4. září 2020

ZDRAVÉ NÁKUPY: Kuchtící krabice - srpen 2020

Srpnové kuchtící krabici od kuchynebezhranic.cz vládne přirozeně bezlepková a lehce stravitelná pohanka - konkrétně pohanka lámanka.

Já osobně pohanku lámanku používám mnohem více, než kroupy. A to především jako zahuštění polévek, ve kterých u nás doma doslova stojí lžíce. A vlastně, abych pravdu řekla, tak bych netušila kam jinam ji použít a to i přes to, jak moc ji mám ráda.

Do sladkého pečení používáme pohankovou mouku a na kaše pohankovou krupici, tak jsem byla tentokrát opravdu moc zvědavá, co s ní nového a zajímavého ochutnámě a moc jsem se těšila.




Srpnová kuchtící krabice má název - BEZ LEPKU


OBSAH KUCHTÍCÍ KRABICE
  • Průvodce kuchtící krabicí
  • List s informacemi
  • Nákupní seznam
  • Balení pohanky lámanky
  • Čtyři krásné piknikové ubrousky
  • Tři pohankové recepty


INFORMAČNÍ MATERIÁLY

Z nového vzhledu a grafiky celé kuchtící krabice jsem stále nadšená. Vypadá skvěle a i přes to, že černou barvu nemusím - jsem spíš na barevnost, tak je to parádní.

Průvodce kuchtící krabicí vás doslova provede tím, co vás v srpnové krabici čeká. Shrne surovinu měsíce, recepty, dárek atd. 

No a v seznamce se surovinou měsíce se dozvíte odkud pohanka pochází, co se o ní říká, jaký je její hlavní přínos a jakým způsobem ji můžete v kuchyni využít. To vše pak dovrší nákupní seznam, podle kterého nakoupíte na všechny tři recepty naráz a můžete do něj dopsat i něco dalšího.




TŘI POHANKOVÉ RECEPTY

Když jsem se s autorkou kuchtících krabic domlouvala na receptu, věděla jsem určitě, že budeme dělat slanou verzi, aby byla krabice zajímavější a nechystalo se jen samé sladké. Ale abych pravdu řekla, tak na sladké se člověk těší vždycky mnohem víc, že? A tyto recepty vypadají opravdu naprosto skvěle.




PIKNIKOVÉ UBROUSKY

Plátěné piknikové ubrousky mají takový ten správný chalupářský vzhled, to je bájo! A navíc červené, to se nám hodí do kuchyně. U nás holky milují jakýkoliv piknik, ať už venku v přírodě, na zahradě anebo uprostřed pokojíčku, takže tyto ubrousky budou součástí našich pravidelných výletů :-). 




POHANKA LÁMANKA

Pohanková lámanka má 200g a tradičně je zakoupena v bezobalovém obchodu. Pytlíky z kuchtících krabic nevyhazujte, ale schovávejte si je třeba na vaše vlastní bezobalové nákupy anebo na oříšky, které budete uzobávat na cestách :-).




VYZKOUŠELI JSME RECEPTY

Už kdysi dávno před lety jsem dělala pomazánku z pohankové lámanky, která mi moc chutnala a když jsme vymýšleli recept do této kuchtící krabice, tak jsem si na ni vzpomněla. 

Pomazánky jsou totiž vděčné ať už na výlet, ke svačině do školy nebo ke snídani/svačině doma. Tak jsem ji trochu upravila do víc osvěžujícíc letní podoby a recept byl na světě.

Pomazánka je opravdu sytá, takže stačí jeden rohlík/chleba a jste plní. To je na ní skvělé. Nají se celá rodina ani nemrknete a je to skvělá rychlovka.




BANÁNOVO POHANKOVÝ CHLEBÍČEK

Další zajímavý fofr recept, který mě zaujal svou chutí. Je hodně vláčný, mokřejší ale to nevím, jestli není naším způsobem vaření/pečení anebo jestli to tak má být. Každopádně mňam! Další rychlý recept, kterých není nikdy dost.




POHANKOVÝ NEPEČENÝ KOLÁČ S OVOCEM

Předchozí recepty byly moc dobré, ale tohle? Tohle je lidi takový luxus, že se na něj vrhneme hned znovu, protože jsem to celé snědla téměř sama a to na posezení. Bože! Mňam! Wow! Korpus z pohankvoé lámanky, puding, želatina a ovoce. Nám se zrovna nahromadilo víno, tak jsme použili to, jinak bych byla použila třešně.




Manžel vymyslel geniální věc a to rozdělit porci na dezerty, protože máme malou zapejkačku, takže vzniklo několik menší dezertíků. Což je super, protože pak zbyde na všechny a nemusíte mít špatný svědomí, že jste to snědli hned druhý den ráno sami :-D. Tohle je opravdu bomba! Nečekala bych, že se z pohankové lámanky dá připravit taková dobrota. A když se pořádně vychladí, to je bájo!




ZÁVĚREM

Díky Kuchtícím krabicím a vymýšlení nových receptů ochutnáváme jídla, na která bychom jen tak nenarazili a která by nás za normálních okolností ani nenapadlo uvařit, upéct či přichystat.

Kuchtíci krabice jsou naprosto skvělou inspirací na originální, rychlé a hlavně chutné recepty, ke kterým se budete sami rádi vracet.

Pro nás je to mnohdy výzva, když se například doslova pereme s potravinami, které běžně nejíme a nakonec vzniknou recepty, které si doslova zamilujeme :-).

Veškeré další informace o tomto zajímavém projektu, který můžete podpořit svým nákupem či dokonce i předplatným, se dozvíte na webu http://www.kuchynebezhranic.cz.

A určitě doporučuji sledovat jejich Facebook či Instagram.


Cena: 379kč

Žádné komentáře:

Okomentovat