30. září 2020

PEČUJEME: Kosmetika WELEDA - Krása z přírody

Kosmetiku weleda zná snad každý, ale stále se najdou tací, kteří se stále odhodlávají v tom, jestli tuto kosmetiku vyzkouší a jestli za to stojí. I já mám ve svém okruhu několik kamarádek, které třeba zkouší jen některé produkty a u těch dalších si nejsou jisté, aby třeba zbytečně neutratili peníze za něco s čím nebudou spokojené apod.

Já osobně znám kosmetiku Weleda roky, ale více jsem se o ní začala zajímat přibližně z doby, kdy jsem se začala zajímat o první pasty na zuby pro děti. No a například měsíčkové řadě jsem propadla díky MAMAblogu roku 2018, kde jsem vyhrála několik produktů, které jsem si zamilovala a ke kterým se vracím.

Koncem července mi přišla nabídka ke spolupráci s lékárnou Benu, která mě zaujala především proto, jakým způsobem mi napsali. A protože jsem stejně měla v plánu napsat článek o kosmetice Weleda, právě o té měsíčkové řadě, domluvily jsme se, že ten článek bude jako velká recenze produktů jak pro miminka, tak i pro dospělé.

 


O WELEDĚ

V roce 1921 začínali jako farmaceutická laboratoř s vlastní zahradou plnou léčivých bylinek a dnes jsou předním světovým výrobcem holistické přírodní kosmetiky a léčiv pro antroposofickou terapii. No nezní to skvěle? Jednotlivými výrobky se snaží podporovat lidi nejen v jejich osobním rozvoji, ale také ve snaze udržovat a obnovovat vlastní zdraví tak, aby dosáhli fyzické pohody.

Přibližně 81% surovin pochází z ekologického nebo biodynamického zemědělství a kontrolovaného sběru ve volné přírodě. všechny výrobky jsou založeny výhradně na přírodních látkách.

Více informací i firmě Weleda a jejich příběhu se dozvíte na oficiálním webu weledy přímo ZDE.


SKIN FOOD DO KAŽDÉ KABELKY

S krémem Skin Food mám už zkušenost díky MAMAblogu roku 2018 a využívala jsem ho hojně na brigádě, kde jsem si neustále máchala ruce ve dřezu s nádobím a dost se to na nich odrazilo. Krém Skin Food má název opravdu výstižný, protože je to opravdu takové jídlo pro pokožku. V létě jsme malovali dětský pokoj a škrabáním zdí dostaly ruce taky dost zabrat. I v tomto případě jsem sáhla právě po krému Skin Food, aby ruce dostaly svoji dávku péče. 

 

 

Abych pravdu řekla, tak já nemám moc v oblibě jakékoliv matlání na ruce i tělo, ale poznám kdy je něco takového potřeba a snažim se to tělu dopřát, když si o to řekne. Krém z řady Skin Food má tu výhodu, že i přes to, jak je hutný (a že hutný opravdu je), tak se rychle vpije a vytvoří film, který vám nebude nijak vadit. A tak krásně voní - heřmánek, měsíček a violka trojbarevná.

 

 

Já osobně trpím na suché rty, které si pak buď neustále olizuju nebo okusuju. Jo prostě to tak mám no, celý život. Nelíčím se, takže na mě jen tak neuvidíte žádnou rtěnku nebo lesk na rty - to už musí být, aby se něco takového stalo.

A i proto jsem zvolila tuto sadu, která obsahuje také Skin Food Lip Butter což je jak první pomoc pro suché rty, tak i  přírodní lesk na rty. Obsahuje lanolin a je opravdu moc příjemný. Jen co ho vypotřebuju, tak si pořídím další.

Někomu nemusí sednout ta vůně, ale voní úplně stejně jako ten krém. Takže já si alespoň nemusím neustále očuchávat ruce, protože ta vůně mi opravdu sedí a na rtech to mám přímo pod nosem.



 

SKIN FOOD LIGHT

Ne každý má rád hutné krémy a proto mě zajímalo srovnání Skin Food krému v light verzi. Je tedy ideální právě pro ty, kteří mají rádi odlehčené verze krémů. Pokud jste třeba vyzkoušeli tradiční verzi Skid Food krému ale nesedla vám tou hutností, tady půjdete na jistotu.


 

Stejná vůně, jen lehčí forma, která se mnohem rychleji a lépe rozmaže. Do kůže se vpije doslova okamžitě, takže pokud (stejně jako já) nemáte rádi umatlané ruce, tohle je opravdu perfektní volba. Já už musím vychytat jen tu pravidelnosti a bude to úplně dokonalé.



 

BŘEZOVÝ SPRCHOVÝ PEELING

Dřív jsem ujížděla na peelingu od značky Balea, než jsem začala řešit složení všeho možného i nemožného a vyházela skoro vše, co jsme v koupelně (a nejen tam) měli. Dlouho jsem už žádný peeling neměla, takže jsem využila příležitosti a rozhodla se vyzkoušet právě tento březový.

 

 

Vůně je osvěžující a víc, než břízu, mi připomíná citrusy. Obsahuje voskové perly z karnaubského a včelího vosku, které šetrně odstraňují odumřelé buňky. Je příjemný a užívám si ho dle doporučení jednou týdně. Hlavně, když se chci ve vaně probrat a ne uspat :-D.



 

LEVANDULOVÝ RELAXAČNÍ SPRCHOVÝ KRÉM

Miluju levanduli! Miluju jak sušenou v sušenkách nebo čaji, tak i ve voňavém sáčku a dokonce i na obrázku. Ani nevím, kde se to ve mně vzalo ale někdy po porodu Sofinky jsem začala milovat levanduli a nemůžu si pomoct. Takže další volba padla na relaxační levandulový sprchový krém.


 

Sprcháč od Weledy jsem měla zatím jen jeden a to mandlový. Nemůžu říct, že by mi nevyhovoval, já nemám jen tak s něčí problém, ale ta vůně na mě byla moc jemná .. taková spíše nijaká. Ale pokud máte rádi jemné vůně, které ucítíte jen když se na ně zaměříte, tak mandlový vyzkoušejte. Levandulový sprchový krém si užívám když si chodím do vany schrupnout - jo, mám tři děti, chodím do vany spát.



 

DĚTSKÝ ZUBNÍ GEL

Tento gel jsme zkoušeli úplně poprvé. Holky měly několikrát měsíčkovou zubní pastu od Weledy ale chtěla jsem vyzkoušet právě tento gel, co na něj řeknou. No, Sofince se nelíbí barva - má období kdy potřebuje jen růžovou pastu. A Klaudince je úplně jedno, čím si zuby čistí .. i když jí zaujala u babičky černá pasta na zuby.


 

Já ho holkám nepoužívám ale podle Klaudinky jemně pění a chutná jí, že je lehce mentolový. Už jí nebaví takové ty dětské příchutě ale chce všechno pálivý. Kozistence je gelová, což jsem ocenila u Sofinky, která si takhle pastu lépe rozetřela po zubech.



ZUBNÍ PASTA SOLE

Tak tohle byla výzva! Slaná pasta mě lákala už na Instagramu Weledy, který aktivně sleduju. Kdy jindy se vyhecovat, než v době, kdy přišla taková nabídka. Tak jsem do ní šla, ale nebyla jsem první, kdo ji vyzkoušel. Nejdřív jsem řekla manželovi, aby jí zkusil. 

Vrátil se z koupelny a říkal, že zvláštní byl ten první pocit, to první setkání chuti, ale pak už dobrý. Já mu věřila, tak jsem šla na férovku. Šup do pusy a .. ty vogo .. ty vogo .. eh .. bleh .. ježiš marja, to je hnusný! Moje očekávání bylo totálně vyvráceno, protože to, co nastalo, mi připomnělo dobu, když jsem jako malá jezdila k moři a plnila jsem si pusu mořskou vodou. 

Přesně takhle to chutná, jako mořská voda. Přesně tak slané ale s nádechem mentolu. A ano, po chvilce si zvyknete a po několika použitích už vám to tolik nepřijde. Je to skvělá výzva a nejraději bych si chodila dávat ochutnávat na potkání, protože tohle se opravdu musí zažít!



Díky obsahu měkkých krystalků mořské soli má vysokou čistící schopnost. Podporuje tvorbu slin a tím samočistící schopnosti dutiny ústní. Neutralizuje kyseliny, které narušují zubní sklovinu. Výtažky z myrhy, kaštanu a plodů trnky zpevňují tkáň dásní a cév dutiny ústní.


 

ROSTLINNÝ ZUBNÍ GEL

Když už zkoušet zubní pasty od Weledy, tak mě zaujal i tento rostlinný zubní gel. Ale dost mě láká i ta ratanhová zubní pasta, kterou bych mohla vyzkoušet určitě až vypotřebuju tyto dvě. Chuťově je zvláštní, takový hrubší mi přijde a paradoxně mi vyhovuje víc ta šílená slaná pasta, než tento gel.


 

Jemný rostlinný zubní gel je vytvořený speciálně pro citlivé dásně. Výtažky z květu heřmánku, myrhy, kořene jihoamerické ratanhy mají protizánětlivé, hojivé a stahující účinky a udržují sliznici dutiny ústní v přirozené rovnováze. Má jemnou mentolovou chuť.



DEO ROLL GRANÁTOVÉ JABLKO

Já jsem milovnice roll-on kuliček. Ne každý je má rád ale já třeba nemusím tuhé deodoranty, u kterých mám pocit, že ucpávají kůži. Tady ale zase má člověk "mokré podpaží". Takže spíš si každý musí najít to své. Já dřív používala "hasičáky" opět značka Balea - a hasičáky proto, že když jste se s nimi sprejovali, bylo to opravdu jako hasicí přístroj. Tam mi vyhovovalo to, že bylo podpaží suché, ale to co pak člověk čuchá a rozhání rukama se mi už nelíbilo.

Roll-on jsem začala používat už někdy před porodem Klaudinky, kdy jsem se dočetla, že by se měly používat jemné nerušivé vůně, aby miminko cítilo především mámu a ne všechno kolem. A to jsem používala nějaké senzitivní řady běžně v drogerii. Pořád mi šlo hlavně o to nemít mega koláče podpaží a vonět, že. Takže složení šlo prostě stranou.

I proto jsem chtěla využít tuto spoloupráci a zkusit něco takového. Vybrala jsem si zajímavou vůni granátového jablka, která mi voní úplně maximálně! Podle Klaudinky voní jako coca-cola a asi i trochu má pravdu, já to v něm taky docela i cítím. Každopádně je to svěží úžasná vůně, kterou miluju. Je to přesně taková ta vůně, kdy vám zavane pod nos a vy si ji užijete.


 

No a co se týče výsledku a spokojenosti? Používala jsem ho v letním měsíci, v srpnu, kdy ty teploty byly kolikrát brutální, takže jsem se potila jako prase .. pardon za upřímnost. Vůně se držela krásně, to mě překvapilo, ale neřekla bych, že vydrží 24 hodin. Těch 8 určitě, těch 12 maximálně. 24 hodin v mém případě rozhodně ne. 

Tady zase bude záležet na tom kdo se jak potí. Troufám si říct, že v podzimním a zimním období, kdy se člověk tolik nepotí, vydrží déle, ale 24 hodin mi přijde moc. To se prostě setře, vyplaví .. nevim no, takže ho používám třeba 2x za den pokud je potřeba.

Ale voní božsky. To jsem opravdu nadšená a ráda se k němu vrátím.


 

RŮŽOVÝ DEODORANT

A když už jsem zkoušela roll-on, rozhodla jsem se zkusit také klasický deodorant s rozprašovačem a musím říct, že mě překvapilo, jaký roztřik má. Čekala jsem, že to bude takový to střík a mokro, ale je to příjemná jemná sprška, která mě opravdu mile překvapila.

Vůně je jemná a příjemná. Kdo znáte květinové vody, tak je to přesně taková vůně. Nedávno jsem z růžové květinové vody připravovala nápoj a holkám ji stříkám na vlasy. Je to příjemná vůně, která se nejen do letního počasí krásně hodí.

A co se týče spokojenosti, tak musím říct to samé, co u toho roll-on. Vůně drží krásně, ale neřekla bych že celých 24 hodin. Působila na mě, že vydrží déle, než ten roll-on ale 24 hodin určitě ne, alespon na mém těle, které je opravdu potivé. Takže stejně jako roll-on použít spíše vícekrát za den.



 

MĚSÍČKOVÝ KOJENECKÝ KRÉM NA OPRUZENINY

Teď už přejdeme k produktům, které nemám ve spolupráci ale používám je už nějaký ten rok. A jedním z nich je právě tento měsíčkový kojenecký krém na opruzeniny, který jsem používala v době, kdy nezabírala zinková mast. Žádné mastičky nepoužívám preventivně, ale až když začne plenková oblast růžovět nebo třeba když se více pokadí. Preventivně mi to přijde zbytečný ve smyslu toho, že by si pak kůže mohla na ty složky zvyknout a už by nezabraly, když by bylo potřeba.



 

Vůně je příjemná a konzistence hustější, ale dobře rozmazatelná a hlavně účinná. Opravdu, když mi nezabírala zinková mast a došlo mi kouzelné zázračné srdéčko, tak už jsem si řekla, že snad budu muset sáhnout po chemii, což se mi nechtělo. Až jsem si vzpomněla na tuto mastičku a problém vyřešen.



MĚSÍČKOVÁ KOJENECKÁ KOUPEL A MĚSÍČKOVÝ KOJENECKÝ OLEJ

Teď vám řeknu tajemství jo? Řeknu vám, že tu měsíčkovou koupel jsem si zabavila pro sebe a holkám ji nedávám .. hahaha! Naštěstí jim to nevadí. Sofinka totiž nesnese ani pěnu a Klaudinka miluje šumivky, takže já si zabavila tohle pro sebe. Sem tam půjčím Olivce ale jinak je to moje!

Měsíčková kojenecká koupel má tak nádherně přenádhernou vůni, jako kdybyste se koupali v měsíčkovém sirupu. Kvalitní sezamový a mandlový olej chrání pokožku před vysušením a dodává jí tuk, který pokožka ztrácí působením vody. Výtažek z měsíčku lékařského v BIO kvalitě má zklidňující, hojivé a protizánětlivé účinky.

Měsíčkový kojenecký olej je bez parfemace, voní tedy opravdu jemňoulince. Abych pravdu řekla, tak ani jedna z holek, když byly miminka, neměly rády mazání a olejíčkování, ale když povyrostly, tak si masáže začaly užívat. Takže jsme z kojeneckého olejíčku udělaly masážní. A dokonce ho můžete využívat také na otření plenkové části při přebalování.



ZÁVĚREM

Weleda nemá všechny produkty přímo non toxic, ale přijde mi jako dost krásný a cenově dostupný kompromis pokud třeba teprve přecházíte na lepší složení nebo pokud hledáte, co vám bude vyhovovat. 

Doufám, že vám tato recenze pomůže při rozhodování anebo že vám poskytne nějaké další tipy, které budete chtít vyzkoušet.

Já osobně mám v oblibě několik různých značek, které neustále omýlám dokola a ke kterým se neustále vracím a jsem s nimi moc spokojená.

Děkuji za možnost této skvělé spolupráce, kterou mi umožnila lékárna Benu a děkuji, že jsem mohla vyzkoušet spoustu dalších produktů, které zase rozšířily mé obzory.

Určitě mi napište, které produkty od Weledy máte, se kterými jste spokojení a napište mi třeba i ty, se kterými spokojení nejste a proč.

Žádné komentáře:

Okomentovat