14. září 2020

ZA VÝLETEM: Výletní kronika - #cestujemedoma

Nejen kvůli omezení, které se nás týká od jara, ale i kvůli tomu být mimo civilizaci, mimo to všechno a třeba i mimo signál mě lákalo začít něco nového. Na výkety jezdíme každoročně a docela i často si myslím, ale jediné co, tak sbíráme vizitky do turistického deníčku. 

Fotky si nijak jinak, než v počítači, neukládáme. Takže když přišla nabídka od firmy Perkman, abych vzykoušela jejich novinku. Tak jsem neváhala ani chvíli a s vidinou graficky krásné kroniky plné výletů a fotek jsem nabídku přijala.

Kroužkovou vazbu já na všech různých sešitech i knihách miluju a navíc si sami můžete určit, jakým způsobem do ni budete zapisovat a vkládat fotky. Tak se na ni pojďme detailně podívat.




ÚVOD VÝLETNÍ KRONIKY

Hned v úvodu je krásný a pravdivý citát "Skutečně poznat svět je možné teprve, když dokážeme ocenit krásnu tam, kde jsme doma".

My začínáme s výlety každoročně hned co začne být hezké počasí. Většinou to vychází se začátkem dubna, protože v tu dobu už začínají různé akce v podobě vítání jara a počasí už je ideální na celé dny venku. No a naše cesty za výletem končíme na podzim, kdy už to počasí zas takové neni.

Prostor pro výlety tedy pro nás není jen v období letních prázdnin ale v podstatě po celý rok.




ROZKLÁDACÍ MAPA

Moc se mi líbí celkový design, jakým je výletní kronika vytvořena. Líbí se mi vzhled, kroužková vazba, písmo .. ale ta mapa, ta je skvělá.

A za zobrazený Sokolov palec hore. Škoda, že tam neni i královská Kadaň, mé rodné město :-).

Do mapy si můžete zakreslit místa, která jste již navštívili anebo si na ni jen ukazovat kde jste byli a kam se ještě chystáte.




SEZNAM MÍST A TIPY NA VYUŽITÍ KRONIKY

Na následující straně je praktický seznam míst, které si přejete navštívit. My moc do budoucna neplánujeme, ale na druhou stranu co je psáno to je dáno a napsaná přání se plní (z mého pohledu) mnohem více, než přání která si držíte jen v sobě.

A hned vedle máte tipy na využití kroniky. Můžete si totiž výlety zapisovat ve smyslu 1 výlet = 1 strana anebo 1 výlet = 1 dvojstrana nebo více stran. 

My se rozhodli pro tu první možnost, protože bych chtěla do výletní kroniky zapsat co nejvíce výletů a já zrovna nejsem ta, co by se takhle různě rozepisovala ale stačí mi nalepit fotku, zapsat hlášku nebo nějaký zážitek a hotovo. K tomu můžete přidat různá razítka, vstupenky, jízdenky nebo náramky a máte to hned vyšperkované.




PROSTOR NA VÝLETY

Na každé straně je prostor pro základní údaje o výletu - datum, počet zdolaných kilometrů, kde jste byli, mapa pro zakreslení, jaké bylo počasí a celkový dojem. 

Hned pod tím je pak prostor na fotky, známky, vizitky, razítka, vstupenky anebo jednoduše nalepíte fotku o klasické velikosti.

Pokud nejste zrovna pisálci, tak volné místo snadno a rychle zaplníte všemi možnými suvenýry na památku. Takže rozhodně všude o to víc sbírejte razítka, samolepky a tak :-)




ILUSTRACE NA KAŽDÉ DVOUSTRANĚ

Každá dvoustrana má jinou ilustraci, které celý vzhled výletní kroniky pozvedne.




Ať už plápolající oheň, stromy, batoh, karavan, stan anebo třeba mapu, foťák, veverku nebo různé památky.




Pokud jim chcete dát šmrnc, můžete si je vybarvit vždy, když na tu stranu zaznamenáte nějaký výlet.




TIPY NA PAMĚTIHODNÉ VÝLETY

Na konci výletní kroniky najdete také 20+3 tipů na pamětihodné výlety po celé republice. Ať máte inspiraci do začátku. Vše je obsáhle popsané, takže nedostanete tip na jeden výlet ale na celou hromadu výletů na tom konkrétním místě.




NAŠE VÝLETY

Tohle je tedy nahrubo souhrn našich výletů a naše léto v kostce. Další fotky jsme ještě netiskli, protože si obě naše tiskárny dělají co chtějí, takže to necháme časem až se trochu vzpamatují.

Díky tomu, že jsem vybírala fotky do kroniky jsem zjistila, že máloky fotím holky společně. Ony jak jsou neustále rozprchnuté, tak mám často fotky jen jedné z nich. A to je pro mě docela důležité zjištění, které bych ráda změnila.

Nejsem ta z těch, které pravidelně dělají fotoalba nebo fotoknihy, takže si užívám, když takto vidím fotky a celkově ty vzpomínky a zážitky pohromadě a třeba mě to i nakopne nějaké to fotoalbum konečně začít tvořit.




Já mám takovou úchylku, nazvala bych to tak, že píšu do různých knih a deníků tužkou. Jakmile totiž do ruky vezmu propisku, tak zmrvim i vlastní jméno :-D. Takže píšu tužkou, aby se chyba dala případně vygumovat nebo kdyby mě napadla změna, aby se to dalo upravit.




A až pak, když mám jistotu, že to takhle opravdu chci a že to takhle opravdu bude po celý průběh deníku, sešitu, knihy nebo čehokoliv, tak začnu psát propiskou nebo gelovým perem.




Vůbec by nebylo na škodu tisknout rovnou koláž z několika fotek. To mi taky došlo až v době když jsem ty fotky v kronice viděla. Takže by to mohl být třeba i zajímavý tip pro Vás pokud byste chtěli do kroniky nacpat více fotek, ale nezabrat hodně místa. 




Třeba koláž ze tří fotek by mohla být taková akorát. To musíme vyzkoušet hned jak dáme dohromady tiskárny. Podle mě to bude vypadat moc hezky :-).




ZÁVĚREM

Na výletní kronice je skvělé to, že neni určena jen rodinám s dětmi, ale můžete s ní obdarovat klidně i babičku s dědou, kteří rádi cestují a chtějí si vše zaznamenávat. Ten vzhled a grafika je opravdu pro všechny věkové kategorie.

Můžete do ni zaznamenat až 50 výletů, záleží pro jaký způsob zapisování se rozhodnete. Celkem má 58 stran a opravdu krásné a pevné desky.

I když jezdíme na výlety rádi, tak nás kronika ještě víc motivovala k tomu, že si můžeme zapsat další výlet a dokonce jsme se i více soustředili na různé hlášky, které jsme si chtěli zapamatovat a které s tím konkrétním výletem budeme mít spojené.

Sice nám to celé pěkně bojkotuje tiskárna, která nám odmítá tisknout fotky tak, jak se patří, ale nic co by nám zkazilo náladu :-).

Doufám, že kroniku zaplníme za pár let kompletně celou a pak si hned zaručeně pořídíme další.




Pokud vás Výletní kronika zaujala a chtěli byste si ji pořídit, najdete ji na eshopu Perkshop.cz a to přímo ZDE.


Cena: 355Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat