčičí a klučičí je klučičí .. ale vůbec bych to neřešila - teda spíš, pokud máte holky. Nevím, jestli bych klukovi koupila holčičí verzi ale u nás holky milují auta a všechno co jezdí, takže jim sedlo i to klučičí.




Stejně, jako předchozí hry s písmeny a čísly, tak i tyto mají jednoduché otevírání, kdy je vše v krabičce přehledně rozložené.




Balení obsahuje celkem 14 karet, které jsou oboustranné. Máte tedy celkem 28 různých úkolů, které se hodí třeba i na cesty - do auta, do vlaku, do čekárny apod.




Oficiálně se doporučuje pro děti od 4 let, ale v klidu jsem s tím nechala pracovat i 3 letou Sofinku, která si sice jede svým stylem, ale přišla si u toho děsně důležitá :-D.




A pro příklad jsem vyfotila ještě pár kartiček víc zblízka, abyste si mohli přečíst i text, který na nich je. Něco mi přijde těžký i pro čtyřleťáky, ale ve spolupráci s rodičem nic, co by nezvládli.




MALOVÁNÍ A MAZÁNÍ PRO CHLAPCE

Klučičí verze je zaměřena na auta, dopravní prostředky, nářadí apod.




Opět jednoduché otevírání, kdy je víko stále součástí celého balení a kde je vše přehledně odděleno.




I v této sadě se nachází celkem 14 kartiček s různými úkoly. Kartičky jsou oboustrané, takže Vás čeká celkem 28 úkolů.  




Ani nedokážu říct, co holky baví víc. I když si tohle spíše přivlastnila Sofinka, tak luští i Klaudinka a jakmile doluští jedno, hned sahá po dalším bez ohledu na rozlišení kluci/holky. Navíc jsem ráda, že to mám dvakrát, protože to vždy můžu rozdělit mezi ty dvě cácorky. Dělení čistě kartiček moc neprocházelo :-D.




Pro detailnější představu jsem zase vyfotila pár kartiček víc zblízka, abyste si mohli přečíst konkrétní úkoly. Vybrala jsem ty jednodušší, které zvládne už i 3 leťák zhruba .. jen jede podle teček. Sofi to dala, tak to dá každý :-D.




MAZACÍ FIX

V předchozí recenzi jsem psala, že bych doporučila abyste před uskladněním hry všechny kartičky smazali. Jakmile se nechají několik dní popsané, už nejdou tak dobře smazat, jako když se mažou "čerstvé". 

A zrovna v tom holčičím malování a mazání jsem několik akcí po Sofince přehlédla a dostávalo se to dolu špatně.

Určitě to mazejte tou houbičkou, která je na fixu. Nezkoušejte nic jiného, ta houbička je na to nejlepší i když jsou to týden nebo 14 dní stané malůvky. Stačí jen zamlžit (dýchnout) a smazat.




ZÁVĚREM

I když jsou sady doporučené pro děti od 4 let, tak si v nich Sofinka našla to svoje. Malovala si podle svého, sem tam i podle konkrétních pokynů a baví je to moc. Hlavně to, že co namalují, tak můžou zase smazat.

Rozvíjí logické myšleí, kreativitu i fantazii. Trénuje se s nimi soustředění, které děti čeká při nástupu do školy a kdy je potřeba už vydržet chvíli sedět na místě, vnímat a poslouchat.

Pokud Vás tyto vzdělávací hry zaujaly a chtěli byste je pořídit Vašim dětem, najdete úplně běžně dostupné v různých obchodech - například v Dráčiku, Bambuli, Pompu nebo přímo na eshopu Pexi


Cena: 178Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat