7. prosince 2017

VYRÁBÍME: DIY vánoční sněžítko

Období Vánoc je také o všelijakém vyrábění a mě napadlo, že bychom si mohli společně vyrobit naprosto kouzelnou dekoraci - vánoční sněžítko :-)

Poslední dobou je zrovna tohoto tvoření plný internet, tak Vás to asi ani nepřekvapí, ale třeba se najdou jedinci, kteří tento návod ještě neznají a s radostí si jedno (nebo více?) sněžítko vyrobí :-)




CO BUDEME POTŘEBOVAT

  • Glycerol
  • Tavnou pistoli
  • Dekorativní třpytky
  • Kousek polystyrenu
  • Malou skleničku či kořenku
  • Figurku - například z kinder vajíčka




POSTUP

Třpytky jsem kupovala, celou sadu, v Pepcu za cca 29Kč a skleničku jsem použila kořenku z Pepca či Ikei - mají je stejné nebo aspoň já rozdíl nenašla a to mezi těmi svými Pepcovými mám i několik Ikeáckých.

Glycerol koupíte běžně v lékárně. Trvanlivost má ale pouze měsíc, tak si ho neberte zbytečně moc.

Nejdříve si připravíme menší kousek polystyrenu (nemusí vyplňovat celé víčko), následně ho k víčku připevníme tavnou pistolí a stejně tak na polystyren připevníme zvolenou postavičku.

Jako skleničku jsem použila baňatou kořenku a naplnila jsem jí do 3/4. Přidala jsem 20ml Glycerinu a od oka modré, zlaté a bílé měňavé.

Pak už jen víčko pořádně utáhněte, co nejvíc to půjde, aby voda neprotékala. Sem tam i před to odlítne nějaká kapka ale nic, co by se muselo nějak napravovat.

Pokud chcete mít přeci jen větší jistotu, tak si zvolte zavařovací skleničku od přesnídávky. Mně se tato baňatá kořenka líbila hlavně svým tvarem.





No a snadná, rychlá a hlavně krásná vánoční dekorace je na světě :-)

Na fotkách je porovnání, jak to vypadá, když se se sněžítkem zahýbe a když je sněžítko v klidu.

Tento tip můžete využít třeba také jako dárek pro příbuzné a kamarády.

Tak ať se líbí a hlavně ať se povede!

Žádné komentáře:

Okomentovat