1. června 2018

POPÍJÍME: Červená řepa a Kardamom Latté

Sonnentor je známý tím, že má veškeré produkty krásně promyšlené a propracované a to nejen svým vzhledem, ekologickou rozložitelností ale také skvělou chutí.

Pyšní se mottem "Tady roste radost" a je to tak. Já se pokaždé, co si jejich produkty vychutnávám nebo jen koukám, co bych dalšího ráda ochutnala, culím jako tydýt :-D.

Tentokrát jsme si vychutnávali dva druhy Latté a to na 3 různé způsoby :-).




ČERVENÁ ŘEPA LATTÉ

Voňavý růžový nápoj, který zaujme hned na první pohled každou malou slečnu. Klaudinka tedy ochutnala své první Latté a byla naprosto fascinovaná tou růžovou barvou. Jako typická malá cácorka miluje ze všech barev nejvíc právě růžovou  :-D


Obsahuje:

  • Červená řepa kousky bio
  • Šípek oplodí bio
  • Rýžová mouka bio
  • Uhličitan vápenatý
  • Muškátový oříšek mletý bio
  • Nové koření bio
  • Kardamom bio
  • Pepř bílý bio
  • Hřebíček bio
  • Chilli bio mleté
  • Vanilka prášek bio

Nejdříve jsme zkoušeli z plnotučného kravského mléka a aby byla pěna větší, našlehali jsme si malým ručním šlehačem mléko bokem. Při druhém pokusu jsme ho zkoušeli mixovat přímo, ale pěna při domácí výrobě Latté není taková - a nebo to prostě neumíme :-D Není potřeba vůbec sladit. Chuť se krásně se rozvine a nápoj je přirozeně sladký :-)




Další pokus byl z ovesného domácího mléka. Říkala jsem si, že se spoustu lidí, kteří mají alergie nebo kravské mléko nepijí z jiných důvodů, tak jsem chtěla zkusit, jak by asi chutnalo z domácího "nemléka". Ovesné je u nás dělané ze všeho nejvíce. Je nejlevnější a nejrychlejší :-). Už na první pohled vidíte mnohem výraznější barvu. To jsme dělali "za studena", ale kvůli lepšímu rozpuštění prášku je lepší, pokud je mléko horké. A u toho by nebylo na škodu trocha sladidla, pro vypíchnutí chuti.




Třetí pokus byl s domácím makovým mlékem. Makové mléko mám ze všech rostlinných úplně nejradši! Toho bych se mohla doslova upít a proto jsem byla moc zvědavá, jak bude chutnat. Je potřeba kupovat mák celý a doma si ho následně umlýt. Kupované mleté máky bývají kolikrát žluklé, což se nedá vžd poznat po čuchu, ale makové mléko je pak hořké. Zažila jsem to jednou a od té doby si dávám pozor. Tentokrát jsem si v něm rozmíchala lžičku medu a je to lahoda!




No a aby toho nebylo málo, můžete vyzkoušet i několik receptů, které najdete na webových stránkách Sonnentoru :-). Já určitě některé vyzkouším! 


Recepty:



KARDAMOM LATTÉ

Hodně silná vůně Vás doslova omámí hned po rozbalení sáčku. Kardamom je výrazné a silné koření, které opravdu převládá. Celkově se jedná o velmi zajímavou směs, ze které se i mužům podlomí kolena :-D


Obsahuje:

  • Kardamom bio
  • Růže okvětí bio
  • Muškátový oříšek mletý bio
  • Špenát bio
  • Hřebíček bio
  • Levandule bio
  • Vanilka prášek bio

Nejdříve jsme také zkoušeli z plnotučného kravského mléka a aby byla pěna větší, našlehali jsme si malým ručním šlehačem mléko bokem. Při druhém pokusu jsme ho zkoušeli mixovat přímo a tentokrát se teda pěna povedla docela pěkná, hezky přirozeně, takže to asi bude o cviku :-D. Síla chuti tak tak převeliká že není potřeba vůbec sladit.




Další pokus byl z ovesného domácího mléka. Toto Latté jsme dělali za studena, ale opět doporučuji, hlavně pro lepší rozpuštění prášku, mléko horké. V tomto případě bylo dost znát, že se nerozpustilo vše tak, jak mělo a to i když jsme obě verze (i červenou řepu) mixovali v nutri mixéru i ručním mini šlehačem dost dlouho. Ovesné mléko chuť trochu uklidní a klidně si jo jemně oslaďte :-).




Třetí pokus byl s domácím makovým mlékem. Ve spojení s mákem vznikla velmi chutná vápníková bomba. Manželovi tato verze chutnala ze všech tří nejvíce, i když této verzi dost těsně šlape na paty ta s kravským mlékem. Také zvolil lehké oslazení :-).




No a aby toho vážně nebylo málo, tak i s Kardamom Latté můžete vyzkoušet několik lákavých receptů :-). 


Recepty:



ZÁVĚR

Jsem ráda, že jsme si oba druhy Latté s manželem rozdělily. Co si budeme povídat, jakmile mi něco zachutná, tak se odmítám dělit :-D Tak jsem byla ráda, že se to vyřešilo samo. On si zamiloval Kardamom Latté, které bylo na mě hodně výrazné a voňavé. Já si naopak zamilovala Červená řepa Latté, které je sladké a jemně kořeněné.

Líbí se mi že se s nimi dají vymyslet i různé chutné recepty nebo třeba i barvit krémy na dorty či cupcakes :-). Určitě s nimi vyzkouším postupně i vařit a péct. Doporučuji je hlavně pro ty, kteří rádi ochutnávají a objevují nové věci a také ty, kteří mají rádi výrazné chutě i trochu štiplavost na jazyku.

Ráda bych ochutnala také Kurkuma Latté, které je prý ze všech druhů nejprodávanější, ale to třeba zase někdy příště :-).

Tyto velmi zajímavé druhy Latté zakoupíte na oficiálním e-shopu Sonnentoru přímo ZDE.


Cena: 125Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat