29. června 2018

VAŘÍME: Další recepty metodou Sous-Vide

V lednu jsem Vás v článku Vaříme metodou Sous-Vide seznámila s tím, o jaké vaření se jedná, co je k tomu všechno potřeba a jaká jídla se tímto způsobem dají vařit.

V dnešním článku bych přidala dalších 5 receptů z naší tvorby, které jsme společně s manželem metodou sous-vide připravili
SÝROVÁ OMELETA SE SLANINOU A OLIVAMI

Podobný způsob vaření omelety jsme viděli v jednom videu, které kolovalo na Facebooku. Řekli jsme si, že to přeci musí jít i metodou sous-vide. 

Tak jsme tímto způsobem dali dohromady vše, co nám chutná a vznikl z toho zvláštně tvarovaný "knedlík", který ale chuťově vůbec nemá chybu!

Dá se vytvořit na nespočet způsobů podle toho co máte rádi a dá se říct, že spadá i do LowCarb receptů :-).

Skvělé a rychlé jídlo pro celou rodinu.

Recept na tuto výbornou a sytou omeletu, najdete ZDE.




PUDINGOVÉ FONDUE S OVOCEM

Chtěli jsme pomocí sous-vide metody vymyslet i něco speciálního, neobvyklého a když jsem si lámala hlavu s tím, co připravíme, napadly mě právě fondue.

Puding jsme připravili s pomerančovým džusem a smetanou. Musím říct, že se toho nejen Klaudinka, ale i my mohli doslova ujíst :-D.

Je to taková osvěžující mlska, ideální třeba na dětské narozeninové oslavy nebo při jiné výjimečné příležitosti. Není je potřeba ničím doslazovat. Bohatě to takto stačí :-).

Recept na pudingové fondue najdete ZDE.




FILET Z TRESKY SE ŠPENÁTOVOU POLENTOU A ZELENÝMI FAZOLKAMI

Metoda sous-vide je perfektní na různé druhy masa. Maso totiž zůstane krásně šťavnaté, konzistenčně bezkonkurenční, nepřesuší se, nepřepeče, prostě nic. Jen ho pak zprudka orestujete nebo zapečete a je hotovo.

Tentokrát jsme zkombinovali filet z tresky s polentou, aby byla obměna takového toho přílohového stereotypu a přidali jsme listový špenát se zelenými fazolkami ať to máme hezky jarní s blížícím se jarem :-).

No a i když se u nás polenta obecně moc nemusí, snažím se jí dávat šanci a v této obstála na výbornou! Chutnalo celé rodině :-).

Recept na tento neobvyklý pokrm najdete ZDE.




ŠPÍZY Z VEPŘOVÉ KÝTY S JOGURTOVO-HOŘČIČNÝM DIPEM

Mnohdy je vymýšlení receptu dost vyčerpávající. Nápady se nehrnou, chuť není na nic. V tu chvíli pomůže přestat přemýšlet složite, ale vzít to jednoduše.

Tak vznikl nápad na špízy, které manžel miluje!

Rychlovka, které je hotová za pár minut a dosyta se nají celá rodina :-).

Recept na špízy včetně jogurtovo-hořčičného dipu najdete ZDE.




VEPŘOVÝ GULÁŠ V CHLEBU

Jóóóóó, tak tohle se povedlo! To se vážně povedlo a ještě teď si klepeme si na čelo, proč jsme toho neudělali mnohem víc :-D. 

Guláš do chleba jsme už párkrát dělali, ale tohle je bezkonkureční. Předčilo to všechna očekávání a musíme se pořádně pochválit :-D.

Žjóóóva to bylo žrádýlko. Chuťové buňky opět horlivě skáčou při každém pohledu na tuto fotku.

Na pečení domácího chlebu nebyl čas, tak jsme sáhli po kupovaném.

Recept na vepřový guláš najdete ZDE.




Tak to bylo dalších 5 receptů za posledních několik měsíců, které jsme připravili pro společnost Vac-Star a určitě se postupem času můžete těšit na další várku.

A co Vy? Znáte tuto metodu vaření? Nebo ji dokonce využíváte doma?

Určitě mi dejte vědět. Byla bych moc ráda za vzájemné předání nějakých zkušeností, znalostí a tipů, kterých není nikdy dost :-).

Žádné komentáře:

Okomentovat