Domácí Baileys děláme každoročně na konci listopadu, aby se do Vánoc pořádně proleželo a sedlo si.
Těšíme se na něj každoročně ve velkém, protože jsme si našli už oblíbené příchutě, které se u nás doma chytly a staly se tradicí. V dnešním článku tedy najdete 3 naše nejoblíbenější recepty.
Finální množství likéru záleží na Vás a na poměru a množství Vašich surovin. Určitě je lepší hned zkusit dvojitou dávku minimálně :-).
ZÁKLADNÍ VANILKOVÉ BAILEYS
SUROVINY
SUROVINY
- 500ml plnotučného mléka
- 2 salka
- 1 vanilkový puding
- 150ml rumu
POSTUP
Salko si můžete uvařit domácí dle tohoto receptu - domácí salko a použijete dvojitou dávku. Vůbec nemusí být zkaramelizované, jak se píše v jiných receptech.
Dále si uvaříme puding z mléka a pudingového prášku a necháme ho vychladnout. V přípravě pudingu vynecháme cukr, přeci jen je salko dostatečně sladké.
Pak už jen společně přemístíme do mixéru a mixujeme do hladka. Hotové přelijeme do uzavíratelných sklenich a uchováváme v lednici.
LIKÉR Z LEDOVÝCH KAŠTANŮ
SUROVINY
- 250ml smetany ke šlehání (33%)
- 150ml rumu
- 1 salko
- 3 tyčinky ledových kaštanů
- Pár kostiček čokolády na vaření
POSTUP
Tyčinky ledových kaštanů a kostičky čokolády rozpustíme na mírném plameni ve smetaně ke šlehání a za stálého míchání povaříme.
Směs necháme vychladnout a přidáme do ní salko a rum. Vše společně přemístíme ideálně do mixéru a mixujeme do hladka.
Slijeme do uzavíratelných lahví a uchováváme v lednici.
BAILEYS S PŘÍCHUTÍ ČOKO/MÁTA
SUROVINY
POSTUP
Stejně, jako u základního receptu, si z mléka a pudingového prášku uvaříme puding a necháme ho vychladnout.
Do stolního mixéru přidáme rum, salka, puding a mixujeme do hladka. Tento typ Baileys se dá vyrobit z různých druhů pudingu - mohla bych doporučit také třeba s příchutí latté, karamelu apod.
Hotovou směs vlijeme do uzavíratelných nádob a uchováváme v lednici.
ZÁVĚREM
Zdroje receptu mám z webu www.nasevyziva.cz
Jsou to naše tradiční recepty, po kterých se opravdu doslova zapráší. Chce to používat řádně vymyté a vyschlé lahve a uchovávvat v lednici. Párkrát se nám stalo, že se nám likér zkazil - to poznáte podle šumivé chuti a viditelných bublinek.
Jinak jsme s recepty maximálně spokojení a přejeme dobrou chuť :-).
SUROVINY
- 500ml plnotučného mléka
- 150ml rumu
- 2 salka
- Puding s příchutí čoko/máta
POSTUP
Stejně, jako u základního receptu, si z mléka a pudingového prášku uvaříme puding a necháme ho vychladnout.
Do stolního mixéru přidáme rum, salka, puding a mixujeme do hladka. Tento typ Baileys se dá vyrobit z různých druhů pudingu - mohla bych doporučit také třeba s příchutí latté, karamelu apod.
Hotovou směs vlijeme do uzavíratelných nádob a uchováváme v lednici.
ZÁVĚREM
Zdroje receptu mám z webu www.nasevyziva.cz
Jsou to naše tradiční recepty, po kterých se opravdu doslova zapráší. Chce to používat řádně vymyté a vyschlé lahve a uchovávvat v lednici. Párkrát se nám stalo, že se nám likér zkazil - to poznáte podle šumivé chuti a viditelných bublinek.
Jinak jsme s recepty maximálně spokojení a přejeme dobrou chuť :-).
Žádné komentáře:
Okomentovat