Každý z nás má určitě nejradši cukroví právě od maminky. Jsme na něj zvyklí celý život a chutná prostě nejlíp ze všech!
Každoročně jsem se snažila tradičně o mamčino cukroví, ale třeba u lineckého jsem se vždycky šíleně vztekala, protože mi nešlo - to uměla prostě jen mamka a nikdo jiný :-D
Postupem času jsem přecházela do té zdravější podoby a hledala i jiné recepty, které mi vyhovují víc než ta "nezdravá" klasika ale k mamčiným receptům se vždycky ráda vrátím.
Zrovna na ořechy jsem využila její recept, jen jsem si ho upravila podle svého a jelikož sama mamka přechází na zdravější verze všeho možného, tak věřím, že se sama ráda inspiruje :-P
Zrovna na ořechy jsem využila její recept, jen jsem si ho upravila podle svého a jelikož sama mamka přechází na zdravější verze všeho možného, tak věřím, že se sama ráda inspiruje :-P
SUROVINY
Těsto
- 200g špaldové mouky (na koláče a sušenky)
- 120g mletých vlašáků
- 100g másla
- 60g třtinového moučkového cukru
- 1 vejce
Krém
- 200ml mléka
- 100g másla
- 1 sáček pudinku
- 1 lžíce medu
POSTUP
Nameleme si ořechy na jemno - opět si nemůžu vynachválit Smoothie Mixér z Lídlu, který mi takto umele ořechy během 15 vteřin.
Smícháme suché suroviny a následně k nim přidáme ty mokré.
Vytvoříme hladké těsto, které necháme aspoň hodinku odpočívat v lednici.
Pak už jen plníme formičky, které skládáme na plech a pečeme na 160°C přibližně 10 minut.
Krém si vytvoříme tak, že uvaříme pudink - chuť si zvolte dle svého, já zvolila Caffé Latté. Tímto krémem se také chystám plnit vosí hnízda.
Do uvařeného, vychladlého pudinku vmícháme máslo s medem.
Pak už jen plníme formičky, které skládáme na plech a pečeme na 160°C přibližně 10 minut.
Krém si vytvoříme tak, že uvaříme pudink - chuť si zvolte dle svého, já zvolila Caffé Latté. Tímto krémem se také chystám plnit vosí hnízda.
Do uvařeného, vychladlého pudinku vmícháme máslo s medem.
Až nám řádně vychladnou jak ořechy, tak krém, můžeme začít plnit a necháme je pár dní uležet, než se do nich pustíme :-D
Žádné komentáře:
Okomentovat