28. prosince 2017

MALUJEME: Namalujte si ohňostroj

Taky jsou Vaše děti tolik fascinované ohňostroji? Klaudinka je jimi fascinovaná už od mala, i když dřív je měla nejradši jen za oknem :-D

Každoročně je u nás v Sokolově koncem června mezinárodní soutěž ohňostrojů a to je vážně nádhera! Většinou se nám ten termín prolíná se stanováním, ale párkrát jsme je už viděli a vážně to stojí za to! :-)

No a teď se blíží hlavní ohňostroj roku, o kterém poslední týden básní :-D

Asi jste toto tvoření potkali někde na těch internetech, bylo dost sdílené, ale já se zamilovala na první pohled a hned jsem se začala těšit, jak budeme s holkama matlat barvičky a tvořit vlastní ohňostroje :-)



CO BUDEME POTŘEBOVAT

  • Ruličku od toaletního papíru
  • Papírový talířek či tácek
  • Černý pevnější papír
  • Tempery
  • Nůžky

POSTUP

Nejdříve si připravíme ruličku od toaletního papíru a rozstříháme konce na proužky. Tloušťku proužků to chce fakt malou. Čím tenčí, tím lepší.

Při prvním pokusu jsem je nechala široké a efekt nebyl moc dobrý - dám Vám sem srovnání.

Konce ohneme, aby se nám dobře obtiskávaly do barev.

Na papírový talířek či tácek si vymáčkneme od každé barvy trochu tempery a zlehka je naředíme vodou - stačí jen pár kapek.

No a pak už jen namáčíme ruličku do barev, které se mezi sebou vzájemně promíchávaj a vytváříme vlastní ohňostroje na papír :-)

Dalším způsobem může být několik tácků/talířků a v každém jiná barva, aby byly jednotlivé barvy viditelnější - u nás ale převládá matlání a míchání :-D

Toto byl náš první pokus - moje chyba, že jsem si nezkontrolovala, jak má rulička vypadat a dělala jsem to z hlavy. Chapadélka jsou moc tlustá a výsledný efekt se ohňostroji moc nepodobal.





Druhý pokus už mnohem lepší. Ruličku to chce víc prostřihnout, ale ne zas moc, aby se dítěti dobře držela. A "chapadélka" jsou mnohem lepší tenké.

Konečně vznikl ten správný ohňostrojový efekt :-)





Klaudinku to moc bavilo, takže pokud máte větší formát papíru - klidně i bílý, bude celá akce ještě lepší a zábavnější :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat