17. října 2019

HRAJEME SI: Magnetický labyrint

Magnetický labyrint jsem si pro holky přála už dlouho. Moc se totiž baví (stále i teď) motorický labyrint, který jsem objevila ve školce, ale ten magnetický je zase o kus něco jiného - učí soustředění a procvičuje jemnou motoriku. Je totiž důležité udržet kuličku po celou dobu labyrintu a dovést ji až do cíle.

Jenže jsem neustále narážela na samé kreslené, které mi přišly, že až odvádějí pozornost od soustředění a myslela jsem si, že žádný "čistý" prostě neexistuje.

Až mě před nějakou dobou oslovila majitelka eshopu Emimis.cz s tím, že se jí líbí můj blog a že by mi ráda poslala k testování jejich novinku - voskovky, které úžasně malují i na tělo. No a pak jsem v nabídce zahlédla právě tento magnetický labyrint, který by přesně podle mých představ. Naprosto bez ilustrací, malůvek a dostatečně veliký. A bylo jasno!




Magnetický labyrint je rozměrově 29 x 29 x 2,5cm a obsahuje 4 různé druhy zapeklitých cestiček.




Součástí, a to doslova, je i dřevěná tužka zakončena magnetem, která je krásně uložena přímo v labyrintu - takže se Vám nemůže stát, že ji ztratíte. Na konci je silný magnet, kterým udržíte až 3 kuličky, ne-li víc, to záleží na Vaší zručnosti.





Uprostřed labyrintu je kolečko se čtyřmi důlky, do kterých dostáváte kuličku a kterými se kuličku snažíte přemístit na jinou cestu. I když tedy zvládnete táhnout několik kuliček, projít středem může jenom jedna.




Překvapilo mě, jak silný je magnet v tužce a jak jednoduše s kuličkou dokáže jezdit. Takže i přes doporučení pro děti od 3 let bych viděla snadnou hru i u mladších dětí.




Jen bych chtěla upozornit, že se jedná o plexisklo a pokud budete labyrint používat delší dobu, tak to na něm půjde časem vidět. Všechny ty tahy, i když netlačíte.




Magnetický labyrint je skvělým pomocníkem při uvolňování ruky na přípravu psaní a dítko si taky pěkně trénuje soustředení a trpělivost. Najdete ho tedy na eshopu Emimis.cz přímo ZDE.


Cena: 390Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat