7. června 2018

HRAJEME SI: Motorický labyrint

Tuto hračku / motorickou pomůcku jsem měla vyhlídnutou už pěkně dlouho. Klaudinka si ji zamilovala ve školce, kde si s ní pravidelně hraje podle vlastní fantazie. Tak jsem dost váhala, jestli ji pořídit i domu nebo jestli by s ní pracovala pouze ve školce.

Ve školce k němu (po ruce) nebyly žádné předlohy, tak jsem v podstatě ani nevěděla co to vlastně je a o co je vůbec cílem hry, ale Klaudinka z něj byla vážně paf.

Nakonec jsem se rozhodla ve prospěch labyrintu, je totiž krásně barevný a hlavně dřevný. Tak už několik týdnů u nás doma jede ve velkém a to jak u Klaudinky, tak u Sofinky.

Když nám dorazil, tak jsem z něj byla nadšená i já a hraju si s nim, když potřebuju vypnout hlavu a soustředit se chvíli na něco jiného :-D.




Součástí je 12 malých kartiček s předlohami, podle kterých můžete sestavovat různé druhy obrazců.

Můžete hru pojmout také formou "rodinného zápolení". Vylosujete si jeden obrázek a vzájemně si stopnete dobu sestavení. Následně zkontrolujete, jestli máte vše správně a přičtete body podle předešlé domluvy.





S bočními většími koulemi se hýbat nedá. Ty jsou jen jako pilíře (ne lepší slovo mě opravdu nenapadlo :-D), na kterých labyrint stojí. Tím, že v podstatě stojí na jakmkoliv povrchu, tak se mohou častým používáním odřít.

Celý labyrint je oboustranný, ale rozdíly ve stranách nejsou žádné. 

Malé kuličky, jsou ve tvaru činek. Tím, že labyrint stojí na větších koulích, jsou tyto malé kompletně "ve vzduchu". Díky tomu se dají bez problémů snadno přemisťovat i těmi nejmenšími dětmi.




CO SE DÍTĚ UČÍ

  • Učí se barvy
  • Rozvíjí fantazii
  • Procvičuje jemnou motoriku
  • Rozvíjí prostorovou orientaci


No a takto jsem, ve spolupráci se Sofinkou, pro příklad vytvořila jeden z obrazců podle předlohy.




DOPORUČENÝ VĚK

Jelikož vidím, jak to bere i 1,5 letou Sofinku, tak bych ho doporučila klíďo píďo od 1 roku nebo jednoduše od doby kdy dítě stabilně sedí.

Může ho zkoumat ze všech stran, může zkoušet posouvat jednotlivé činky. Později se na něm může učit barvy a barvy také různě třídit.

Starší školkové děti už tvoří obrazce podle předlohy. 

Pokud jste ale přeci jen odvážnější, můžete s labyrintem pracovat formou "přesýpání". Ha! Aspoň částečně, protože to není zas tak úplně možné.

Zkuste a uvidíte, jak Vás to chytne :-).


Motorický labyrint zakoupíte na oficiálním eshopu Funkids.cz přímo ZDE.

Cena: 275Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat